Morris

Lisätty sivulle: 2009-06-03

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Morris
20.7.2009 Morriksella oli paljon iästä johtuvia vaivoja ja Morris päästettiin enkeliksi.

***

3.6.2009 Morris on noin 9-10-vuotias entinen tehtaan vahtikoira, joka oli sinnekin joutunut Laagrin Varjupaikasta. 4-vuotiaan vahdin ammatti olisi päättynyt Virumaan Varjupaikassa, mutta kun iso uros itki isoilla ja selkeillä kyyneleillä kun olin lähdössä, en pystynyt häntä sinne jättämaan. 3 ensimmäistä päivää meni varovasena ja stressantuneena, mutta nyt Ukko jo syö ja leikkii ja odottaa nätisti, kun lähdemme kotoa (niin sisällä kun ulkona).Kävelyllä metsässä askel piristyi ja urosmainen käytöskin löytyi, että laumaa pitää suojata, tuli hyvin esille.

Morris ei ole ihmisille agressivinen,kuitenkin uusiin ihmisiin pitää alussa tutustua. Kun tappelun jälkeen luusta Charlien kanssa on hänellä haavat korvassa, antoi ihan päätä tunkien syliin puhdistaa ja laittaa lääkkeet. Eli ei ongelmia! Ruuan kanssa oli alussa ongelmia, kun hän ei osanut syödä nappuloita, mutta nykyään on seki ongelma poissa. Leikkimielinenkin Morris on ja tennispallon perässä voi kauan juosta ja hakea, antaa ottaa ilman murinoita sen pois. Omien narttujen kanssa eka päivästä yhdessä ja mielummin menee pois tieltä kun osoittaa agressiivisuutta. Omat nartut on molemmat hyvinkin dominoivat. Yksi neideista murisi hänelle, kun kiinnostui vinku-lelusta. Se jäi neidille, eikä edes mitään vastausta tullut. Morris tarvisi loppuelämän kodin,missä kuitenkin on kokemusta vahdeista, kun mies on iso, noin 45kg ja varmasti löytyy luonnettakin.

Morris ei kuitenkaan sovi perheeseen jossa on kissoja tai muita pieniä eläimiä, rauhallisen isomman narttukoiran kanssa se sopisi varmasti hyvin. Varmuuden vuoksi Morrista ei myöskään suositella perheeseen, jossa on ihan pieniä lapsia. Vanhus tykkää olla sisällä ja kutsua ei pitää kerratta monesti. :)Ja yöt nukkuu rauhallisena ja kuorsaten,kuten vanhat miehet aina:)

Morris luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sillä on EU- passi. Uusi omistaja hakee Morrisin yhdistyksen avula Tallinnasta. Kulukorvaus Morrisista on 150 euroa ja sisältää yllämainitut toimenpiteet.