Muhku

Lisätty sivulle: 2009-02-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Muhku
11/2013 Muhkusta tuli enkeli vanhuuden tuomien sairauksien vuoksi

Muhku juosentelee jo vihreillä niityllä.
Viime vuoden marraskuussa joudun pojan nukkutamaan pois. Muhkussa oli myös kasvaimia joista tiesimme vuoden alusta asti. Lääkärissä käytiin heti Kristan nukutuksen jälkeen.( Krista oli toinen koira mikä kanssa sieltä teidän kautta otettu.)Muhkulla oli kasvain niin kummallisessa paikassa kun keskellä häntää. Lääkärin mukaan sitten vaan katsellaan miten poika pärjäilee. Marraskuussa sitten luulimme, että astunut lasinsiruun kun tassusta verta vuoti. Lääkäri yritti sitä neuloa mutta jokin patti pisti reiästä ja antura vaan repesi. Joten arvasin heti mikä kysymykessä. Muutaman päivän saimme vielä viettää Muhkun kanssa ja ikävä on vieläkin kova kumpaakin koiraa kohtaan.

***

16.2.2009 sai Muhku oman kodin Haminasta.

***

Kuulumisia kodista:

15.7.2009 Meillä mennyt herran kanssa mahtavan hyvin edelleenkin.Alusta asti sopetunut hyvin tänne meille ja kiltti on vieläkin. Koulutusta aloitettu ihan että tässä kotona ja tuolla lenkillä pärjätään.Muhkussa remmiräyhääjän tapoja joita yritetty saada pois. Hyvin oppivainen herra kyllä on maahan menoa harjoileltiin vain muutama kerta. Muhku on laihihtunut ja turkki hoidettu niin siitä kuoriutui upea koira. Lenkkeilään paljon tuossa metsikössa ja Muhkun lempiharrastus on pyydystää siilejä.Se kantelee niitä suussaan hellästi että siilelle ei käy kuinkaan. Ei millään meinaa luopua saaliistaan vaan kantaisi ne kotiin.
Laitan tähän mukaan muutaman kuvan Muhkusta.

***

Muhku on n. 9-vuotias uros joka odottelee omaa kotiaan Tallinnassa.

4.2.2009 Muhkua ei voi olla huomaamatta sen seistessä häkkirivistössä. Muhku on vain niin kertakaikkisen muhku ilmestys. Se ei juurikaan pidä itsestään meteliä vaan tyytyy heiluttelemaan toiveikkaan oloisena häntäänsä kun katson siihen. Pannan saa pujotettua helposti Muhkun kaulaan ja sitten lähdetäänkin jo lenkille. Häkeissä haukkuvat koirat eivät ukkoa juuri kiinnosta, mutta flexin päässä haukkuvaa Herra Hopoa Muhku komentaa yksittäisellä rähähdyksellä. Muhkua on koostaan huolimatta melkoisen mukava taluttaa sillä tämän ukon meno on tasaisen reipasta. Alkuun lenkillä tuntuu etten kiinnosta Muhkua lainkaan mutta namipussin rapina herättää kiinnostuksen.

Muhkulla on varmasti ollut joskus hyväkin koti sillä pojalla on massaa ja namin nähdessään pistää ukko pyllyn maahan ja tarjoaa samantien tassua ja välillä jopa molempia. Namejahan ei Muhkun mielestä voi olla millään liikaa eikä niitä voi antaa tarpeeksi nopeasti ja koska niitä ei tule tarpeeksi nopeasti voi ukko mielestään tunkea ison nenänsä taskuuni ottaakseen niitä itse :D Namien lisäksi Muhkulle kelpaavat myös rapsutukset ja silittelyt. Toiset koirat kiinnostavat ukkoa kovasti ja kun niitä ei päässyt morjestamaan kuului Muhkusta tyypillinen “sakemanni-piippaus”.

Muhkulle etsitään nyt sitä ikiomaa eläke kotia jossa ukosta pidetään huolta. Iästään huolimatta ei Muhku ole vielä raihnainen joten ainakin nenä aktiviteetteihin ja mukaviin lenkkeihin on uuden kodin hyvä varautua :) Eikä se aikaisempi koirakokemuskaan olisi lainkaan pahitteeksi.
Muhkua ei luovuteta toisen uroksen kaveriksi.

Uusi omistaja hakee Muhkun Tallinnasta yhdistyksen opastuksella. Muhkun kulukorvaus on 120 euroa ja se sisältää rokotukset, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistumerkinnän. Muhkun mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.