Matilda

Lisätty sivulle: 2007-11-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Matilda
4.7.2008 Matildasta tuli enkeli.

Joudun suureksi suruksemme ilmoittamaan, että meille niin rakas Matilda jouduttiin nukuttamaan pois perjantaina (4.7.) eläinlääkärireissun päätteeksi eläinlääkärin suosituksesta. Syynä erittäin vaikea hengitys (äänihuulten halvaus), korkea kuume yhdessä korkeiden tulehdusarvojen sekä anemian takia lisäkärsimysten estämiseksi.

Matilda oli mitä herttaisin pikku pallero, joka valloitti meidät olemuksellaan ja jätti jälkeensä todella tyhjän aukon kotiimme.
Kunpa olisimme saaneet olla yhdessä pidempään. Elämä on toisinaan niin epäreilua. Olemme kuitenkin kiitollisia näistä reilusta 6kk, jonka saimme viettää yhdessä Matildan kanssa.

Surevin terveisin,
Salla, Tomi ja Sebastian

” Kun kaipaus ja ikävä
polttaa niin, että satuttaa,
kuuntele silloin sydäntäsi,
joka kertoo sinulle,
että se oli onnea ja iloa parhaimmillaan,
ja nyt muistot ovat kauneinta
mitä sinulla on.”

***

22.12.2007 Matilda sai kodin Helsingin seudulta.

Kuulumisia kodista:

17.1.2008 Hyvin on Matilda-rouva sopeutunut uuteen laumaansa (2 kissaa, koira, pikkupoika ja me). Alkupäivien totuttelun jälkeen, leppoisa söpöliini Matilda osoitti omaavansa myös pomotus-luonnetta. Komenteli kohta 11-v urostamme ja miehen sukulaisten 1,5v narttukoiraa niin, etteivät uskaltaneet tulla samaan huoneeseen joulupyhien aikaan. Keittiö oli alussa myös sellainen paikka, johon ei Tilda suvainnut toisten eläinten tulla, kun siellä laitoin ruokaa. On jo päässyt tästä piirteestään lähes kokonaan kieltojemme avustuksella ja huomaamalla, että sitä ruokaa riittää kaikille tasapuolisesti. Pikkupoikaamme näykki alussa varpaista aina, kun tarpeeksi läheltä käveli. Edelleen murisee hänelle aika ajoin, kuten tekee myös uroksemme, joskus vähän turhankin helposti. Komentelua tarvitaan siis puolin ja toisin. Tottelee kuitenkin tosi hienosti. Matilda seuraa edelleen lähes jokaista liikettäni sisällä kuin pieni, musta haamu. Kissat saavat olla rauhassa, mitä nyt joskus on pakko niitä jahdata (tainut ottaa mallia uroksestamme).

Eläinlääkärissä kävimme joulun jälkeen näyttämässä korvia ja jatkamme edelleen korvatippojen antoa. Seuraava käynti on helmikuun alkupuolella, jolloin kuvaavat myös Tildan keuhkot. Sanoivat nimittäin, että Tildalla on vatsanseudulla selviä nisäkasvaimia ja huonossa tapauksessa ovat voineet levitä myös keuhkoihin. Toivottavasti eivät ole!

Voi sitä riemua, kun tulemme kotiin työpäivän jälkeen. Hyppimisellä ei ole rajaa. Jälleentapaamisen ilo on molemminpuoleista joka päivä!

Leppoisaa, mukavaa koiraneloa kaikille rescuekoirille toivoo ihanat karvakamumme
Matilda ja Benji + me muut.

4.12.2007 Lääkärireissu on jo haalea muisto vain. Matilda parani, kuten veikkailinkin, nopeasti. Korvien kutina tuntuu helpottuneen ja haava on enää jälkitarkastusta vaille.

No, ei mitään niin hyvää, ettei jotain huonoakin: Saimme juuri kuulla naapurilta, että Tilda ulvoo yksin ollessaan. Emme tienneet asiasta, koska se on ollut aina hiljaa lähtiessä ja tullessa. Matilda ei siis ulvo koko aikaa, mutta jos naapurilta kysytään, niin ihan riittävästi kuitenkin… Nyt alkoivatkin siis tehotreenit yksinolemiseen ja samalla yritetään löytää jotain mieleistä puuhaa, johon ei tarvittaisi välikappaleeksi ihmistä. Ruoka, niin hyvin kuin se muuten maistuukin, menettää merkitystään kun läsnä ei ole seuraa, mutta sitä kautta yritämme silti askartelemista järjestää. Muutoin treenaamme erossa olemista siedätyshoitona. Tietenkin toivomme, että vanha koira oppisi uusia temppuja!

Edelleen, Matilda olisi aivan ihanteellinen ystävä ihmiselle, jolla olisi sille paljon aikaa. Matildaa on helppoa kuljettaa mukana, koska se on kova tyttö autoilemaan ja kyläpaikoissa käyttäytyy siivosti.

30.11.2007 Matilda on tällä hetkellä toipilaana. Poistetun kasvaimen jäljiltä oli jätetty vatsaan tikit. Lanka olivat kyllä sulavaa laatua, mutta niin paksua, että aiheutti infektion. Lanka saatiin pois vetämällä eli suurta haavaa ei tarvinnut viiltää, ja antibiooteilla pitäisi hoitua
loput.

