Nils Holgersson

Lisätty sivulle: 2014-04-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nils Holgersson
18.8.2014 Nils Holgersson, Pappa nukutettiin tänään ikiuneen pitkittyneen epilepsiakohtauksen johdosta.

***

24.5.2014 Nils Holgersson sai kodin Salosta.

***

Kuulumisia kodista.

12.8.2014 Nils, tuttavallisemmin Pappa tai Poju on kesän viettänyt uudessa kodissaan leppoisistä eläkepäivistä nauttien.

Nilsillä on kovasti puhtia, mutta vanha herra saattaa joskus hieman yliarvioida oman kuntonsa. Vaikka Nils ei näe kaihin takia kuin varjoa eikä kuulekkaan kuin kovat äänet, se ei ole papan vauhtia hidastanut. Kun mennään, niin mennää täyttä vauhtia ja esteistä välittämättä.

Nils on äärettömän sympaattinen ja kiltti pappa. Välillä voi itsepäisyys iskeä esimerkiksi kynsiä leikatessa. Ääntä lähtee kuin pienestä kylästä!

Nils on hyvin ihmisrakas ja näkee että sille ei ole entisessä elämässä pahaa tehty. Kaikki ihmiset jotka vain jaksavat rapsuttaa ovat äärettömän ihania ja Nils kiittää rapsutuksista kiehnäämällä päällään jalkoja vasten. Papan päivät kuluvat pieniä lenkkejä tehden, syvään nukkuen ja rapsutuksista nauttien. Nilssin uusi koti on eläkeläiskoti ja Nils on seurallaan huomattavasti piristänyt omistajaansa.

Nilsillä todettiin eläinlääkärissä sydänvikaa ja todennäköisesti myös kasvaimia. Kuluva kesä taitaa valitettavasti jäädä Papan viimeiseksi, mutta niinkaun kuin Pappa jaksaa porskuttaa eteenpäin ja kipuja ei ole, saa Nils nauttia eläkepäivistään jotka se on ansainnut.

***

Leikattu uros, noin 12 vuotta

5.4.2014 Nils Holgersson on pienehkö, leikattu uros Tallinnan tarhalla. Nils oli hyvin huonossa kunnossa kun se tuotiin tarhalle. Nilsin karva oli aivan takussa ja huopaantunut. Nilsillä oli kiveksessä kasvain, joka poistettiin kastroinnin yhteydessä. Kasvaimesta ei ole tietoa minkälaatuinen oli. Nils on aikalailla kuuro jo ikänsä puolesta. Näkökin on heikko, mutta kuitenkin pärjää.

Mistä löytyisi vielä tälle papalle loppuelämän syli, jossa saisi kokea rakkautta ja huolenpitoa. Elonpäivistä ei kukaan voi mennä takuuseen, mutta Nils saisi jakaa kiintymystään ja koiranrakkauttaan täydestä sydämestään.

Nils on hyvin kiltti ja olisi varmaan onnellinen ainoana lemmikkinä aikuisperheessä. Vanhempi, samankokoinen rauhallinen tyttökoira ehkä olisi mahdollinen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus yli 10 vuotiaasta koirasta on 100 euroa.