Lucky

Lisätty sivulle: 2007-02-20

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lucky
5.11.2014 Luckysta tuli enkelikoira.

Surullisin mielin joudumme ilmoittamaan, että rakas Lucky koiramme on nyt enkeli. Lucky eli kanssamme yli seitsemän vuotta. Laumamme kasvoi pikkuhiljaa vuosien myötä ja Lucky oli lauman viisas ja lempeä johtaja. Lucky oli pieniä vaivoja lukuunottamatta terve ja hyväntuulinen. Keväällä terveystarkastuksessa todettiin vaimeat sydänäänet ja Lucky sai sydänlääkkeet. Luckylla oli loppuun asti kaikki hyvin. Lähdön hetki tuli 5.11.2014, täysin yllättäen, omalla lempipaikallaan sohvalla, laumakavereiden ympäröimänä, oma ihminen vierellä.

Kiitos teille Luckysta, ja kiitos Luckylle näistä vuosista.

Rakkaudella Luckyn oma perhe; Kari, Mari, Tania, Manu, Hamid, Jordi, mummu ja A.

***

7.4.2007 Lucky sai kodin Salosta.

***

Kuulumisia uudesta kodista:

10.10.2007 Lucky muutti meille pääsiäislauantaina. Matka meni hyvin. Tulimme kotiin vasta illalla, pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes tuli nukkumaanmenoaika. Meillä ei koiran paikka ole makuuhuoneessa, joten itkuhan siitä tuli, kun yritimme makuuhuoneeseen vetäytyä. Eihän siinä auttanut muu kuin nukkua ensimmäinen viikko sohvalla.

Pikkuhiljaa Lucky oppi luottamaan, ettei mihinkään kadota. Sama juttu oli kotoa lähtemisen kanssa. Lucky ei olisi päästänyt meitä mihinkään. Se yritti väkisin livahtaa mukaan. Mitään haukku-ongelmaa ei onneksi ollut. Opeteltiin yksinoloa pieniä aikoja kerrallaan. Pari ovenkahvaa Luckyn tuli pureskeltua, yksi ovenkarmi ja yksi ikkunankarmi irrotettua, väliovi raavittua je yläkertaan johtavaa porttia kaluttua, mutta kyllä siinä sivussa tuli opittua se yksinolokin. :D

Ensin alkuun meillä oli Luckyn kanssa totuttelemista myös pelottavan autoilun suhteen. Lucky juoksi pois tai kieppui villisti hihnan päässä. Autoon nostettaessa se harasi vastaan tai makasi maassa painavana. Ja kun painoa on 34kg, niin urakkaa oli… Nykyään autoilu ei tuota ongelmia, Lucky suorastaan kiitää kohti avointa takaluukkua! Riippumatta siitä onko kyseessä oma auto.. :D

Myös hihnassa kulkeminen oli alussa turhan vauhdikasta. Vastustamattomat tuoksut ja ylitsepursuava innostus kaikkea toimintaa kohtaan saivat hihnan kiristymään. Kuonopanta, vedonestovaljaat ja loputon toisto niin hyvä tulee. Nyt lenkkeily sujuu varsin mallikkaasti tien vasenta laitaa. Käskyjä on opittu iso liuta istumisen lisäksi, mm. tassu, odota, ei ota, irti ja tälle puolelle. Erityisen hieno käskysarja on opittu nyt syyskeleillä, kun kuivatellaan tassuja lenkin jälkeen. Istu-tassu-toinen-nouse ylös. :D Mitään kovaa käskytystä ei olla ison pojan kanssa pidetty vaan lähinnä positiivisen vahvistamisen kautta opetettu asioita, kuten autoilun ihanuus, hihnakävely ja vapaana juokseminen lenkillä, ja annettu pojan olla koira myös omine kujeineen. Siitä tuli mieleen, että elänlääkäri arvioi Luckyn iäksi ehkä 1,5v., korkeintaan 2v.! Mikä kyllä osaltaan selittäisi nuo ADHD-pyrähdykset, joita silloin tällöin ilmenee… :)

Iho-ongelmat vaivasivat ensin alkuun kuukauden päivät. Iho oli TODELLA huonossa kunnossa, siksi Lucky rapsuttelikin itseään niin paljon. Vaiva peittyi hyvin todella paksun pohjavillan suojiin, joten ihoon oli vaikea päästä käsiksi. Villaa oli yhteensä 4-5cm kerros! Siksi tätä vaivaa ei heti huomattukaan. Ajateltiin rapsuttelun olevan lähinnä jotain stressiin liittyvää. Kun aloin todenteolla tutkia ihoa todellisuus paljastui, iho oli paikoitellen rikki ja jatkuvasta kirputuksesta johtuen jopa märkivä. Lähdimme välittömasti lääkäriin! Pahimmista kohdin karva ajeltiin pois ja märkäistä ihoa hoidettiin kolmen viikon kuurilla antibioottia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Melkoinen rumba, mutta Lucky antoi hienosti hoitaa itseään ja oli muutenkin todella reipas! Nyt turkki on kaunis ja kiiltävä ja kirputukset ovat taakse jäänyttä elämää. :)

Tästä selvittyämme aloimme miettiä kaverin hankkimista Luckylle. Koska yksinjääminen oli edelleen hankalaa ja Lucky tuntui muutenkin kaipaavan seuraa, ja tähän samaan kotiutumisprosessiin menisi samalla toinenkin koira. Sanomattakin selvää meille oli, että toinenkin tulokas olisi rescue-koira. Niinpä aloimme Luckyn kanssa etsiä tyttöystävää. :) Sellainen löytyikin lopulta espanjankoirat-sivuilta. Parivuotias pikkuinen Tania-tyttö, joka oli löytynyt syrjäisestä puskasta korvat leikattuna.

Tanian Suomeen tuloa alettiin järjestellä ja kaikki kävikin sitten nopeasti. Tania tuli Suomeen, ja meille tasan kaksi kuukautta Luckyn tulon jälkeen. Kävin ystäväni kanssa hakemassa Tanian lentokentältä, kun Kari jäi Luckyn kanssa kotiin. Pikkuinen, pitkän matkan uuvuttama, kulttuurishokin kokenut matkalainen värisi vilusta ja jännityksestä uudella kotipihallaan. Sitten paikalle saapui Lucky, joka rakastui pieneen (mahtuu säkänsä puolesta seisoskelemaan Luckyn vatsan alla ja pitääkin sitä tätä nykyä hyvänä kulkureittinä :)) Taniaan ensi silmäyksellä, ja olisi halunnut myös näyttää tunteensa pusuttelemalla ja pienellä leikkipainilla. Tania oli toista mieltä. Se yritti häätää iholle pyrkivää tunkeilijaa paljastamalla kaikki pikkuiset naskalihampaansa ja murisemalla pelottavasti. Tätä jatkui puolisen tuntia, sitten tehtiin yhdessä pieni kävelylenkki, jonka aikana kuului enää satunnaisia murahduksia, kuten myös sisälle tullessamme. Iltaan mennessä tilanne oli jo rauhoittunut.

Nyt ne ovatkin kuin paita ja peppu. Vierekkäin on kiva nukkua ja itku tulee jos toinen on hukassa. Välillä painitaan niin että karmit paukkuu, välillä taas pusutellaan ja huolletaan toisen turkkia. Lucky antaa Tanian olla pomo, muttei Lucky kuitenkaan ihan tassun alla ole. Se vaan on perusluonteeltaan sellainen kiltti mussukka. :D Ja on muuten valtavasti reipastuttanut Luckya tuo Tanian tulo. Enää ei tuota kotiin jääminenkään ongelmia. Ja muutenkin on kivaa kun on oma kaveri! :)

