Nappi 1

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Nappi 1
2006 Napista tuli koiraenkeli tapaturman aiheuttamana

***

05/2005 Nappi sai kodin kotihoitopaikastaan keski-Suomesta

***

Kuulumisia kodista:

03/2006 2006: Moi! Mielestäni Nappi on ollut minuun ja puolisooni Akiin luottava alusta pitäen ja se on kotiutunut hyvin. Nappi haluaa hyvin paljon huomiota ja tykkää nukkua yöt vieressämme. Terveysongelmia ei ole ollut muuta kun korvan-lehtien punoitusta, joka kuitenkin väheni huomattavasti vehnän jäätyä ravinnossa vähemmälle. Kaupungissa asioidessamme Nappi on selvästi hermostuneempi ja on välillä yrittänyt näykätä käteen tuntemattomia ohikulkijoita. Näissä tilanteissa, kun se selvästi kiinnittää huomion (tietyllä ilmeellä) vastaan-tulijaan, otan Napin lähelle itseäni ja pidän paikallaan kunnes henkilö on kävellyt ohi.

Asumme maaseudulla ja kodin ympäristö on pelkkää metsää useiden kilometrien verran, tästä alueesta Nappi on selvästi pitänyt kovasti. Napin asuttua meillä ensimmäisen kuukauden, huomasimme sen olevan (varsinkin sisätiloissa) apaattinen ja vähäeleinen. Tuohon aikaa tuttavamme oli luopumassa neljä vuotiaasta Ebba koirastaan (Dreeveri-Beagle) ja päätimme antaa kodin myös Eballe. Uuden kaverin saaminen virkisti Nappia hyvin paljon ja nykyään Ebba ja Nappi ovatkin toisiinsa hyvin kiintyneet. Toisen koiran läsnä olo selvästi auttoi Ebbaa tottumaan uuteen kotiin ja samalla Napista tuli leikkisämpi ja eloisampi sekä hoivaava Ebbaa kohtaan. Molemmat nauttivat paljon metsässä ulkoilemisesta ja pitkän lenkin jälkeen, kun ovat ruuan saaneet, ne möyhivät peittokasaan pesät vierekkäin.

Tytön kuulumisia hoitopaikasta 6.4.2005: Tyttö on nyt Helsingissä. Nappi on saanut nelosrokotteen ja rabiesrokotuksen, sekä sen masu ultrattiin. Mitä todennäköisemmin vauvoja ei ole tulossa. Napille annettiin myös ulkoloishäätö. Eläinlääkäri arvioi Napin 3-4 -vuotiaaksi. Napin säkä on 45 cm ja se painaa 22 kg. Ylipainoa tosin on muutama kilo, mutta muuten Nappi on terve. Nappi rakastaa lenkkeilyä ja tykkää autolla matkustelusta. Ulos lähtiessämme se pitää hassua purina –ääntä ja läpsyttää hännällään seinää vasten niin kovasti, että naapureilla on kyllä ihmettelemistä :) Olemme pitäneet Nappia lenkillä vapaana jonkun verran, ja se pysyy kohtuulähellä koko ajan. Tosin rotumiksinsä vuoksi en menisi vannomaan, etteikö lähtisi jäniksen perään jos semmoisen näkisi. Lenkillä se haluaisi tutustua muihin koiriin ja ihmisiin, mutta muuten se ei juurikaan vedä hihnassa. Nappi ei ole myöskään mikään remmirähisijä. Nappi saattaa haukkua yksin jäädessään, mutta toisen koiran seurassa se pysyy ilmeisesti suht’ hiljaa. Muutenkin Nappi on melko hiljainen ja rauhallinen kaveri. Nappi tulee toimeen moitteettomasti uroskoiramme kanssa, eikä ole haastanut riitaa myöskään narttujen kanssa. Napille voi tehdä kaikki hoitotoimenpiteet, ja muutenkin tytön voi laittaa vaikka solmuun, eikä se siitä olisi moksiskaan. Vieraille se haukkuu kyllä ensin, mutta minuutin päästä pyytää jo syliin rapsutettavaksi. Napin säkä on 45cm ja se painaa 22kg. Eläinlääkäri on todennut Napin terveeksi. Nappi ymmärtää muutamia perusjuttuja, kuten ”istu”, ”tassu”, ”tule”, ”ota” ja ”ei”.

***

Tyttö on ollut meillä nyt pari viikkoa kotihoidossa. Tänä aikana se on saanut kaikkien ihmisten sydämet heltymään nappisilmillään ja anovalla ”rapsuta minua” katseellaan. Sillä on myös hassu tapa työntää kuonoaan käden alle ja läpsiä tassulla, että silitä nyt! Kutsummekin tätä ilopilleriä nykyään Napiksi sen suloisten silmien mukaan. Nappi tunnistaakin nimensä jo hyvin.

Nappi on arviolta 4-6vuotias. Napissa on arviolta ainakin beaglea ja ajokoiraa, selässä hevosen satulan muotoinen musta väritys ja muualta sitten vaalean ruskean kirjava väritys. Nappi on 30-40cm korkea ja hyvin tukevan oloinen, hyvässä kunnossa näyttää ainakin näin päälipuolisesti olevan. Nappi pestiin ja leikataan kynnet ja alotetaan matokuuri samantien. Koira on siis pelastettu pieneläinklinikalta koska ihminen joka sen otti ei voinutkaan pitää sitä… Ja kun rapsutat hetkisen on varma että joku katsoo nappisilmillään anoen hellasti lisää :). Ja Nappia ei kannata aluksi painaa tai silittää kovaa päästä, luultavasti lyöty ja alistuu heti.