Muza (nyk. Ruska)

Lisätty sivulle: 2012-09-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Muza  (nyk. Ruska)
Kesällä 2024 Ruskasta tuli koiraenkeli.
***
3.11.2012 Muza nykyinen Ruska sai kodin Tampereelta.***

Kuulumisia kodista:

25.6.2013 Nyt puolen vuoden yhteiselon jälkeen vihdoinkin muistan laittaa kuulumisia Ruskan (ent. Muza) kotiutumisesta. Ruska on alusta asti ollut ihmisten kanssa aivan ihastuttava — jo ensimmäisenä iltana halusi tulla viereen nukkumaan, eli siis turvautui oudossa tilanteessa ihmiseen. Tämä sama on jatkunut edelleen, eli aina epävarmuuden hetkellä paras paikka on turvassa ihmisessä kiinni. Ruska ei kuitenkaan ole pelokas koira, ja vaikka jotkin asiat ahdistavat (kuten ritilöiden päällä käveleminen), pienellä houkuttelulla ja parilla namipalalla ylittyvät vaikeammatkin esteet. Uudet ihmiset ovat aina ihania. Ulkona Ruska aluksi veti hurjasti hihnassa, mutta oppi kyllä nopeasti kulkemaan kauniisti. Oikeastaan ainoaksi käytösongelmaksi on osoittautunut remmirähinä, joka ei tosin aina ole aggressiivista, mutta joskus
sitten myös on. Tässäkin asiassa ollaan jo kovasti edetty, nyt pystytään jo
pysähtymällä namien kanssa päästämään muut ohi, eli luottavaisin mielin jatkan
koulutusta. Tervehtimään päästessään Ruska yleensä tykkää kaikista koirista
sukupuoleen tai kokoon katsomatta ja haluaisi heti ruveta leikkimään, eli ei tunnu mitenkään lähtökohtaisesti pitävän muita koiria uhkana.
Ruska on osoittautunut myös sen verran riistaviettiseksi, ettei sitä voi pitää irti metsässä tai se juoksee rusakon perässä taivaanrantaan, mutta mitään varsinaisia ongelmia ei siitäkään ole ollut. Sisällä ei hauku koskaan, ei edes reagoidakseen muualla talossa haukkuviin koiriin. Haukut säästyvät lenkkipolun koirille ja tietenkin oraville.

Meille tullessaan Ruska oli aika laihassa kunnossa, ja sellaisena se sitten pysyikin syömisestä huolimatta aina jouluun asti, jolloin kivana pikku jouluyllätyksenä paljastui, että se oli tuonut Viron-tuliaisena lapamadon (pirulaiset kun eivät tavallisilla matolääkkeillä yleensä nitisty). Se onneksi saatiin hoidettua helposti pois, vaikka tuon kokoisella koirallahan lapamatolääkeannos on se 16 tablettia kerta-annoksena (Ruska onneksi syö pillerit vaikka suoraan kädestä). Samoihin aikoihin hoidettiin myös lievä nielutulehdus lyhyellä antibioottikuurilla ja varmuuden vuoksi vielä nenäpunkkilääkityksellä. Sen jälkeen välittömästi alkoi paino
nousta ja turkki näyttää paremmalta, eikä sitten muita terveysongelmia ole
ollutkaan.

Kaiken kaikkiaan Ruska on aivan ihana koira, ja on itse kullakin tässä elämänlaatu parantunut huimasti. Ruskan lempiasioita ovat puruluut, oravat ja kuivatut kaninkorvat ja tietenkin rapsutukset, joita se pyytää kevyesti tassulla tökkien (samalla tavalla kuin se myös herättää minut aamuisin, kun pitäisi päästä ulos).
Vaikka välillä on vaikeaakin, on Ruska silti ehdottomasti helpoin koira, mitä
minulla on koskaan ollut, ja vieläkin saatan pysähtyä katselemaan sitä ja
ihmettelemään, että miten voikaan olla koira noin täydellinen. Meillä on siis kivaa!

Tässä vielä pari kuvaa, talven kuvista näkyy vielä lapamadon vaikutus ruumiinpainoon.

Kiitos ihanasta elämänkumppanista! Näillä eväillä eteenpäin.

– Sora & Ruska

***

28.10.2012 Muza on valmis matkustamaan Suomeen 3.11.2012

16.9.2012 Muza siirtyi Tallinnan tarhalle.
Muza on aivan ihana tyttö. Erittäin kiltti ja ihana luonne. Kävelee hienosti hihnassa. Muza on kiitollinen kaikesta mitä annat hänelle.Nuolee käsiä, Ei agressiivinen muita koiria kohtaan. Muza on hiljainen ja rauhallinen. Ei panikoi eikä ole yliaktiivinen.

Muza oli saanut pennut Kohtla-Järven tarhalla, mutta ne olivat niin heikkoja, että menehtyivät. Tallinnan tarhalle oli hyljätty kuusi pientä pentua pahvilaatikossa ja Muza hyväksyi ne kaikki ottolapsikseen. Muza oli hyvin onnellinen vauvoista.

Muza hoitaa pentuja kunnes tulevat luovutusikään. Sen jälkeen Muza steriloidaan ja hän voi lähteä myös uuteen ikiomaan kotiin.
Tarhan hoitajat ovat hyvin onnellisia Muzan ja pentujen puolesta.

Muza on MEGA ihana mamma !

15.9.2012 Muza on aikuinen narttu Kohtla-Järven tarhalla. Muza on keskikokoinen. Muzan perimässä on riistaviettiä. Muza on tullut tarhalle 28.8.2012

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.