Neko

Lisätty sivulle: 2016-08-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Neko
4.3.2024 Nekosta tuli kissaenkeli.
***
9.12.2016 Neko muutti omaan kotiin Helsingissä toisen kollikissan kaveriksi.***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

26.4.2017 Neko on asunut uudessa kodissaan muutaman kuukauden ja arasta pennusta on varttunut reipas nuorukainen, joka kulkee kuninkaana katonrajassa hyllyjen ja kaappien päällä ja tulee joka yö viereen nukkumaan. Ruoka maistuu ja minkäänlaisia käytösongelmia ei ole ollut. Vieraita se ujostelee vielä aluksi jonkin verran, mutta yleensä noin puolen tunnin piileskelyn jälkeen suostuu tulemaan rapsutettavaksi. Ja laserpointteria se ei voi vastustaa hetkeäkään. Kesällä 13 vuotta täyttävä seniorikolli Kurmo on ollut myös oikein iloinen Nekon tarjoamasta seurasta. Kun Kurmo jäi veljensä kuoltua ainoaksi kissaksi, sen käytös muuttui todella levottomaksi ja huomionkipeäksi, mutta Nekon saavuttua taloon on Kurmo ollut taas oma itsensä. Nekon kanssa se juoksentelee ja painii joka päivä sen verran minkä jaksaa ja sitten kun ei enää jaksa, niin Neko ymmärtää tilanteen ja jatkaa sinkoiluaan yksin. Ainoastaan joskus joutuu vähän sähisemään, kun Neko tulee huitomaan Kurmon häntää tämän ollessa juomakupilla tai hiekkalaatikolla, mutta viesti menee aina kerralla perille ja minuutin päästä ollaan taas kavereita.

Liitteenä pari kuvaa Nekosta. Kuvia tulee tasaiseen tahtiin myös Instagramiin, missä ne on merkitty tagilla #nekonektariini erotukseksi kaikista muista maailman Nekoista: https://www.instagram.com/explore/tags/nekonektariini/ Suurkiitokset vielä Nekon kotihoitajille ja muulle Rekku Rescuen porukalle, erittäin hyvää esityötä kesytyksen suhteen oli ilmeisesti tehty koska täällä kaikki on sujunut niin helposti!

15.12.2016 Neko on nyt ollut viikon uudessa kodissaan ja kaikki on sujunut oikein mainiosti. Kurmo on ottanut tulokkaan todella hyvin vastaan ja Neko rentoutuu päivä päivältä enemmän. Ensimmäisenä iltana se sai tehdä rauhassa tukikohdan makuuhuoneeseen, eikä ovea tarvinnut pitää kovin pitkään kiinni koska Kurmo tajusi suosiolla jättää sen tilapäisesti Nekon reviiriksi. Sen jälkeen Neko on tehnyt ahkerasti tutkimusmatkoja olohuoneeseen, ottanut raapimapuut haltuun ja löytänyt reitin keittiön kaappien päälle, mistä se on seurannut minua ja Kurmoa erittäin kiinnostuneena. Nekon ruokahalu on ollut valtava, ja viime päivinä se on tullut puskemaan nilkkoja aina kun olen mennyt keittiöön. Silloin sitä ei tunnu haittaavan yhtään vaikka nappaisin sen syliin, vaan siitä seuraa pelkkää äänekästä kehräystä. Kauempana keittiöstä Neko arastelee vielä enemmän, mutta joka päivä on tapahtunut selkeää edistystä. Kurmon kanssa se ei ole vielä niin läheinen että ne esim. nukkuisivat vierekkäin, mutta jahtausleikkejä ja leluhiirifutista ne ovat harrastaneet yhdessä jo muutaman illan. Samasta ruokakupista syöminen tuntuu myös olevan hauskempaa kuin erillisistä, ja sujuu ilman riitoja.

***

Leikattu urospentu, synt. 6/2016.

5.11.2016 Neko on innostunut huomattavasti enemmän ihmisten seurasta sisarensa Nairan lähdettyä omaan kotiin, ja kotihoitajasta onkin tullut kollipojan uusi paras kaveri. Vieraita ihmisiä Neko vielä hiukan arastelee, mutta uteliaisuus vie yhä useammin voiton, ja pentu tulee nuuskimaan tarjottua kättä. Leikkisä poika rakastaa lelujen perässä juoksemista ja esimerkiksi taskulampun valon jahtaamista!

Nekon uudessa kodissa tulisi olla kärsivällisyyttä vielä hiukan aralle kissalle sekä reipas kollikissa kaveriksi.

18.9.2016 Neko edelleen hieman arastelee kosketusta, mutta on jo selvästi rauhallisempi syliin joutuessaan. Utelias poika pyörii jaloissa varsinkin, kun herkkuja on tiedossa, ja komentaakin usein hoitajaa antamaan ruokaa kupin äärellä maukuen. Neko on varsinainen akrobaatti erityisesti sisarensa kanssa leikkiessään, ja sen voltit ja hypähdykset ovat herättäneet hilpeyttä kaikissa.

Neko etsii rauhallista aikuiskotia, missä sille olisi kaveriksi kiltti ja reipas kollikissa. Lapsiperheeseen Neko ei sovi.

19.8.2016 Sisarukset Neko ja Naira saapuivat emonsa kanssa Rekkujen kotihoitopaikkaan elokuun ensimmäisellä viikolla. Neko on vielä hieman ujo, mutta utelias ja energinen poika, joka sisarensa Nairan tavoin tykkää hippaleikeistä sekä keppilelusta. Neko on kova hyppelemään lelujen perässä sekä kiipeämään korkeille paikoille – nokosetkin se ottaa mielellään niin ylhäällä kuin mihin kokonsa puitteissa ylettää hyppäämään! Neko tarvitsee uudessa kodissa kärsivällistä kosketuksiin totuttamista, rohkeamman leikkikaverin sekä aktiivista leikittämistä!

Neko etsii kotia yhdessä siskonsa Nairan kanssa tai reippaan kollikissan kaverina. Pienten lasten perheeseen Neko ei arkuutensa vuoksi sovi.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.