Niilo

Lisätty sivulle: 2007-11-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Niilo
6.2.2010 Niilo lähti enkeliksi vanhuuden vaivojen vuoksi.

***

2/2009 Niilo sai kodin hoitopaikastaan Kotkasta

***

Kastroitu uros, noin 7-8v.

16.10.2008 Niilo on nyt kastroitu.

20.9.2008 Niilo on noin 7-8 vuotias rauhallinen koiraherra, joka odottelee omaa eläkekotiaan hoitopaikassa.

Aikaa kotihoidossa on vierähtänyt pian kymmenen kuukautta, eikä voi kuin ihmetellä! Niilo on rauhallinen, ystävällinen ja äärimmäisen kiltti luonteeltaan. Onnellisimmillaan se olisi asuessaan maalla tai muuten rauhallisessa ympäristössä, hoitopaikassa se joutuu hieman liikaa stressaamaan toisista koirista ja niiden lukemattomista hajuista, ja ulkoilu kaupunkiympäristössä on sille turhan kiihdyttävää.

Terveystarkastuksessa Niilolla todettiin suurentunut eturauhanen, joten Niilo tullaan pian kastroimaan. Niilo on viimeisimmän eläinlääkärin arvion mukaan noin 7-8 vuotias, minkä puolesta puhuvat harmaantunut kuono, hampaat ja hieman samentuneet silmät. Toisessa silmässä Niilolla on kaihimuutosta. Muuten Niilo on kunnoltaan varsin hyvä ja erittäin pirteä papparainen:). Niilo vietti kesälomaa mm. matkustellen lapissa ja mökkeillen, ja oli aivan loistavaa matkaseuraa. Muutaman viikon aikana tuli ajokilometrejä melkein 4000, eikä Niilo valittanut kertaakaan:) Uusiin paikkoihin se tutustuu uteliaana ja sopeutuu nopeasti, ainakin kun omat ihmiset ovat lähettyvillä.

Niilossa ei ole edelleenkään näkynyt pienintäkään taipumusta vahtimiseen. Toki
pienimpiä rasahduksia papparainen tuskin edes kuulee, mutta ympäristön äänet eivät kiinnosta sitä vahtimismielessä lainkaan. Kotiinsa Niilo toivottaa kaikki ihmiset tervetulleeksi häntä heiluen:)

10.7.2008 Lisätty Niilolle uusi video:)

28.6.2008 Niilo on odottanut omaa kotia hoitopaikassa yli puoli vuotta. Niilon elämä kodittomana koirana ei ole ollut kovin ruusuinen, sen kohdalle on sattunut ymmärtämättömiä ihmisiä ja se on joutunut odottamaan kotia jo aivan liian kauan. Niilo on odottanut pitkään, mutta se etsii itselleen sitä ehdottoman oikeaa kotia, sellaista jolla on juuri Niilon kokoinen aukko elämässään. Sympaattiselle, kiltille ja kultaiselle Niilolle ei voi kuvitellakaan antavansa muuta kuin parasta.

Niilo on rauhallinen, hiljainen ja vaatimaton, mutta onnistuu jollain ihmeen tavalla olemaan kuitenkin uskomattoman suuri persoona. Niilo ei hötkyile turhia, se ei ole liian innokas vieraita kohtaan, ei hypi eikä tuupi saadakseen niin kovasti kaipaamiaan rapsutuksia, vaan painautuu jalkaa tai kättä vasten ja toivoo että sitä rapsutettaisiin. Omia ihmisiään Niilo pusutteleekin jo vähän avoimemmin vaikkei mikään sylikoira olekaan:) Siitä huolimatta että Niilossa on ripaus sellaista sopivan itsenäistä luonnetta, on omat ihmiset sille todella tärkeitä. Niilo toivoisi pian omaa kotia, missä sitä rakastetaan ja siitä huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tärkeimpiä asioita Niilolle on omien ihmisten lisäksi rapsutukset ja ulkoilu. Riittävän ulkoilun ei tarvitse tarkoittaa kymmenien kilometrien lenkkejä, vaan Niilo nauttii ylipäänsä ulkoilmassa olemisesta ja leppoisasta lenkkeilystä. Niilo siis rakastaa ulkoilua, mutta tuntikausia pihalla yksin kököttäen se olisi kuitenkin hyvin onneton, sillä se tykkää katsella ihmisten touhuja.

