Namo

Lisätty sivulle: 2009-12-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Namo
3/2010 Namosta tuli enkeli.

Koiraa ei ole luotu elämään tarhalla. Namo oli hyvä esimerkki siitä :(

Namo on muuttunut tarhlla huonompaan suuntaan ja pojan käytöstä tarkkaillaan. Tällä hetkellä ei Namo etsi kotia yhdistyksen kautta.

***

Uros, noin 2v.

18.12.2009 Namo herättää huomioni seisoskellessaan häkissään. Se on komea ilmestys, joka heiluttelee minulle ystävällisesti häntäänsä. Päätän viedä komistuksen lenkille.

Namoa selvästi jännittää. Se tulee luokseni iloisesti ja antaa laittaa pannan kaulaansa nätisti, mutta siitä huomaa että tilanne hiukan jännittää sitä. Odotan kuitenkin reipasta lenkille lähtöä, vaan Namoa taas hiukan jännittää. Se syöksähtää häkistään viereeni istumaan ja kurottelee kaulaansa selvästi rapsutusten toivossa. Näin etenemme tarha-alueen ulkopuolelle asti. Namo kaipaa kovasti ihmisen tukea ja turvaa ja se mieluummin makoilisi vieressäni rapsutettavana kuin liikkuisi hihnassa. Ja kun hihanssa liikutaan, tehdään se vetäen. Namo kaipaakin siis vielä opettelua ja rohkaisua hihnakäytöksessään.

Mutta kuten jo yllä kirjoitinkin, Namo rakastaa ihmisen huomiota. Se painautuu ihan kiinni ja vielä mieluummin menee maahan jotta sitä rapsuteltaisiin. Namit saavat pojan “heräämään” ja se hypähtää minua vasten innokkuuden saattelemana. Mutta kyllä poika tosiaan osaa istua myös namin avullakin. Kun lähdemme takaisin häkkejä kohti taitaa poika tunnistaa “kodin”. Meno reipastuu selvästi ja Namo luikahtaakin tuttuun ja turvalliseen häkkiinsä mielellään. Namo on vasta iljakkoin tullut tarhalle ja toki tämäkin varmasti vielä vaikuttaa Namon epävarmuuteen.

Namo on n. 60-65cm korkea komistus. Namolle on etsinnässä koti, jossa ollaan valmiita tukemaan Namoa sen uuden elämän ihmeissä, mutta jossa ymmärretään myös se, että pojan suonissa virtaa palveluskoirarotu(j)a. Namoa ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi.

Namo luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Namon Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan Namoa suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa.
Kulukorvaus 150 euroa