Melina

Lisätty sivulle: 2010-12-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Melina
15.12.2023 Melinasta tuli kissaenkeli.

****

19.2.2011 MELINA MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:7.4.2012 Melina on nyt ollut meillä reilun vuoden ja on jo 1,5-vuotias. Kun Melina täytti syksyllä 1v., hän sai syntymäpäivälahjaksi kissakaverin-Fiinun, joka oli silloin 6kk, nyt jo vuoden.Tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään ja juoksevat rallia täällä kovasti. Välillä pestään toisia ja nukutaan lähekkäin. Jos Fiinua ei näy, Melina etsii häntä maukuen.

Kesä oli kivaa aikaa. Melina oli paljon pihalla juoksuvaijerissa ja retkiäkin tehtiin. Meren rannalla Melina ensijännityksen jälkeen hyppeli poikien kanssa kiveltä kivelle, eikä haitannut vaikka tassut kastuivat. Terassi kun saatiin verkotettua, sinne pitää heti aamupalan jälkeen ja monta kertaa päivässä, päästä lintuja tiiraamaan. Välillä on näkynyt muita kissoja ja rusakkokin. Kesällä Melina pääsi karkuteille muutamankin kerran, mutta onneksi ei omalta pihalta lähtenyt minnekään. Kerran oli ikkuna jäänyt auki, kun lähdimme kauppaan. Takaisin kun tulimme, en ehtinyt edes huudella Melinaa, kun tämä jo tuli jalkoihin sydän pompottaen pensaasta. Nyt on ikkunatkin verkotettu, joten toivottavasti ensi kesänä seikkaillaan vain valjailla metsässä. Terkut tutuille! :)

t. Päivi + perhe

23.5.2011 Melinalta terveisiä kissasisaruksille ja kaikille tutuille ihmisille! Melina on ollut meillä hiihtolomasta asti eli 3kk ja meillä on mennyt enemmän kuin hyvin! Melina on hurjan reipas ja utelias kissa. Ihmettelemme usein miten kiltti ja helppo kissa Melina onkaan. Melina kotiutui meille nopeasti ja on eniten leimautunut minuun, perheen äitiin. Melina seurailee minua joka paikkaan. Minä olen Melinalle myös ”kissakaveri”, jolle hän juttelee kujertaen ja joskus vienosti maukuen. Melina myös saattaa nuolla kättäni ja sukia hiuksiani.

Kun haimme Melinan kotiin, Melina maukui koko (1/2-tunnin) automatkan äänekkäästi ja pyrki ulos kuljetusboxista. Kotona Melina livahti ulos boxista heti kun avasin luukun ja livahti sängyn alle. Ensin olimme yhdessä huoneessa ja Melina kierteli ja tutki paikkoja maukuen. Melina antoi heti silitellä ohikulkiessaan. Melina myös söi ja käytti hiekkalaatikkoa heti. Illalla Melina pyrki ulos huoneesta ja päästimme hänet kiertelemään muitakin huoneita. Illalla Melina jo myös kehräsi, kierähteli selälleen ja antoi silitellä ihan kunnolla. Muutaman päivän ajan Melina kierteli ympäriinsä äänekkäästi maukuen. Melina halusi tutkia joka paikan, mutta halusi myös seuraa ja maukui kunnes joku meni samaan huoneeseen hänen kanssaan. Muutaman päivän jälkeen sitten Melina selvästi rauhoittui, malttoi olla jo sylissäkin pitkän aikaa siliteltävänä. Pari viikkoa meni ennenkun Melina tuli sänkyyn nukkumaan. Sitä ennen hän nukkui olohuoneen tuolissa.

Melina on kova tyttö menemään. Melinaa ei aina tarvitse leikittää, vaan hän keksii kyllä tekemistä, leikkii itsekseen palloilla, riehuu kattoon asti ulottuvassa kiipeilypuussaan ja laukkaa kun hevonen iltaisin ympäriinsä. Heti kun lumet alkoivat sulaa Melina on päässyt ulkoilemaan valjaissa. Kun näytän Melinalle valjaat ja flexin ja sanon lähdetkö ulos, Melina tulee ovelle ja antaa kiltisti pukea valjaat ylleen. Iltaisin on mukavinta ulkoilla kun on rauhallisempaa. Ulkona Melina säikkyy vielä herkästi ihmisiä,koiria,autoja ja kovia ääniä. Kotona Melina kyllä menee haistelemaan uteliaana vieraita, elleivät nämä nyt ihan ensimmäiseksi yritä lähestyä liian liki. Ulkona Melinan lempipuuhaa on puihin kiipeily. Melina ei jumita paikoillaan vaan olemme tehneet pitkiäkin metsälenkkejä. Melinalle on myös rakenteilla ulkoiluhäkki. Sitä odotellessa Melina voi olla meidän kanssa pihalla juoksuvaijerissa.

Maaliskuun puolessa välin Melina kävi rokotettavana. Se olikin jännittävä eläinlääkärikäynti, kun lääkäri halusi ultrata Melinan tiineyden varalta! Onneksi Melinalla onkin vain pömppö vatsa, ei tullut teiniäitiä. Huhtikuun puolella Melinalla alkoi ensimmäinen kiima. Senkin suhteen päästiin helpolla. Melina vain kiehnäsi vähän ja makui vienosti. Yhtenä päivänä nosteli takapuoltaan. Ei siis mitään hirmuisia mouruamisia yötäpäivää :) Viime torstaina Melina kävi sterilisoitavana. Otin juuri haavasiteen pois ja haava näyttää tosi siistiltä. Kauluria pidetään varulta vielä viikko. Melina kulkee kaulurin kanssa hassusti keikkuen ja kun toinen raukka ei ylety muualta nuolemaan, niin nuolee sitten aina kaulurin puhtaaksi :) Melina on kasvanut tasaisesti, painaa nyt 3,2kg. FeLV ja FiV-testi teetettiin myös ja ne olivat negatiiviset.

Olemme perheen kanssa ihmetelleet, että miten olemmekaan voineet elää ilman kissaa? Melina on meidän perheen prinsessa. Kiitos vielä Melinasta huolehtineille. Melina on niin tasapainoinen ja sosiaalinen tyttö, että huomaa hänen saaneen hyvää hoitoa alusta asti!

T. Päivi, Melina ja muu perhe

****

NAARAS, noin 5kk (helmikuussa 2010)

8.2.2011 Osa sisaruksista on jo päässyt omaan kotiin, mutta missä olisi Melinalle oma koti?

30.12.2010 Viisi kissasisarusta (Mokoma, Maku, Madde, Misty ja Melina)löydettiin noin yhden viikon ikäisenä pensaasta. Ei ole tietoa oliko joku emo ne sinne synnyttänyt, kuljettanut vai oliko joku ihminen ne sinne hylännyt. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä pensaaseen vaan ne otettiin hoitopaikkaan ja niille löydettiin keinoemo (Emmet, Elias, Elmeri, Elna, Elvi ja Enni-penttujen emo toimii sijais-emona).

Pennut ovat nyt varttuneet hoitopaikassa, joten kaikki ovat suloisia kotikissoja. Kotihoitaja kertoo, että Melina on rauhallinen, rakastava isokokoisempi kissatyttö.

Kissaa ei tarvitse itse lähteä hakemaan Tallinnasta, vaan kuljetus Suomeen hoidetaan sovitusti ja ennen Suomeen tuloa kissa käytetään vielä virkaeläinlääkärin tarkastuksessa.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.