Niilon ainoa “vika” on se, ettei se siedä toisia koiria, ja tämä täytyy tulevan
kodin ottaa huomioon. Vaikka täysin mahdoton ajatus se ei ole, etteikö Niilo voisi joskus oppia hyväksymään vaikka jonkun mukavan tytön kaverikseen, niin tulevan kodin täytyy myös hyväksyä se ajatus, ettei niin käy. Sillä jotain pahaa Niilon on täytynyt joutua kokemaan, että toiset koirat saavat muuten niin lempeän herran menettämään malttinsa. Mikään muu ei nimittäin saa Niiloa juurikaan hermostumaan:)

18.3.2008 Niilo kävi eilen lääkärissä ja sai antibioottikuurin nielutulehdukseen. Tulehdus on vaivannut nielussa kenties jo kuukausia.

7.3.2008 Kuulumisia kotihoidosta: Niilo on odottanut omaa kotia hoitopaikassaan yli kolme kuukautta, ja tuntuu ihan uskomattomalta ettei näin hieno poika ole sitä rakastavaa eläkekotiaan vielä löytänyt. Niilo on kaikkia ihmisiä kohtaan todella lempeä ja leppoisa ukkeli, joka rakastaa rapsutuksia, ja istuisi siliteltävänä vaikka tuntikausia:). Niiloa saa käännellä ja väännellä ja herra vaan heiluttelee häntäänsä. Ainoastaan etutassujen koskettelusta se ei niin välittäisi, mutta kynsienleikkuukin sujuu vaivattomasti Niilon retkottaessa rentona kyljellään, kunhan välillä muistaa palkita makupalalla.

Niilo on ihan loistava yhdistelmä sisällä rauhallisena makoilevaa sohvaperunaa ja ulkona pirteää ja reipasta lenkkikaveria. Niilo toivoisi tulevalta kodiltaan hyviä ulkoilumaastoja, oma aidattu piha olisi varmasti Niilon unelma:). Hyvin Niilo on kuitenkin sopeutunut hoitopaikkaansa kerrostaloonkin, kunhan se saa tarpeeksi ulkoilla päivän aikana, sillä ikä ei ole herran vauhtia vielä hidastanut ja mikään ei saa Niiloa yhtä iloiseksi kuin uloslähtö. Niilon kanssa on käyty lähes päivittäin metsälenkeillä tai pelloilla, missä se saa vapaasti juosta ja haistella ihania tuoksuja. Ulos lähdetään vielä usein aikamoisella rytinällä ja tietysti Niilon innostuneen laulun saattelemana:). Jos Niilo on viettänyt elämäänsä aiemmin vaikkapa ketjun päässä, niin ei ole mikään ihme että se tutustuu nyt “uuteen maailmaan” niin innokkaana. On Niilo kuitenkin innostuksestaan huolimatta käytöstapojakin oppinut, hihnassa kävely sujuu koko ajan paremmin, vapaana Niilo ottaa jo hyvin kontaktia ja ulos lähdettäessä on alkanut oppia odottamaan lupaa saada tulla ovesta. Toisille koirille rähjääminen näyttäisi nyt jonkin verran vähentyneen, toki koirien näkemiseen Niilo reagoi vielä aika voimakkaasti, mutta murinan ja haukkumisen sijaan välillä saattaa vain esim. vinkua. Tuntuu ettei Niilo oikein itsekään tiedä miten toisiin koiriin suhtautuisi.

Leikkisäksikin tämä papparainen silloin tällöin heittäytyy, ja silloin se ryömii
“muristen” kohti ja heittäytyy selälleen rapsuteltavaksi:). Tämä iloinen, lempeä ja ystävällinen koiraherra odottelee omaa kotia kotihoidossa Kotkassa, ja siihen voi tulla tutustumaan sopimuksen mukaan.

