Morrison (nyk. Mora)

Lisätty sivulle: 2008-04-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Morrison (nyk. Mora)
6.9.2010 Morasta tuli koiraenkeli.

Moran takapää petti eikä pappa päässyt enää liikkeelle.

***

1.7.2008 Morrison sai kodin Tampereelta.

Kuulumisia kodista:

29.5.2009 Lisätty kuvia kodista.

2.10.2008 Lisätty kuvia kodista.

3.7.2008 Tanja ja Hämy olivat pelotelleet että koira voi olla todella stressaantunut kun se tulee uuteen kotiin ja tietysti Vilin kanssa pelättiin pahinta…

Lähdin hakemaan Moraa (ent. Morrison) 1.7. suurin odotuksin Tallinnasta. Tultiin Tanjan kanssa tarhalle missä oli korvia huumava meteli kun n. 60 koiraa haukkui ja ulisi samaan aikaan. Mora oli ihan oven lähellä ja kun tultiin siihen häkin eteen se oli kovin hiljainen, ei oikeastaan pihahdustakaan. Ainoa mikä oli, niin se oli todella innoissaan että joku pysähtyi siihen eteen. Kun menin sisään häkkiin se vain pyöri ympyrää ja oli aika vaikeaa saada panta päälle. Mutta kun asiaan päästiin niin lähdettiin lenkille, hieman se hihnassa veti mutta ei merkittävästi. Mentiin aitaukseen jossa Mora päästettiin vapaaksi. Siellä se vain meni eikä oikeastaan huomioinut minua tai Tanjaa, mutta tuli melkein heti kutsuttaessa luokse. Sitten hoidettiin pakolliset paperihommat millä välin Mora pysyi hyvin vierellä tuijotellen kissa-aitausta. Taksi tuli ja ängettiin yhdessä siihen etupenkille. Siellä Mora oli kovin rauhaton ja ulos piti nähdä ja asento ei ollut olleenkaan hyvin jne…

Kun päästiin terminaalista laivaan ja siellä siihen häkkiin niin Mora oli jo
silminnähden rauhoittunut. Ainoastaan silloin kun lähdin häkin näköetäisyydestä niin alkoi ulina ja joksikin hetkeksi haukkuminen, mutta molemmat lakkasivat hyvin pian, jolloin lähdin kehumaan Moraa joka oli iloinen että palasin. Kun laiva tuli Helsingin satamaan ja jonotettiin ulos, oli poika kuin se koira opetusvideoista joka seisoo nätisti vierellä ja odottaa omaa vuoroaan, ainoa pelottava asia oli ylikulkusilta laivasta terminaalitunneliin, mutta siitäkin selvittiin muutamalla ylisuurella loikalla. Autoreissusta Tampereelle ei oikeastaan ole mitään kerrottavaa, koska poika käyttäytyi esimerkillisesti koko automatkan.

Kotiin tullessa oli Vili vastassa muutaman herkun kanssa ja poijat tulikin sitten siitä lähtien hyvin toimeen. Sisällä Mora kävi haistelemassa jokapaikan ja pisti sen jälkeen olohuoneseen maate, eli todella rauhallisesti otti jo ensimmäisen illan. Meitä se kyllä seuraa edelleen joka kerta kun johonkin päin liikutaan, mutta jää kiltisti odottamaan kun pyytää eikä vingu turhaan. Kova on poika kerjäämään ruokaa, mutta pikkuhiljaa yritetään päästä eroon siitäkin tavasta. Ja se tuli hieman yllätyksenä että kun Mora piti pestä, niin hänhän pelkää suihkua, joten pesusta ei ole tullut vielä mitään, mutta siihen suihkuunkin totutellaan hyvällä vauhdilla. Ruoan Mora syö aina loppuun ja on pyytämässä lisää, mutta rajansa toki kaikella. :D

Ulkona kun ollaan oltu niin sellaista ärsyttävää siksakkia Mora vetää tien reunasta toiseen, mutta kyllä se sellainenkin kitketään pois. Toisille koirille Mora ei ole rähjännyt ellei toinen ole aloittanut ja niitä kertoja on nyt tähän mennessä ollut kaksi.

Eli siis tähän asti kaikki on mennyt ehkä turhankin hyvin ja sitä vain odottaa sitä ensimmäistä takapakkia kauhulla… :D Kirjoittelen lisää kun tulee uutta kerrottavaa.

Terveisin,

Aura, Vili ja Mora

***

19.6.2008 Morrisonilla on nyt todella kiire löytää koti! Morrisonista voi soittaa soittoajan ulkopuolellakin

16.6.2008 Ystävällinen Morrison on ollut jo niin pitkään tarhalla, että sen kodin saamisella alkaa jo olemaan kiire.

4.5.2008 Morrison on ikäisekseen vielä todella energinen ja pirteä herrasmies. Jälleen kerran mietin pitääkö tuo ikäarvio kuitenkaan paikkaansa…
Morrison touhotti häkissä menemään kuin nuorimies konsanaan ja pomppi innoissaan koppinsa päälle häntä iloisesti heiluen. Silmät ummessa Morrison nautiskeli rapsutuksista vieressäni maaten:).

Lisätty Morrisonille videota.

24.4.2008 Lisätty muutama uusi kuva. Morrison tuli hyvin toimeen leikkiaitauksessa nuoremman narttukoiran kanssa:)

19.4.2008 Ystävällinen ja lempeä herra Morrison odottelee edelleen tarhalla sitä omaa rakastavaa kotia.

Morrisonin hampaista on nyt puhdistettu hammaskiveä pois, mutta silti toisen puolen hammasrivistö on huonossa kunnossa.

1.4.2008 Morrison, reg nro. 9240 on arviolta 8-9vuotias uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 20.3.08.

Morrison onnistuu pysäyttämään minut viime hetkellä katselemalla minua surumielisesti häkkinsä rakosesta. Aikani tarhalla on jo käymässä vähiin mutta en voi olla ottamatta Morrisonia häkistään ulos.

Morrison kävelee ihmeen nätisti hihnassa ja se ei vedä juuri lainkaan. Heti lenkin alussa käy hyvin selväksi, että Morrison ei siedä toisia uroksia lainkaan ja ilmoittaakin sen minulle hyvin äänekkäästi. Muuten poika käyttäytyy melko mallikelpoisesti mitä nyt välillä hypähtää minua vasten tehdäkseen läheisempää tuttavuutta kanssani:)

Morrison vaikuttaa ystävälliseltä koiralta, joka tulee kiintymään tulevaan omistajaansa varmasti hyvinkin syvästi. Morrison paljastaa minulle luottavaisen oloisena vatsansa ja vastaanottaa hyvin tyytyväisenä saamansa rapsutukset.

Morrison antaa minun kurkata pikaisesti myös suuhunsa ja ikäväkseni löydän muutaman mustan hampaan vasemmalta puolelta sen suuta. Oikealla puolella hampaat sen sijaan näyttävät suht siistiltä. Mustien hampaiden kohdalla vuotaa ikenistä myös verta ja asiasta on nyt infottu tarhan eläinlääkäriä. Lisätietoa hampaiden tilanteesta tulee myöhemmin.

Morrison on noin 60-65 senttimetriä korkea herrasmies.

Uusi omistaja noutaa Morrisonin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Morrisonin kulukorvaus on 100 euroa. Morrison on valmis lähtemään uuteen kotiin alkaen 11.4.