Miki

Lisätty sivulle: 2009-09-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Miki
25.11.2011 Mikistä tuli enkeli.

Mikillä todettiin krooninen suolistovaiva, johon ei saatu ruokavalio- eikä muulla perushoidolla apua. Raskaisiin ja epävarmoihin hoitoihin huonolla hoitovasteella ei haluttu ryhtyä, joten pojan oli aika lähteä enkelikissaksi.

***

27.7.2011 Miki sai kodin Turusta

***

Leikattu uros, noin 2-3v. kotihoidossa Turussa

25.4.2011 Miki siirtyi Suomeen kotihoitoon.

8.7.2011 Miki alias Miikkulainen on viettänyt kotihoitopaikassaan kohta kolmisen kuukautta. Mikille alettiin keräämään rahaa, jotta poika pääsisi Suomeen kotihoitoon. Kotihoito osoittautui pojan kannalta hyväksi ratkaisuksi, koska tarhaolosuhteissa pojan karvaa ei saatu kasvamaa millään, ja poika olikin apeana häkissään.

Miki matkasi Suomessa eläinlääkärin tutkittavaksi ja pojalta päädyttiin ottamaan koepalat ihosta, jotta nähdään toimiiko iho siten kuin pitää. Koepalat kertoivat, että Miki kärsii allergiasta ja Miki omalla nuolemisellaan aiheuttaa karvanlähdön. Tämän jälkeen Mikiä on koitettu siedättää sietämään yhtä kuivamuonaa ja Mikin nuoleminen onkin vähentynyt ja karva on pikkuhiljaa alkanut kasvamaan takaisin. Mikille koitettiin myös pitkää antibioottikuuria sekä erikoisallergiaruokavaliota, mutta pojan iho muuttui punaiseksi ja päädyttiin jatkamaan ruokintaa eläinkaupasta saatavalla ruoalla, koska se tuntui sopivan pojalle paljon paremmin. Toki takapakit ovat mahdollisia karvan kasvun suhteen, mutta nyt näyttää positiiviselta. Koepalojen mukaan Mikin iho on muuten normaali.

Luonteeltaan Miki on mitä rakastettavin kissa. Se rakastaa ihmisseuraa ja viihtyy sylissä. Miki on tullut toimeen erinomaisesti muiden kissojen ja koirien kanssa. Miki on leikkisä ja siitä saa seuralaisen kissa-agilityyn, Miki hyppää mieluusti esteiden yli, jos siitä on luvassa makupalaa. Mikillä on myös hauskoja tapoja. Miki juo vetensä niin, että poika koskettaa vedenpintaa tassullaan sekä nuolee veden tassusta. Miki osaa myös koputtaa ja jos Miki jää oven toiselle puolen kuuluu vienoja hipaisuja oven takaa, Miki ei kuitenkaan raavi ovea vaan hipaisee sitä tassulla.

Miki kiittää sydämestään kaikkia lahjoittajia, jotka mahdollistivat Mikin pääsyn kotihoitoon ja matkan kohti parempaa tulevaisuutta. Miki etsii rakastavaa kotia, joka on valmis pitämään hyvää huolta pojasta sen loppuelämän.

29.5.2011 Lisätty Mikille muutama kuva kotihoidossa.

23.1.2011 Miki sai kerran Virosta kodin, mutta osoittautui että Mikin omistaja oli työtön nuori huumeidenkäyttäjä ja Miki takavarikoitiin asuntolasta takapää ja vartalo karvattomana. Mikiä tutkittiin eläinlääkärin toimesta sekä otettiin erilaisia testejä, jotta saataisiin selville, miksi Miki on menettänyt karvansa sekä saanut niskaansa oudon läiskän. Kuitenkaan syytä ei saatu koskaan selville. Miki on ollut eristyksessä kauluri päässä ja nyt Miki onkin saanut karvansa takaisin ja päässyt taas muiden kissojen kanssa samaan tilaan. Mikään kaunotar pojasta koskaan tulee, mutta uskomme, että Miki vielä löytää uuninpankonsa tässä elämässä. Mikin vaiva ei ole tarttunut toisiin kissoihin.

Miki on 2-3-vuotias pikimusta hurmuripoika Virumaan tarhalla.
Suurisilmäinen Miki on löydetty 21.3.2009, joten se on ollut tarhalla jo kauan. Miki on rauhallinen ja pitää silittämisestä. Miki rakastaa sylissä paijaamista ja tulee myös hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Miki osaa käyttää kissanvessaa.

Miki matkaa kotiinsa suoraan Virumaan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Miki asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Miki on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.