6.1.2008 Kuulumisia kotihoidosta: Niilopoika se odottelee yhä toiveikkaana omaa kotia. Rauhallisuudellaan ja ystävällisyydellään se on hurmannut lähes jokaisen tapaamansa ihmisen, ja on käyttäytynyt oikein mallikelpoisesti tutustuessaan niin vauvaan kuin vanhukseenkin. Joulun vietto isommallakin porukalla sujui hienosti, Niilo tuntui vaan nauttivan kun oli enemmän käsiä rapsuttamassa:). Melulle, rappukäytävän äänille tai edes uudenvuoden raketeille ei Niilo juuri korvaansa lotkauta, vaikka näkö -ja kuuloaistit tuntuvat olevan ihan teräviä. Vahtikoiraa tästä leppoisasta ukkelista on siis turha toivoa:).

Tehosterokotuksillakin on nyt käyty, ja Niilo saikin eläinlääkäriltä paljon kehuja hurmaavan luonteensa takia. Niilo on komea ja vahva koira, jonka lempiharrastuksiin kuuluu ulkoilu, syöminen ja rapsutusten kerjääminen. Autoilustakin poika tuntuu pitävän; se katselee iloisena maisemia ja pidemmillä matkoilla rauhoittuu nukkumaan. Rauhallisuuden vastapainoksi Niilosta kuoriutuu ulkona tuoksujen perässä viilettävä, eloisa ja energinen poika. Vapaana se ottaa metsässä hurjia juoksuspurtteja ja liikkuminen on muutenkin kevyen ja vaivattoman oloista. Vapaana oloa harjoitellaan pitkän liinan kanssa ja tänne – käsky on kovan treenauksen alla, hajut kun meinaavat viedä välillä miehen mennessään, ja lenkkikaveri tuppaa sillon unohtumaan. Hihnassa kulkeminen myös vaatii vielä hieman opettelua.

Niilon kanssa eläminen tuntuu helpolta, niin hyvin se tuntuu sopeutuvan erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin. Toisten koirien näkeminen onkin toistaiseksi ollut ainoa asia, mihin Niilo esittää vastalauseensa. Toiset koirat ovat äärimmäisen kiinnostavia, ja viimeistään huomattuaan ettei pääse niiden luo, Niilo alkaa rähistä. Lähempää tuttavuutta ei toisiin koiriin olla tehty.

Yksi Niilon ihastuttavimmista ominaisuuksista on ehdottomasti sen lähes jatkuvasti rummuttava häntä, jolla se iloisena huiskuttelee aina jonkun lähestyessä, sille juteltaessa, tai välillä vain tuttua ihmistä katsoessaan:).
Oli todella onni, että Niilo on saanut vielä mahdollisuuden löytää oma koti, niin kultainen ja elämäniloinen poika se on, ja joku onnekas saa Niilosta ystäväkseen todellisen kultakimpaleen!

10.12.2007 Kuulumisia kotihoidosta: Niilo on ihastuttavan lempeä ja hellyydenkipeä koiraherra joka tuntuu heiluttavan häntää lähes taukoamatta:). Heti hoitopaikkaan saapuessaan Niilo pääsi kunnon shampoopesulle, eikä pannut yhtään pahakseen suihkuttelua ja kuivausta. Harjaamista poika tuntuu suorastaan rakastavan, ja kipittääkin heti perässä kun näkee harjan kädessä. Villit nuoruusvuodet ovat selvästi taaksejäänyttä elämää, mutta yllättävän paljon virtaa papassa tuntuu riittävän; erityisesti uloslähtö saa kunnolla liikettä tassuihin. Koipi nousee vielä korkealle ja hajujen perässä mennään häntä heiluen. Niilo on vielä todella laihassa kunnossa, mutta mahtavan ruokahalun ansiosta asia varmasti pian korjaantuu.

Niilo ei juurikaan pidä meteliä itsestään, sisällä se on melko hiljainen ja rauhallinen eikä muutenkaan paljon hauku. Sillä kuitenkin on hauska, ihan omanlaisensa ääniskaala jolla se juttelee mm. innostuessaan tai toivoessaan rapsutusten jatkuvan:) Yksinolo on Niilolta sujunut ongelmitta. Niilo vaikuttaa sopeutuvaiselta koiralta, joka ottaa vastaan mitä tarjotaan. Niilo odottelee pääsevänsä pian oman kodin lämpöön, missä se on tyytyväinen kun saa päivittäin ulkoilua, mahan täydeltä ruokaa ja roppakaupalla rapsutuksia:). Säkäkorkeutta Niilolla on reilut 60cm ja painoa tällä hetkellä 29kg.

