Niko (nyk. Veikko)

Lisätty sivulle: 2013-07-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Niko (nyk. Veikko)
1/2014 Veikosta tuli koiraenkeli.

Alkushokin jälkeen joudun ilmoittamaan teille surullisen uutisen. Kauttanne meille elokuussa tullut Veikko koira karkasi agilityharjoituksista riistan perään, juoksi pitkälle isolle tielle ja menehtyi jäätyään auton alle. Kaikki kävi nopeasti eikä mitään ollut tehtävissä. Meille jäi suuri suru ja ikävä. Veikko eli onnellista elämää ja alkoi juuri luottaa myös vieraisiin ihmisiin. Sen aika tuli ihan liian pian.

***

8/2013 Niko sai kodin Espoosta.

***

Kuulumisia omasta kodista:

9/2013 Veikko (entinen Niko) on asunut uudessa kodissaan nyt kuutisen viikkoa ja kaikille lauman jäsenille kuuluu hyvää. Veikko ja koirasiskonsa Viivi ovat parhaat kaverit ja kaikki tehdään yhdessä. Veikko nauttii päivittäin nukkumisesta pehmeässä pedissä, raakaruuan syömisestä, lelujen repimisestä Viivin kanssa, kissanruokakulhojen puhdistamisesta, pitkistä lenkeistä ja vapaana juoksemisesta. Viikottain käydään harjoittelemassa agilityä ja Veikko suorittaa tehtäviään verkkaiseen tahtiin, mutta tarkasti. Namit ovat mieluisaa palkkaa tästä työstä. Veikon lempiharrastukseksi on osoittautunut autoilu. Joka kerta kotoa lähtiessä, Veikko pyrkii kohti auton takaluukkua, koska autolla on päässyt aina kivoihin paikkoihin. Suurimpia herkkuja normaalin ruuan ohella ovat maksalaatikko ja jäätelö.

Vieraita miehiä Veikko ei ensin olisi päästänyt taloon ollenkaan, mutta nyt riittää vierailijoista ilmoittaminen haukkumalla ennen oven avausta. Uudet kasvot otetaan vastaan jo aika rauhallisesti. Eroahdistusta ilmeni ensimmäisten päivien aikana, mutta siitäkin päästiin nopeasti yli. Aamun selkeät rutiinit auttavat poikaa jäämään kotiin rauhallisin mielin.

Vapaana ollessa Veikko on muutamia kertoja lähtenyt hajujen perässä liian pitkälle muusta laumasta ja poikaa ollaan pahimmillaan huhuiltu yli puoli tuntia metsän reunalla. Tämä siis vaatii kouluttamista ja siinäkin ollaan jo edistytty. Nameja mukana ja silmä tarkkana saa emäntä/isäntä olla, ettei Veikko ehdi lähtemään liian pitkälle. Näköetäisyydellä pysyessään Veikko tottelee käskyjä jo hyvin.

Raakaruuan avulla karva on alkanut kiiltää ja korvien kutina on vähentynyt. Edelleen korvia seurataan ja puhdistellaan säännöllisesti. Todella kiva koira Veikosta saatiin meidän laumaan ja on meille ilo tehdä hänen hieman huonomman alun saaneesta elämästään mahdollisimman onnellista.

***

Uros, n. 1,5-vuotta, kotihoidossa Turussa

19.7.2013 Niko on suomalainen kodinvaihtaja, jolla on on ikää n. 1,5-vuotta. Rotuina Nikosta löytynee amstaffia (amerikanstaffordshirenterrieri) ja pitbullia. Luonne on tosi kiltti mutta lenkillä mennään välillä kovaa, koska tyttökoirien hajut kiinnostavat. Tulee toimeen myös urosten kanssa mutta suositellaan nartulliseen kotiin. Ei välitä mopoista, polkupyöristä, potkulaudoista. Tulee toimeen myös lasten kanssa. Kissojen kanssa tulee toimeen jos kissa ei ole arka. Arempia tapauksia voi koittaa jahdata. Lihaksia pojalla ei ole paljon eli selvästi jäänyt lenkit vähemmälle. Nikolla ilmeisesti vehnäallergia tai muu ruoka-aineallergia, joka voi johtua siitä ettei ole saanut kunnon ruokaa. Joka tapauksessa hurmaava poika, joka on hoidossa kerrostalossa. Alkuun voi ilmetä eroahdistusta joten siihen kannattaa varautua.

Niko etsii omistajaa, jolla on ruista ranteessa sekä kokemusta vahvoista koirista. Niko ei ole talon koriste vaan aktiivinen poika, joka tykkää touhuta oman omistajan kanssa ja koiraharrastusmotivaatiota tulisi löytyä uudelta omistajalta. Nikoon voi tulla tutustumaan kotihoitopaikkaansa Turkuun.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä ja rokotettuna sekä kastroituna. Lisäksi sillä on rokotuskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa