Mulli (nyk. Poju)

Lisätty sivulle: 2007-01-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mulli (nyk. Poju)
5.3.2012 Pojusta tuli koiraenkeli onnettomuuden myötä.

“Suureksi surukseni joudun ilmoittamaan että pikku Poju siirtyi sateenkaarisillalle 5.3.2012. Poika joutui onnettomuuteen koirapuistossa ja takajalasta meni rikki lähes kaikki mitä voi mennä. Vaihtoehtoina oli mahdollisesti auttava leikkaus joka olisi vaatinut suunnattoman pitkää toipumisaikaa, joten Mirkun avustuksella päätimme päästää pojan kivuistaan. Poju
nukutettiin ikiuneen kotonaan, pää oman ihmisensä sylissä, täysin tietämättönä mitä oli tapahtumassa. Poju sai viimeisen lepopaikkansa muiden suvun rakkaiden lemmikkien keskeltä, meidän omilta mailta. Hautaa koristaa lyhty, pojan oma pallo ja pieni enkelipatsas.

Kiitos rakas Poju näistä ihanista vuosista joita meille annoit. Yhdessä iloittiin ja surtiin viisi vuotta. Nyt kotona on niin kovin hiljaista kun olet poissa. Nuku rauhassa kaunis kultapoika. Meillä on niin kova ikävä!

-Äiskä, iskä ja Sasu”

***

4.3.2007 Mulli (nyk. Poju) sai kodin Kankaanpäästä.

Kuulumisia kodista:

8.8.2007 Kesäterveiset Kankaanpäästä! Poju on rikastuttanut meidän elämää vasta 5 kk mutta tuntuu kun hän olisi kuulunut meidän elämään aina! Uusia hassuja puolia on kaverista löytynyt, jotkut tavat vihastuttavat, jotkut ihastuttavat. Vihastuttaviin kuuluu talon puolustus raivokkaalla haukulla sekä pikkukoirien jahtaaminen, muutaman kerran emäntä mennyt nurin kun tämä 40 kiloinen kaveri on ottanut vauhtia toisen perään. Haukkuminen on puhjennut nyt kesän aikana, tätä edesauttoi myös kaverit, joissa metsästyskoiraa ja taatusti räksyttävät. Onneksi ei ole naapureita, joita tämä kovin haittaisi. Näistä tavoista harjoitellaan järjestelmällisesti eroon ja parannusta on jo tapahtunut!

Ihastuttavia tapoja on hevosten kanssa leikkiminen, se on Pojun parasta huvia mitä maa päällään kantaa! Autoon olisi pakko päästä aina kun ohi kuljetaan ja itku tulee jollei tallille pääse mukaan. Tallilla on myös Kara-sakemanni, Lulu-kaukkarisekoitus sekä pari muuta vierailevaa tähteä. Tässä Pojun tärkeimmät leikkikaverit, Lulle-hevosen lisäksi. Koirat yleensä kulkevat mukana maastossa laumana hevosten perässä. Poju on aina käyttäytynyt hyvin esimerkillisesti ja osaa käskyt, seis, odota, sivulle, eteen ja taakse täydellisesti.Poju kulkee hevosen edellä varsin mukavasti myös yksin ja äiskä tekeekin pollen kanssa jäynää lapsoselle jäämällä tahallaan jälkeen tai katoamalla ennestään kulkemattomalle polulle. Näin Pojun mielenkiintoa on pidetty yllä myös tylsillä kävelymaastoilla :)Me ollaan kaikki kovin kiitollisia että teitte tämän mahdolliseksi, tänään luin juuri “Mullin” sivuja ja itkuhan siinä pääsi. Poju on meidän täydellinen “lapsonen”, meille sopivampaa koiraa ei varmasti maa päällään kanna! Hyvää loppukesää toivottelee Pauliina, Jannu, Poju ja Sasu

26.3.2007 Mulli sai ensitöikseen uuden nimen, iskän antamana siitä tuli Poju. :) Meillä on kaikki sujunut tosi hyvin, paaljon paremmin kun koskaan osattiin odottaa! Tässä pieni faktalaatikko Pojusta:

Nimi: Poju Tallinnalainen
Kutsumanimet: Poju, lerppahuuli, tyyttykaveri ja miljoona muuta (rakkaalla lapsella on monta nimeä)
Sukupuoli: Uros (erittäin aktiivinen sellainen)
Löytyy : Kankaanpäästä, matolta kuorsaamasta tai metsästä juoksemasta pallo tai risu suussa
Harrastukset: metsässä vapaana samoilu, koirakavereiden kiusaaminen ja niiden kanssa painiminen sekä pallon kanssa puuhastelu (äiskän ja iskän kiusaaminen)
Parhaimmat ystävät: äippä, iskä, tyttöystävä Lulu sekä kämppäkaverit Sasu ja Daisy
Motto: se pallo tänne nyt! tai sit mä piippaan…
Lempiruoka: kaikki käy, varsinkin kananfileet
Tulevaisuuden ammatti: Metsuri tai tuholaismyrkyttäjä (hajusta päätellen)
Erikoisin tapa: kiivetä puuhun oravan perässä

Poju on siis osoittautunut erittäin kiltiksi, älykkääksi ja nuoreksi aktiiviseksi pojaksi, äiskä ja iskä viettää paljon aikaa pähkäillen mitä aktiviteettiä hauvalle järjestäisi seuraavaksi. Poju rakastaa loikoilla sohvalla, mieluiten äiskän tai iskän päällä sekä katsella telkkaria :D Käskyjä osaa todella hyvin, palkinnosta toki riippuen. Painoa Pojulta löytyi aluksi vain 30 kiloa ja säkäkorkeus oli 68cm eli lihotuskuurilla ollaan. Hiljaa hyvä tulee…

Hevoset ja oravat ovat ainoita joita haukutaan, toki ilmoitetaan jos joku sisään tulee mutta se on oikeastaan vain hyvä tapa meidän mielestä. Vaikka Poju on ollu meidän elämässä vasta kolme viikkoa, tuntuu kuin olisi ollut aina täällä meidän luona. Mitään näin mahtavaa ja rakastettavaa koiruutta ei olla koskaan aikaisemmin tavattu! Kiitos erityisesti Miiralle ja Annelle, jatkakaa hyvää työtänne kodittomien auttamiseksi Rekut!

***

20.2.2007 Mulli on ollut tarhalla jo 7 viikkoa, joten sillä olisi jo kiire päästä omaan kotiin. Sen aika tarhalla alkaa käymään vähiin.

3.2.2007 Mulli oli ulkohäkissä, onneksi sille oli laitettu loimi päälle. Poika oli kovin innokkaana lähdössä lenkille. Ystävällinen ja energinen koira. Ehdottomasti nuorempi kuin 3 v. Ennemmin veikkaisin 1-vuotiaaksi.

30.1.2007 Tämä poika ei millään voi olla kolmea vuotta vanha. Pojan koko olemus on vielä hiukan honkkeli ja menokin sen mukaista. Häkissä poika hyppi jonkinverran vasten, muttei yrittänyt kyllä nylkyttää. Antoi hienosti laittaa hihnan kaulaan ja lähti enemmän kuin mielellään lenkille. Mulli vetää jonkinverran hihnassa, mutta kyllähän sen nyt nuoren miehen energiamäärällä ymmärtääkin.

Namit olivat suuressa huudossa, istua ei vain aina oikein malttanut. Poika tuli hyvin toimeen narttujen kanssa, eikä ärissyt leikkiaitauksessa olleelle uroksellekkaan vaikka toisiaan aidan läpi haistelivatkin. Ja voi sitä riemua kun lumesta löytyi tennispallo. Poika ei tiennyt mitä olisi tehnyt tai miten päin olisi ollut. Haki palloa siis enemmän kuin mielellään. Ja antoi sen hyvin namia vastaan pois, eikä ollut millänsäkkään vaikka muutaman kerran palloa suoraan suusta otinkin. Häkkiin Mulli ei olisi millään halunnut takaisin ja jäikin surullisena katselemaan peräämme tennispallo suussa.

6.1.2007 Mulli on komea nuori uros. Rotuna Mullissa on arvatenkin ainakin saksanpaimenkoiraa. Hoiupaikin arvion mukaan Mulli olisi 3-vuotias. Luonteensa ja käyttäytymisensa perusteella Mullia luulisi alle vuoden ikäiseksi. Mulli leikki mielellään ja nuorekkaan innostuneesti kahden narttupennun kanssa. Ensimmäinen oli 3 kk vanha, toinen 9 kk (Raili). Mulli ei nosta jalkaansa merkkaillakseen. Lenkillä ohi kulkeva vanhempi uros räyhäsi Mullille ilman, että Mulli sanoi sanaakaan vastaan. Mulli ei siis isotellut lajitovereilleen, mutta yritti toistuvasti hypätä ihmisen selkään. Ihmisten mielestä tällainen nylkyttäminen ei ole mukavaa, eikä tuollainen käytös sovi perheeseen, jossa on lapsia.

Mulli odottaa kotia Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Uusi omistaja hakee Mullin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Mulli on löytynyt Järvevanan tieltä 3.1., rek nro 4557. Luovutusmaksu 100 e.