MacGyver “Mäkki”

Lisätty sivulle: 2007-10-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

MacGyver
1/2014 MacGyverista tuli enkelikoira.

***

11/2007 Mäkki sai kodin Forssasta.

***

Kuulumisia uudesta kodista:

15.12.07 Ensinnäkin suurkiitos AMMILLE ja HAMLETILLE, ilman teitä me ei oltaisi ikinä löydetty tätä kultakimpaletta! Mäkin hakumatka meni todella hyvin, huomasi kyllä, että se tykkää matkustamisesta. Kyytiin Mäkki hyppäsi innolla, eikä pelännyt yhtään uutta autoa. Se istui ja katseli maisemia sekä loppumatkasta makasi takapenkillä. Kun saavuimme Forssaan, edessä oli kissojen(2kpl)kohtaaminen. Jännitimme sitä aika paljon, sillä kukaan ei tiennyt onko Mäkki koskaan ylipäätään tavannut kisuja. Noh, Mäkin ensireaktio oli pelko, se katseli niitä vain meidän selän takaa. Siinä ilta meni hermostuneissa merkeissä, kun ne hirviökissat vain tuijottivat kirjahyllyn päältä, eihän poika voinut rauhoittua. :)

Ensimmäinen yö meni stepatessa edes takaisin kissojen linnoittauduttua saunaan.
Mäkki yritti myös ahkerasti tulla sänkyyn meidän kanssa nukkumaan, mutta tuupimme sitä alas yhtä ahkerasti. Tätä jatkui koko yön. Aamulla oli yllärit matoilla, ilmeisesti sen verran me olimme kuitenkin nukahtaneet, että hätäkakat oli päässyt tulemaan useampaan kertaan huomaamattamme. Tässä kohtaa oivalsimme yöllisen steppaamisen syyn:) Ensimmäisen yön jälkeen Mäkki on nukkunut kaikki yöt meidän sängyn vieressä omalla pedillään. Kissoihin ollaan tutustuttu pikkuhiljaa ja Mäkin asennekkin on muuttunut, nyt ollaan jo todella kiinostuneita kisuista. Niitä ollaan jo nuuskittu ja katseltu, mutta mitään parhaita ystäviä ne ei vielä ole, mutta ei tarvitsekkaan. Ne tulevat toimeen,
eikä kukaan ole hengenvaarassa, se on pääasia. Ja Mäkki on edistynyt asiassa
loistavasti. Lenkeillä valikoidut autot, koirat ja ihmiset haukutaan, mutta ei läheskään kaikkia, emme vain ole löytäneet mitään logiikkaa, kuinka poika ne valitsee, vai onko kyseessä aina sen hetkinen mielentila.
Mäkki rakastaa juoksemista:)irti ei olla vielä pidetty, vaikka pitääkin hyvin huolta laumastaan ja ottaa hyvin kontaktia, mutta pitkän liinan kanssa juokseminen ja leikkiminen sujuu mutkitta.

Oli aivan uskomatonta huomata kuinka nopeasti se leimautu meihin. Jo ensimmäisellä viikolla se hali ja pusutteli meitä innoissaan. Mäkki ei ole kyllä menettänyt luottamuustaan ihmisiin, kaikenlainen pieni käsittely sujuu ongelmitta, tassupesut yms.(kauheasti ei ollakkaan vielä “kourittu”). Olemme myös vierailleet vanhempiemme luona Kangasalla katsomassa 13- vuotiasta
eläkepäiviään viettävää shelttiäni. Nämä kaksi tulevat todella hyvin toimeen. Aluksi shelttini jostain syystä luuli Mäkkiä ilmeisesti tytöksi ja vinkui sen perään, kuten se tekee juoksuaikaisille tytöille. Mutta tämä rauhoittui ensimmäisen illan aikana ja nyt ne ovat hyviä kamuja. Oikeastaan ne eivät edes välitä toisistaan,lenkeilläkin molemmat menevät omia reittejään(paitsi jos tulee ihan tosi hyvä tuoksu, niin sitten molemmat menevät nenät ojossa tuoksuttelemaan!)

