Nate

Lisätty sivulle: 2007-07-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Nate
7/2009 Natesta tuli enkeli onnettomuuden johdosta

“Meidän oma jamesdean eli täysillä ja kuoli nuorena. Nate oli luonteeltaan nuori kapinallinen, kovanaama ja sydäntenmurskaaja samassa paketissa. Toista vastaavaa ei tule koskaan.”

***

1.12.2007 Nate ja Olwi muuttivat yhteiseen kotiin Helsinkiin

***

Kuulumisia kodista:

13.12.2007 Nate ja “veljensä” Olwi muuttivat uuteen omaan kotiin Helsingin Kannelmäkeen lauantaina 1.12. Matka Tampereelta sujui rauhallisesti, tasaisen säännöllistä vuorolaulu-naukumista lukuunottamatta, ja uuteen kämppään päästyä paikat tutkittiin reippaasti saman tien. Ekat leikit aloitettiin jo tunnin sisään saapumisesta, ja ihmisoliot otettiin haltuun parin tunnin sisään. Myös vessankäyttö sujui ongelmitta jo ensi metreiltä.

Nate on utelias, aktiivinen ja fiksun oloinen nuorimies. Minkäänlaista arkuutta ei parin ekan päivän jälkeen ole havaittavissa, vaan Nate osallistuu kaikkiin kotiaskareisiin suurella innolla ja energialla. Rakkain lelu on alusta asti ollut kaapista löydetty esteraippa, jonka avulla Nate hyppii mahdottoman korkeita hyppyjä seinille raipan perässä. Ruuan suhteen ei ole ollut ongelmia – ihan kaikki maistuu, ja tietysti parhainta herkkua on juuri se silakka tai muu namipala, mikä sattuu olemaan veljen suussa. Muutenkin velipojan kanssa on kiva tapella välillä, vaikkakin vaan leikisti. Kynsiä ja hampaita ei kumpikaan käytä tosissaan niin ihmisiin kuin toisiinsakaan… ainakaan vielä.

Nate viihtyy sylissä vain silloin, kun itseä huvittaa – onneksi sitä tapahtuu monta kertaa päivässä. Erityisen hellyyttäviä ovat Naten ihanat rakastamiskohtaukset, jolloin se ottaa ihmistä kasvoista kiinni tassuilla, ja sitten pusketaan ja pussaillaan ja nuollaan ihan hirveästi. Tämän jälkeen poika ilmeisesti alkaa unelmoida omasta emostaan, koska se alkaa lutkuttaa kylkeään tai tassuaan valtaisan kehräyksen säestyksellä. Vaikka käytös viittaakin pentuiän ongelmiin – ehkä liian aikaiseen emosta vierottamiseen – ei se näytä olevan mitenkään vahingollista. Seuraamme tilannetta ja jos alkaa kylki kaljuuntua, pitänee asiaan puuttua – hankitaan sille vaikka tutti ;) Myös ihmisten hiukset maistuvat joskus – varsinkin yöllä on kiva käydä nuolemassa nukkujien päät märäksi ja tukka takkuun.

Silloin kun Nate ei nuku ‘aikuisten’ sängyssä, se torkkuu kylppärin lavuaarissa tai ammeessa.

Rakkaalla lapsella on nimenä tällä hetkellä ainakin Nate, Natsku, Napsu, Naksu ja Natiainen sekä ajoittain myös Natsi, pojalla kun on synnynnäinen kyky jyrätä oma tahtonsa niin ihmisten kuin kissaveljensä yli :D

***

Uros, noin 6kk (marraskuussa 2007), kotihoidossa Tampereella

7.11.2007 Nämä neljä hurmuria ovat olleet luonani nyt reilu pari viikkoa ja pikkuhiljaa alkavat jokaisen kissan ominaispiirteet paljastua. Erityisesti vapaapäivät, jolloin on aikaa olla kotona enemmän ovat riemastuttavia tätä kissameininkiä seuratessa.

Olen sopinut yksipuolisen sopimuksen hoitokissojeni kanssa, että yön vietän ylhäisyydessä yksinäisyydessäni makuuhuoneessa ja katit saavat pärjätä yksin olkkarissa. Nämä kissat tietävät, mitä herätyskellon ääni tarkoittaa: lisää viihdykettä, kun kaksijalkaiset nousevat ylös! Makkarin ovea avatessa, Nate on jo vastassa äänekkäine kommentteineen (Nate ja Olwi juttelevat monta kertaa päivässä, harmi ettei tuo kissakieli vain aukea…) ja toivottamassa tervetulleeksi uuteen päivään. Siitä hetkestä lähtien Natesta saa seuraa koko päiväksi, sillä tämä kissa seuraa kerta toisenta jälkeen suurella mielenkiinnolla niin suihkussa käynnin, hampaiden pesun kuin kahvin keitonkin. Siis aivan kaiken.

Olwi on toinen seuralainen, vaan ei aivan yhtä hanakka. Olwikin on kiinnostunut hampaiden pesusta, vessan lavuaari kiehtoo kerta toisensa jälkeen huolimatta siitä, että siinä oleskelun jälkeen on turkki märkä sieltä sun täältä. Kukaan kissoissa ei pelkää vettä, vaan tulevat mielellään ihmettelemään avointa vesihanaa eikä väistyminen veden tieltä ole suinkaan itsestäänselvyys. Olwin erikoisuus on sylissä nukkuminen tenttiin lukiessa tai sanomalehtiä selatessa, onpa tämä kisuli nähnyt untakin sylissä! Kavereita ollessa käymässä, Olwi kiertää mutkattomasti kaikki sylit vuoronperään ikään kuin etsien parasta paikkaa maata.