No, samalla tehtiin muutenkin ratsiaa: korvissa on jo kroonistunut tulehdus, joka tuskin paranee tässä elämässä ja on rodulle tyypillinen vaiva. Antibiootit ja ehkä myöhemmin käytettävä kortisoni helpottavat tilannetta. Silmät ovat lupsakat mutta kirkkaat, ja sydänäänet niin ikään puhtaat. Eli loppujen lopuksi, mitään vakavampaa ei ilmentynyt.

Nyt mamma kuorsaa kokemuksiaan viltin alla kauluriin sonnustautuneena ja uskonpa, että on jo huomenna taas hilpeä itsensä. Hilpeyttä tosiaan löytyy, etenkin kun lauma palaa ansiotöistä kotiin. Pientä ikävöintiäkin on alkanut ilmentyä, nyt kun tässä ollaan päästy paremmin tutuiksi ja ruokkivan käden sijainti on selvinnyt. Tämä ilmenee tuulikaapin oven rapsuttamisena eli kynnenjälkiä on jäänyt muistoksi. Haukkumisesta ei ole kuitenkaan mitään näyttöä, eli syytön kunnes
toisin todistetaan.

Tilda on aivan ihana otus, joka on pehmentänyt jo kovempiakin sydämiä… Toivottavasti koiruus pääsisi jouluksi omaan kotiin ja uusi vuosi pääsisi alkamaan niiden Omien Ihmisten Laumassa.

24.11.2007 Matildan motto tuntuu oleva “been there, done that – and liked it”. Eli mummu on tosi lunki koira, ihan mitä vaan sen kanssa tekeekään, niin kaikki on ok. Turkkia saa saksia ja kammata kuorsauksen säestyksellä, ulkona on kivaa, sisällä on kivaa, yksin pärjätään, seurassa on vielä mukavampaa… Ruoka maittaa ja sisäsiisteys on itsestäänselvyys!

Ensimmäisenä yönä Matilda mylläsi vilttejä ja sanomalehtiä lattialla, vinkui hieman, mutta tilanteen huomioon ottaen oli todella hienosti! Vahinkoja ei sattunut, vaikka maha oli reissaamisesta hieman sekaisin. Mitään tuhoja ei myöskään tehty.

Ensimmäinen kokonainen päivä oli jo heti yksin olemista, mutta Tilda ratkaisi tilanteen edukseen murtautumalla olohuoneen puolelle(myönnetään, barrikaadi ei ollut järin järeä) ja ottamalla luksusunet sohvalla. Mitään “muita tuhoja” ei ollut tapahtunut eikä Matilda ilmeisesti jää perään haukkumaankaan, korkeintaan vinkuu tovin. Toinen yö olikin jo tuttua ja turvallista: oma paikka on selvinnyt ja yö nukuttiin sikeästi.

Muutoin oleilu on lupsakkaa koiraneloa: seuraillaan ihmisten touhuja, kerjätään herkkupaloja, nautitaan rapsutuksista ja ulkoilusta, ja välillä tehdään mummojumppaa selällään ilmaan potkien :) Pientä jumppaa saa ollakin, on melko topakassa kunnossa, painoa on 17 kg. Ulkoilu onkin kyllä Tildan kanssa helppoa, ei kisko hihnassa. Turkki on pesty kertaalleen ja takut saksittu, sekä ulkoloishäätö laitettu. Vitamiinitabletit menee kinkun sisässä kakistelematta.

Summa summarum: Matilda on seurallinen, eloisa ja hyvähermoinen koira. Tildan kanssa on helppo toimia arkisissa tilanteissa. Ja ennen kaikkea on sellainen kuin koiran tulee ollakin: helliteltävä, luottavainen ja hyvätapainen harrastelukaveri.

***

22.11.2007 Matilda on Turussa.

15.11.2007 Leikkauksessa otetusta koepalasta tulleen vastauksen mukaan ei löytynyt mitään vakavaa. Eläinlääkärin mukaan Matildalla on hyviä vuosia vielä edessään.

1.11.2007 Matilda, on arviolta 9-vuotias spanielisekoitus

Löydettäessä Matildalla huomattiin iso kasvain vatsan seudulla. (Kuten kuvista näkee) Kaunis vanharouva päätettiin kuitenkin leikata, ja kasvaimesta otettu koepala lähetettiin tutkittavaksi. Matilda tuntuu toipuneen leikkauksestaan päivässä, ja onkin jo pirteä itsensä.

Matilda on kiltti, rauhallinen ja hellyydenkipeä vanhempi narttu, joka suorastaan rakastaa ihmisiä. Matilda kulkee hihnassakin rauhallisesti, jopa lapset ovat käyttäneet Matildaa lenkillä. Matildalla ei tunnu olevan mitään ongelmia myöskään toisten koirien suhteen. Vanhemman ja rauhallisen uroksen seuraa Matilda varmasti arvostaisikin. Matilda haukkuu jonkin verran ihmisten perään.

Kulukorvaus Matildasta on 150 €.