MurMur (nyk. Riki)

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

MurMur (nyk. Riki)
29.1.2019 MurMurista tuli koiraenkeli.

***

15.7.2006 MurMur sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

27.7.2006 Saimme luoksemme lauantaina 15.7 kauniin saksanpaimenkoiran näköisen urospennun, joka on osoittautunut aika velikullaksi viime viikkojen aikana. Luonne muistuttaa, samoin kuin ulkonäkö saksanpaimenkoiraa ja olemme saaneetkin huomata, että pitkäjänteisyyttä ja jämäkkyyttä tämän pennun kanssa tarvitaan, mutta myös rakkautta, huomiota ja hellyyttä. Niin itsepintainen kuin Riki onkin, on hän myös uskollinen ja kiintynyt perheeseensä eli meihin.

Perheessämme on toinenkin koira, joka on belgianpaimenkoiran ja lapinkoiran sekoitus. Ross on ottanut Rikin vastaan alkupäivien totuttelun jälkeen hyvin ja molemmat leikkivät jo hyvää vauhtia keskenään. Riki seuraa Rossia minne tahansa Ross meneekin kotona tai ulkona ja koittaa saada koiraneitiämme mukaan leikkeihinsä. Ross tuli perheeseen nelisen vuotta sitten ongelmakoirana. Ross oli kolme tai neljä kuukautta vanha ja oli joutunut viettämään pitkiä päiviä yksin kotona, siis lähes koko vuorokauden putkeen. Rossilla ei ollut hajuakaan sisäsiisteydestä, tai mistään muistakaan tavoista. Eikä oikein meinannut oppiakaan. Rehellisesti sanottuna luulin jo hetken ettei toivoa ole, mutta tilanne muuttui kuitenkin. Ross kärsi todella pahasta eroahdistuksesta ja kesti aika kauan ennen kuin tilanne alkoi helpottua. Nyt Ross on mahtava koira ja vanhoista tavoista ei tietoakaan.

Riki sen sijaan muistuttaa pentuaikojen ihanuudesta, mutta huomaamme kyllä Rikistä kasvavan hieno koira. Riki on erittäin vilkas, utelias, itsepäinen, uskollinen ja leikkisä lyhyesti kerrottuna. Riki ei karkaa ulkona, vaikka olisi vapaana, vaan seuraa muuta ”laumaansa” uskollisena. Vieraita ihmisiä kohtaan Riki on varovainen ja lähestyy varovasti jos annamme. Toisia koiria kohtaan utelias, mutta samalla varuillaan ja seuraa aluksi tilannetta ennen kuin uskaltaa mennä tutustumaan. Riki on oppinut tulemaan luokse pyydettäessä ja opettelee istumaan käskystä. Rappusia mennään ylös ja alas sujuvasti. Pentumme maistaa kaikkea mitä näkee ja kaluaa ja järsii välillä harmittavistakin paikoista. Riki jää kotiin kiltisti vaikka aikuisväki poistuukin välillä omille menoilleen. Sisäsiistiksi ei Riki vielä ole oppinut, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa. Luut ovat Rikin mielestä hauskoja juttuja, niitä voi kaluta rauhassa ilman että joku tulee ja kieltää.

***

Urospentu, synt. 20.5.2006

Mur Mur on syntynyt 20.5.2006, se on normaali leikkisä ja iloinen pentu. M- pentujen (Marky, Marzi, Micro ja Mur Mur) emä ja isä ovat saksanpaimenkoiran näköisiä, ja oletettavasti pennuistakin kasvaa saksanpaimenkoiramaisia. Pennut luovutetaan vain koteihin, jossa on aiempaa kokemusta palveluskoiratyyppisistä koirista. Pennut ovat hoitokodissa Tallinnassa ja ovat valmiit lähtemään omaan kotiin heinäkuun puolivälin jälkeen.