Ines on päässyt jo alku-ujoudestaan ja menee muiden mukana erityisesti muovipussien ja sanomalehtien parissa. Aina ei ole ihan varmaa, ovatko lehdet ja pussit mukavaa ajankulua vai arkkivihollisia, sellaista kyytiä ne toisinaan Ineksen käsittelyssä saa. Ineksen erikoisuus on sydäntä hellyyttävä puskeminen, josta saa osansa jo vieraammatkin ihmiset, tosin pienen harkinnan jälkeen. Ineksen puhdas mustavalkoisuus on silmää miellyttävän kaunis ja muutenkin tämä kissaneiti on kauniin siro. Porukan pienikokoisin on ehdottomasti porukan ketterin ja kissamaisin, Nanno voisi ottaa toveristaan mallia. Nannon pentumainen pyöreys yhdistettynä hetkellisiin kömpelyyksiin saa väkisinkin välillä hymyilemään tai sitten peräti nauramaan… Nanno on muutenkin pehmeiden arvojen ja itsenäisyyden ystävä. Kun kaikki kolme kattia ottaa sängyssä yhdessä läjässä päikkäreitä, Nanno löytyy joko mikron päältä, pyykkikorista, kirjahyllystä tai jostain vastaavasta omalaatuisesta paikasta. Tosin mikro lakkasi kelpaamasta siinä vaiheessa, kun Olwi ja Nate alkoivat käyttämään vastaavaa paikkaa…

Naten uusin lempipuuha on peiton alle syöksyminen ja siellä tunnelointi ja torperointi. Samaa huvia harrastaa Olwi petauksen yhteydessä hakeutumalla peittojen alle ja ryömimällä sieltä pois. Jonkun uusi harrastus on myös vessapaperin retuuttaminen ja repiminen ja lopputulosta voi ihailla sitten pitkin vessan lattiaa. Vielä en ole itseteosta tätä otusta tavannut (näillä kaikilla on omat temppunsa) ja nyt vessan ovi onkin sitten pysynyt tiukasti kiinni näiltä veijareilta.

Päivänkään päätteeksi Natea ei väsytä. Siinä vaiheessa kun Olwi on viettänyt jo muutaman tunnin sylissä, Nanno pyykkikorissa ja Ines jaloissa, niin Nate on vielä valmis tutkimaan, touhuamaan ja leikkimään. Ja saahan se usein Olwin ja Ineksen mukaan, mutta Nanno leikkii muiden kanssa vain jos ei parempaa tekemistä keksi. Ja parempi tekeminen on usein jonkin tavaran kanniskelu suussa ympäri kämppää (mielellään pyörivä esine, viimeisin hitti oli muotovaahopullon korkki, jotta välillä voi pysähtyä itseään viihdyttämään).

Olwin ilvesmäinen kova jätkä -ulkomuoto pettää täysin. Tämä kissa toivottaa päivän jälkeen kotiin tervetulleeksi puskemalla, kiehnäämällä jaloissa ja naukumalla. Myös saattajan saa siinä vaiheessa kun vetää takkia ja kenkiä päälle ja usein jää haikean näköinen kissa ovelle seisomaan. Tähän toimintaan Natella ei kiinnostus riitä, sillä eteenkin kotiin tullessa sillä on usein jokin oma touhu niin päällä, ettei toisarvoista ehdi huomaamaan.

Tällaisista seuraneideistä minä nautiskelen tällä hetkellä:)

25.10.2007 Ines, Olwi, Nate ja Nanno ovat siirtyneet samaan yhteiseen hoitopaikkaan.

Kotihoitajan kertomaa: Ihan yllätyin miten kivoja kissoja noi kaikki on. Nate on ikiliikkuja, joka seuraa mielellään arjen askareita läheltä ja osallistuen.

2.10.2007 Naten hoitopaikassa on todettu kalikki/herppes viirus, joten eläinlääkärit suosittelivat että saman hoitopaikan kissat muuttavat joko ainoiksi kissoiksi tai saman hoitopaikan kissojen kanssa yhdessä. Ei ole tappava virus,korkeintaa ikävä ja saattaa puhjeta stressistä (kuten ihmisenkin herpes). Herppeksen oireina silmätulehdusta ja rohisevaa hengitystä/yskää. Kumpikaan ei siis vaarallinen ja suurinosa jää vain kantajiksi, joten mitään oireitakaan ei välttämättä koskaan edes tule.

Samassa hoitopaikassa ovat: Pilkku, Iines, Inka, Kaveri, Kisu, Nanda, Nando, Nappula, Nasse, Nate, Oliwia ja Simo Silmu.

Lisätietoja löytyy netistä esim. http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_15.html

18.7.2007 D-terminaalin alueelta löydetty nuori kissapoika Nate odottelee kotihoidossa omaa kotia.

KULUKORVAUS leikatusta aikuisesta kissasta on 100€ ja leikkaamattomasta pennusta 90€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.