30.11.2007 Noin 7-vuotias Niilopoika hurmaa ihmisiä persoonallisella ja komealla ulkonäöllään, mutta ennenkaikkea herttaisella luonteellaan. Tarhalla epävarmana olleesta pojasta ei näy enää jälkeäkään ja Niilo on vastaanottanut kaikki tapaamansa ihmiset hännänheilutuksin ja jotkut onnekkaat ovat saaneet pojalta pusujakin:).

Hihnassa Niilo kulkee välillä varsin mallikelpoisesti, mutta toisinaan poika alkaa helposti vetämään. Vetäminen kuitenkin loppuu nopeasti, kun taluttaja muistuttaa Niilolle pysähtelemällä, miten sitä hihnassa pitikään käyttäytyä. Ikäisekseen Niilo on todella pirteä.

Niilo kaipaa kotia, jossa se saisi vihdoinkin nauttia elämästä huolehdittuna ja rakastettuna perheenjäsenenä mutta ainoana koirana. Edellisen kodin mukaan Niilo on herttainen ja hellyyttä kaipaava vanhus, mutta se ei tule toimeen toisten koirien kanssa. Niilo on sisäsiisti.

***

27.11.2007 Niilo etsii uutta kotia. Nykyinen omistaja ei ole halukas sitoutumaan Niilon kouluttamiseen; Niilo ei tule lainkaan toimeen toisten koirien kanssa, mutta ihmisiä kohtaan Niilo on herttainen hellyyttä kaipaava vanha pappa.

***

21.11.2007 Niilo sai kodin Järvenpäästä.

***

20.11.2007 Niilolla on nyt todella vähän aikaa löytää koti! Otan puheluja vastaan kaikkina aikoina.

15.11.2007 Niilo on mahdottoman komea miekkonen, ja tuntuu suorastaan käsittämättömältä ettei kukaan sitä ole vielä omakseen halunnut.

Niilossa on edelleen havaittavissa pienimuotoista epäröintiä vieraiden ihmisten suhteen, mutta silti se antaa hyvin kiinnittää hihnan kaulaansa ja lähtee innolla mukaani lenkille.

Niilo nauttii kovasti rapsuttelusta ja se olisi jo valmis jättämään tarhaelämän taaksensa.

12.11.2007 Niilo, reg nro.7419, on aikuinen uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 21.9.2007.

Niilo on vanhempi uros, joka on viettänyt jo pidemmän aikaa tarhalla. Tähänasti Niilo on kuitenkin ollut hyvin arka ja piilotellut enimmäkseen kopissaan. Lieneekö Niilo tottunut tarhaoloihin vai mistä mahtaa herran rohkeus johtua mutta nykyään Niilo on reipastunut kovasti eikä jaksa enää yksin piilotella kopissaan. Muiden koirien mukana Niilo haukkuu häkissään ja on innokkaasti lähdössä lenkille.

Niilon ikäarvio tarhalla on jostain syystä vain 3-vuotta, mutta Niilo on ehdottomasti vanhempi, ehkä n.7-vuotias. Kuono on jo selvästi harmaantunut eikä
hampaatkaan enää kovin valkoiselta näytä. Niilon olemuksesta näkee, että ikää on mutta lenkillä poika silti menee kuin nuori uros konsanaan:). Hihnassa siis vedetään innokkaasti hajujen luo ja tutkaillaan paikkoja kiihkeässä tahdissa.

Niilo rähjää uroksille, joten toisen uroksen kaveriksi sitä ei voi ajatellakaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta Niilon olemuksessa on hännän tyvestä vähän vinoon kääntynyt häntä. Jokin tapaturma Niilolle on varmaankin joskus sattunut, kenties häntä on jäänyt oven väliin pojan ollessa pentu…

Mikäli sinua kiinnostaa antaa eläkekoti pirteälle, ystävälliselle, mutta hieman epävarmalle urokselle, otahan pian yhteyttä varaajaan!

Niilon kulukorvaus on 150 euroa.