Kaikenkaikkiaan Mäkki on mahtava poika. Olemme todella onnekkaita, kun saimme tämän mahdollisuuden. Mäkki on aivan loistava pakkaus ja kaikin puolin upea koira. Aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan vielä muutamissa asioissa, mutta mikään mahdoton tapaus tämä koira ei ole. Tästä on hyvä jatkaa….ja kiitos vielä rekkurescuen väelle :)ja tässä muutamia kuvia.

terv. Susa, Pauli + kisut Smirre ja Alma

***

Kuulumisia kotihoidosta:

6.11.2007 Mäkki on ollut meillä hoidossa nyt kolme viikkoa. Se on ollut kovin
stressaantunut kaikista muutoksista, mutta parempaan päin ollaan pikku hiljaa menossa. Sisällä Mäkki on enimmäkseen hyvin rauhallinen ja hiljainen, satunnaisia hepuleita lukuunottamatta:) Ulkona kuvioihin on astunut kova hihnaräyhääminen, mikä kohdistuu pahiten mopoihin ja autoihin, mutta usein myös vastaantuleviin pyöräilijöihin, kävelijöihin ja toisiin koiriin. Hoitopaikassaan Mäkki joutuukin näitä asioita kohtaamaan ehkä vähän liikaa yli sen sietokyvyn, joten tulevalta kodiltaan se varmasti arvostaisi suht rauhallista asuinympäristöä. Mäkki kuitenkin rakastaa ulkoilua yli kaiken, ja rauhallisissa lenkkimaastoissa se rentoutuu silmin nähden. Lenkillä Mäkki pitää sen verran hyvin kontaktia, että sitä on voinut huoletta pitää metsässä vapaana. Muutenkin se on piristynyt päivä päivältä vähän enemmän, ja sen
hieman surumielisiin silmiin syttyy yhä useammin ihanan innostunut pilke:)

Mäkki ei varsinaisesti vaikuta aralta koiralta, se on ennemminkin todella epävarma. Minuun ja avomieheeni se on rakentanut luottamusta kolmessa viikossa jo todella hienosti. Joitain lelujaan tai vahtimiaan tavaroita se on kuitenkin puolustanut meiltähampain, joten Mäkki toivoisi tulevalta kodiltaan myös aikaisempaa koirakokemusta sekä aikaa ja kärsivällisyyttä paneutua näihin ongelmiin. Uskon ja toivon että jo kotiutumisen ja stressin hellittämisen myötä Mäkin käytös tulee muuttumaan parempaan suuntaan, mutta esim. pienten lasten perheeseen Mäkistä ei ole. Vieraiden ihmisten aikeista Mäkki on myös kovin epävarma. Joidenkin ihmisten siliteltäväksi se saattaa kuitenkin mennä ihan mielellään, mutta esim. takapäästä rapsuttelua ei ihan tuiki tuntemattomilta siedetä. Kotiin tulevat vieraat haukutaan ja heidän liikkeitään Mäkki tarkkailee silmä kovana. Omiin ihmisiinsä Mäkki kuitenkin kiintyy todella syvästi,ja sen omistajan kuolema ja tarhalle joutuminen onkin varmasti ollut sille kova paikka.

Mäkin epävarman kuoren alta löytyy siis kuitenkin todella kultainen poika.
Yksin kotiin jääminen on Mäkiltä sujunut ongelmitta.
Mäkin strategiset mitat ovat n. 56cm/28kg.

17.10.2008 Saapuessaan meille Mäkki hyppäsi luottavaisin mielin kanssamme autoon ja matkusti ihan tottuneen oloisesti. Pari ensimmäistä tuntia Mäkki vaelteli levottomana ympäri asuntoa, mutta myöhemmin illalla kiipesi jo sohvalle kainaloon rapsuteltavaksi. Tänään on jo innostuttu leikkimäänkin muutamaan otteeseen. Kotioloissa Mäkki ei ole vaikuttanut hirveän aralta, miehiä kohtaan tuntuu kuitenkin hiukkasen pidättyväisemmältä. Tuntuu nauttivan kovasti rapsutuksista; harjan kanssa pojan turkkiin ei näin lyhyellä tuttavuudella kuitenkaan ole vielä asiaa. Hihnassa Mäkki kävelee kauniisti vetämättä. Mäkki on sisäsiisti.

Mäkki on komea koira tuuheassa turkissaan. Nälässä tämä herra ei ole tainnut joutua elämään, kiloja on nimittäin kertynyt ehkä muutama ylimääräinenkin; kylkiluita saa tunnustella ihan ronskilla otteilla löytääkseen ne. Säkäkorkeutta Mäkiltä löytyy vähän alle 60 cm. Mäkki on tällä hetkellä Kotkassa ja siihen voi mennä tutustumaan sopimuksen mukaan.

***

9.10.2007 MacGyver eli Mäkki on syntynyt 17.12.2004 ja omistajan kuoleman johdosta se päätyi etsimään uutta kotia. Mäkki on ollut kovin arka, tosin pikkuhiljaa se on reipastumaan päin. Mäkki aristelee toisia koiria, joten mieluiten se sopisi ainoaksi koiraksi tai ehkä rauhallisen nartun kaveriksi. Mäkki muistuttaa shelttiä, mutta on hieman isompi. Mäkkin omistaja huolehti rokotuksista joten se on valmis lähtemään omaan kotiin.
Kulukorvaus Mäkistä on 150 euroa.