Mini 2

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mini 2
28.10.2013 Ministä tuli koiraenkeli <3.

***

10/2005 Mini sai kodin Pietarsaaresta.

***

Kuulumisia kodista:

17.6.2010 Mini on tähän asti voinut hyvin, ainoana vaivana on ollut jokavuotinen hammaskiven poisto, tänä vuonna kuitenkin Minillä todettiin jo vanhuuden vaivojakin. Toivottavasti Minillä kuitenkin vielä on paljon vuosia jäljellä!

31.8.2006 Hei kaikille! Onneksi vielä on kesää jäljellä, mutta kuitenkin… Syys(?)terveiset Pietarsaaresta! Minis;)

19.7.2006 Kesäterveiset Pietarsaaresta! Mini leikkii pallolla, rakastaa uimista meressä ja nauttii kesästä kuten me kaikki muut ;) Anneli, Simo & Minis

04/2006 Hei taas! Vihdoinkin saan lähetettyä sinulle muutama kuva Ministä. Pojan talviturkki on turhan tuuhea, mutta käydään trimmaajalla kunhan viimeiset lumet sulaa. Täällä kaikki OK, Mini ihmettelee kevään hajuja häntä ja pää pystyssä. Tämähän on meidän ensimmäinen yhteinen kevät ja olen miehelleni sanonut että kun olemme Minin kanssa käyneet kaikki vuodenajat läpi, niin silloin vasta tiedämme pojan luonteen ;) elikä hitaasti hyvä tulee. Anneli, Simo & Minis

***

Kuulumisia kotihoidosta:

Mini on hurmaava, hiukan vanhempi poika. Ikä-arvio on n. 5-6 vuotta. Säkäkorkeus on 25 cm. Poika on ystävällinen ja rauhallinen, mutta silloin kun se haluaa olla rauhassa omalla paikallaan niin sen myös täytyy rauha saada. Tästä syystä Mini etsiikin rauhallisempaa kotia, jossa jo hiukan isompia lapsia tai ei lapsia lainkaan. Mini on elänyt vanhemman ihmisen koirana ja nauttinut aina olostaan silmätikkuna ja nyt se tuntuukin olevan kovasti hämillään muista koirista. Se pitää kyllä muista koirista, nuuhkii häntä heiluenkin, mutta ei kaipaa sen kummemmin niiden seuraa. Mini on selvästi onnellisempi ainoana leikitettävänä kuin jos otan jonkun muun sen mukaan: jos se on ainoana niin kipittää pikku tassuillaan edellä ja häntä heiluu. Jos toisen kanssa niin kulkee ihmisen perässä pitäen välimatkaa toiseen koiraan.

Ei tahdo lainkaan leikkiä eikä hakeudu muiden koirien viereen nukkumaan. Eli toivoisin Minin pääsevän ainoaksi koiraksi rauhalliseen perheeseen, joka ei halua kovin energistä koiraa. Minille riittää mainiosti kävelylenkit ja koirapuistossa se kulkee kävellen nuuhkien puita eli ei sinne kaipaa. Mini kulkee hienosti hihnassa, ei kisko yhtään vaan tepasuttelee hihna löysällä vierellä. Turkki kaipaa hoitamista ja Mini nauttiikin turkin kampaamisesta ojentautuen suoraksi pöydällä. Se on selvästi tottunut turkinhoitoon. Samalla lailla se käyttäytyi pestessä- seisoi vain kiltisti paikallaan kun sen kuurasin puhtaaksi tarhan hajuista. Ja nautti selvästi. Meille tullessaan Minillä oli vatsanalus ja jalat täynnä suuria takkuja ja huopaantunutta turkkia ja nyt kun ne on leikattu pois niin kulkeekin paljon helpomman näköisesti. Molemmat silmät rähmivät ja niihin olen laittanut silmätippoja. Ihossa on muutama tulehtunut kohta ja niitä olen putsannut. Nyt varmasti paranevat kun takut ovat poissa.

Toisessa korvassa on tulehtunut haava ja kun sitä ensi kertaa yritin putsata niin Mini puraisi minua sormesta kivun takia. Tuohan oli silti ihan oma vikani-mitäs menin putsaamaan pienen koiran kipeää korvaa kun toinen on vielä aivan hämillään siitä, mihin on joutunut ja siitä, kuka minä oikein olen. Ja koska Mini on nimensä mukaisesti pieni koira niin pintahaavoilla selvisin. Ja kun se minua oli purrut niin juoksi kauhuissaan nurkkaan odottaen koska sille suutun. Raukkaparka :( Meillä Mini on sellainen nurkissamakoilija, joka ei tee itsestään mitään numeroa. Epäilen kylläkin, että kun pääsee ainoaksi koiraksi tai jonkun pienen, vanhemman tytön kaveriksi niin muuttuu avoimemmaksi. Jos siis etsit vanhempaa, pienen liikunnantarpeen omaavaa, pientä, ystävällistä, rauhallista ja suloista koiraa niin Mini on koira sinulle. Vaikka siinä nyt on jos jonkinlaista pintanaarmua niin hetken päästä se on jo ihan terve koira :) Turkista tulee runsas ja komea kunhan leikatut kohdat kasvavat takaisin. Otsatukkaan saa tehtyä kampauksia. Mini ei tahdo viettää öitään samassa huoneessa muiden koirien kanssa vaan hakeutuu rauhallisimpaan nurkkaan nukkumaan. Eroahdistus on siis aika epätodennäköinen ongelma Minin kohdalla. Minikin osaa haukkua, mutta sillä on huomattavan hiljainen ääni ja pienellä äänellään lähinnä ulvoi koirapuistossa kun muut aloittivat haukun ohikulkijoille. Mini sopii kerrostaloon. Miniin voi tulla sovittaessa tutustumaan kotihoitopaikkaansa Helsingin Malmille!

Mini tullut Suomeen kotihoitoon Rekku Rescue ry:n sekä Petsin yhteistyön kautta. Lisätietoja koirista Petsin kuvagalleriasta.