Maxsi

Lisätty sivulle: 2013-08-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Maxsi
4/2014 Maxsista tuli enkelikoira.

Hoitokodissa kiinnitettiin huomiota Maxsin poikkeukselliseen kävelyyn, joka saattoi kestää pitkään ja toisaalta vuorottelivat erittäin pitkät lepojaksot. Maxsi vietiin eläinlääkärille, joka totesi todennäköisesti aikaisemman erittäin vakavan ylipainon vaurioittaneet Maxsin jalkojen rakennetta ja aiheuttavan koiralle kipua. Maxsi olisi tarvinnut leikkaushoitoa, jonka ennuste vanhemmilla ja ylipainoisilla koirilla on erittäin heikko ja eläinlääkärin suosituksesta Maxsi lensi enkeliksi, eikä kipuja enää ole. Valitettavasti Maxsia ei pystytty enää auttamaan.

***

Uros, noin 7 v.

6.4.2014 Maxsi reipastuu päivä päivältä. Teemme päivittäin lyhyitä lenkkejä monta kertaa päivässä ja askel reipastuu joka kerta, Maxsi kävelee mukavasti rinnalla ilman hihnaa ja tottelee omaa nimeään sekä tulee rinnalle, heti jos hänen kulkunsa harhautuu jonnekin kielletylle alueelle.
Uudessa kodissa voisi olla rauhallinen narttukoira, koska Maxsi pitää toisista koirista, urokset ovat sellaisia, jotka saavat Maxsin murisemaan ja jopa haukkumaan, muuten Maxsi ei hauku. Maxsin asumismuoto voisi olla mikä vaan, mutta kerrostalossa pitää olla hissi, koska Maxsilla on ollut ylipainoa paljon niin ei tiedetä kuinka paljon ylipaino on kuluttanut niveliä, portaat voivat vanhemmiten tulla hankalaksi nousta, tällä hetkellä Maxsi kulkee portaissa todella hyvin.

1.4.2014 Maxsin koti peruuntui. Maxsi on kotihoidossa tällä hetkellä Satakunnassa, johon Maxsia voi tulla tapaamaan. Maxsi on mukava koirapoika, joka ei hauku turhia, osaa kävellä hihnassa kunnolla, hän on sisäsiisti ja ei tuhoa yksinollessaan paikkoja. Toki Maxsissa on huono puolikin ja sen takia Maxsin koti peruuntui, Maxsi ei pidä junalla matkustamisesta ja hän löi jarrut täysin jumiin juna-asemalla eikä suostunut liikkumaan mihinkään.

9.3.2014 Lisätty komistuneelle Maxsille keväinen ulkoilukuva.

15.1.2014 Pullukka-Maxsi painaa tällä hetkellä 40 kg. Pitkään tarhalla ollut poika odottaa kovasti edelleen sitä omaa rakastavaa ja huolehtivaa kotia. Onpa Maxsin jopa välillä nähty ottavan juoksuaskeliakin tarhalla, mikä on pullerolle poitsulle hyvä asia. Välillä kyllä Maxsia ei lenkkeily nappaa, eikä poika oikein haluaisi jatkaa lenkkiä kauemmaksi tarhalta ja meno on hidasta. Vaikka Maxsi on kärsinyt pahasta paino-ongelmasta tulessaan tarhalle, sen verikoetulokset ovat normaalit. Myös tarhan väki kovasti toivoo, että Maxsille löytyisi se oma koti ja tarhaelämä jäisi historiaan. Maxsia ovat tarhalla talutelleet myös yli 10-vuotiaat lapset ja kaikkiin ihmisiin Maxsi on suhtautunut rauhallisen ystävällisesti. Maxsi ei ole myöskään juurikaan liannut häkkiään, joten se on suurella todennäköisyydellä sisäsiisti, kunhan pääsee riittävän usein lenkille.

11.11.2013. Maxsi rakastaa huomiota ja lenkillä ollessa kävelyä enemmän kiinnostaa useasti rapsutuksista nauttiminen ja ihmiseen nojailu. Eli Maksi etsii ennemminkin lenkkeilyttäjää, joka pitää enemmän lyhyistä, mutta tiheämmistä lenkeistä kuin pitkistä himolenkeistä. Häkissä Maxsi edelleen koittaa saada ohimenevien ihmisten huomioon itseensä haukkumalla, mutta hiljenee välittömästi ihmisen mennessä hänen luokseen. Lenkillä poika on hiljainen ja mukavan rauhallinen lenkkeilykaveri. Max on edelleen lihava, mutta solakoitunut huomattavasti alkutilanteesta, toki ruokavaliota on hyvä tarkkailla Maxsin loppuelämän, jottei poika lähde uudestaan lihomaan.

23.9.2013 Lisätty Maksille pari uutta reippailukuvaa. Pulleudestaan huolimatta Maksi tykkää lenkkeilystä ja se on rauhallinen lenkkeilykaveri. Luonteensa puolesta Maksi voisi sopia myös kerrostaloon, kunhan lenkille lähdetään säässä kuin säässä :) Maksi odottaa katsojia Tallinnan tarhalla suurella sydämellä.

5.8.2013 Maxsilla on ollut omistaja, joka on ruokkinut poikaa aivan älyttömästi. Tullessaan tarhalle poika painoi 61 kg (ensimmäinen kuva Maxsista juuri tarhalle tulleena). Nyt Maxsi on viettänyt tarhalla n. 3 kk ja poikaa on saatu laihdutettua ja poika painaa 47 kg ja laihdutuskuuri jatkuu edelleen. Maxsi on erittäin perso ruualle ja poika syö tällä hetkellä diettiruokaa. Pojan ruokintaan on kiinnitettävä uudessa kodissa edelleen huomiota ja diettiä jatkettava. Onkin mahdollista, että poika yrittää varastaa ruokaa uudessa kodissa.

Maxsi on käynyt tarhalla useilla pienellä lenkeillä ja massiivisen ylipainon takia, käynti on ollut rauhallista. Muutoinkin Maxsi on luonteeltaan rauhallinen, säkäkorkeudeltaan n. 55 cm oleva mahdollisesti noutajasekoitus. Häkissään poika on alkanut haukkumaan, mutta ei ole kova räksyttelijä. Ainakin narttujen kanssa on tullut toimeen, isommat koirat saattavat jännittää. Maxia ei kastroida painon ja rasvakerroksen takia. On mahdollista, että Maxille tulee jatkossa esimerkiksi nivelongelmia, koska se on joutunut kärsimään ihmisen piittaamattomuudesta painonhallinnan suhteen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 150 euroa.