Mamma

Lisätty sivulle: 2012-10-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mamma
8.10.2013 Mammasta tuli enkelikoira vanhuuden vaivojen takia.

***

5/2013 Mamma sai kodin hoitopaikastaan Vantaalta.

***

Vanhempi narttukoira, noin 10v., kotihoidossa Vantaalla

9.12.2012. Mamman pientä kerjuuvideota voi katsella:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151287488804441

22.11.2012 Mamma on “suloinen mulkosilmäinen pötkylä” kuten kotihoitopaikasta kuvaillaan. Muiden eläinten kanssa yhteiselo on sujunut heti alusta asti hyvin ja ihmisistäkin Mamma tykkää, vaikka alkuun vähän jännityyneeltä uudessa hoitopaikassa näyttikin. Sisäsiisti on ollut yksiä pissoja lukuun ottamatta (mikä johtui luultavasti pelkästään siitä että jano oli kova ja vesikippo oli joutu melkein tyhjäksi). Jostain syystä Mamma hieman aristaa pannan kaulaan laittoa, vaikka kaulan rapsuttelu ilman pantaa onkin ihan ok. Pienet portaat Mamma on oppinut kulkemaan nätisti sekä ylös että alas, mutta töpöjalkaisena (ja isomahaisena) parasta olisi ettei kuljettavia portaita olisi kovin paljon. Mamma viihtyisi varmasti parhaiten rauhallisessa aikuisperheessä joka huolehtisi hyvin hieman jääräpäisen koiramamman laihduttamisesta.

18.11.2012. Mamma saapui kotihoitoon Vantaalle.

10.11.2012 Lisätty Mammalle uusia kuvia trimmauksen jälkeen. Enää Mamma ei ole tuoksuva karvakasa. Mamman verikokeissa maksa-arvo oli koholla, jonka takia Mammalle suositellaan annettavaksi RC Hepatic ruokaa. Mamma on hiljainen, toisten eläinten kanssa toimeentuleva daami. Uudet häkkiin menevät ihmiset saattavat Mammaa aluksi jännittää, mikä ilmenee tärinänä, mutta tyttö kuitenkin vapautuu nopeasti ja on hurmannut kiltillä luonteellaan monta tarhakävijää.

29.10.2012 Mamman tarina on tavallinen. Mammalla on ollut koti, mutta omistaja ei enää pystynyt huolehtimaan koirastaan, ja joutui luopumaan siitä jouduttuaan sairaalaan. Mammasta ei ole pidetty kovin hyvää huolta, sen turkki haisee ja Mamma painaa pienestä koostaan huolimatta 10 kg. Mamman terveyttä tutkitaan tarhalla paremmin, ja sen turkkia myös hoidetaan. Mamma ei hauku, joten sen tuleva eläkekoti voi sijaita myös kerrostalossa. Mamma arvostaa alussa lyhyitä lenkkejä ja vähäkalorista ruokaa, jotta paino saadaan normaaliksi. Mammaa ei luovuteta ihan pienten lasten perheeseen. Tällä hetkellä Mamma hieman aristaa kaulaan koskemista. Vaivan alkuperä koitetaan saada selville, ja tutkitaan johtuuko se esim. korva- tai hammasvaivasta. Mamman iästä ei ole tarkaa tietoa, mutta hieman vanhempi rouva on kyseessä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus yli 10 vuotiaasta koirasta on 100 euroa.