Uiminen on ehdottomasti Luckyn lempiharrastus. Tania ei niinkään uimisesta välitä, kun vesi on märkää ja sen jälkeen tulee helposti kylmä. Mutta sen verran pitää veteen mennä, että saa roiskuteltua ison pojan päälle vettä. Sitten äkkiä karkuun. :) Oltiin kesälomalla Lahdessa (se onkin tähän mennessä pisin tekemämme automatka koirien kanssa, ja meni tosi hyvin!). Siellä Luckylla oli uimarikaverina sorsa, jonka perässä se uiskentelikin reippaana poikana lähelle puolta järveä. Hyvin jaksoi vielä takaisinkin. :)

Lucky on sellainen kaikkien kaveri, niin kaikenikäisten tyttö- ja poikakoirien kuin ihmis-aikuisten ja lastenkin. Se on niin nätti poika, että ihmiset pysäyttelevät kadulla ja haluavat silittää. Pois emme poikaa vaihtaisi, ovenkarmeja saa aina uusia! :D

Pirtein syysterveisin; Lucky, Tania, Mari ja Kari sekä Hamid-kilpikonna

***

Leikattu uroskoira, noin 2 v, Helsingissä

17.3.2007 Lucky on iloinen ja hyväntuulinen koirapoika, sisätiloissa rauhallinen. Lucky on iso poika ja tarvitsee myös liikuntaa. Kävelylenkeistä poika tykkääkin kovasti. Koirapuistossa on muutaman kerran käynyt ja hyvin on toisten kanssa leikki luistanut. Lucky ei ainakaan vielä ole kertaakaan ollut vihainen toisille koirille, olemme tavanneet sekä uroksia että narttuja. Rähinäänkään poika ei ole vastannut, on vaan katsonut pitkään ja jatkanut matkaansa. Jos toinen koira tulee jalkakäytävällä vastaan, eli tulee “lähiohitus” niin poika saattaa käydä makaamaan ja ilmoittaa näin toiselle koiralle, ettei ole lainkaan vaarallinen ;) Tapaamiimme lapsiin Lucky on suhtautunut samoin kuin aikuisiin, eli ystävällisesti. En ole havainnut pojassa missään tilanteissa pienintäkään viittautasta dominointiin, se on sellainen kiltti mussukka.

Lucky on nyt kastroitu ja se toipuu parhaillaan toimenpiteestä. Lucky on pian valmis uuteen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

9.3.2007 Lucky etsii uutta kotia itsestään johtumattomista syistä.

Lucky on ihana poika luonteeltaan, kiltti ja ihmisystävällinen. Tulee myös toisten koirien kanssa juttuun hienosti. Lucky on iso koira ja vetää hihnassa uusissa tilanteissa, joten tämä vaatii koulutusta. Tutussa ympäristössä ilman häiriötekijöitä kävelee kuitenkin rauhallisemmin.

Lucky on asunut aiemminkin kerrostalossa, ei hauku yksinollessaan, eikä tee tuhoja. Kotioloissa on rauhallinen poika. Antaa käsitellä itseään ja on luottavainen ihmistä kohtaan. Tästä pojasta saa ihanan kaverin.

***

6.3.2007 Lucky sai kodin Helsingistä.

***

Uroskoira, noin 2 v

20.2.2007 Lucky, Reg nro. 4899 on arviolta kaksivuotias uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa.

Lucky katseli minua hiljaa ja odottavan näköisenä häkistä ja se riemastui suunnattomasti kun menin sisään. Sain pusuja ja haleja roppakaupalla ja poika myös hyppi innoissaan jonkin verran.

Lenkille lähdettiin eikä poika noteerannut lainkaan häkeissä räyhääviä koiria. Lucky veti aluksi, mutta pikkuhiljaa meno rauhoittui. Kun pysähdyin, myös poika seisahtui ja katseli minua tarkkaavaisesti. Luckylla ei enää ollutkaan kiire minnekään ja poika nautti antaumuksella rapsutuksista. Lucky heittäyi selälleen paijattavaksi ja osoitti näin luottamustaan minuun. Lumessa olikin sitten mukava pyöriä, mutta ihmisen läheisyys ja kosketus oli tälle pojalle tärkeintä. Tässä on herrasmies, jolta löytyy pilkettä silmäkulmasta.