Lotta (nyk. Senja)

Lisätty sivulle: 2008-01-14

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lotta (nyk. Senja)
Lotasta, jonka nimeksi muodostui lopulta Miuku Älykäs Äänetön, tuli kissaenkeli 2.12.2022.
****
2/2008 LOTTA SAI KODIN HELSINGISTÄKUULUMISIA omasta kodista:

27.8.2009 Muutimme Senjan kanssa keväällä uuteen kotiin, joka on hieman pienempi kuin edellinen, mutta ihan oma ja plussana on upea maisema parvekkeelta vantaanjoelle. Senja tykkää istua parvekkeellaan ihailemassa sorsia ja koiranulkoiluttajia. Hiukan oli Senja-parka peloissaan, kun joutui uuteen taloon, mutta äkkiä tuo tottui. Minusta tuntuu, että se pitää nykyisestä huushollista enemmän kuin vanhasta -tai sitten vain kuvittelen.

Oli muuten kiva pakata, kun kissa kävi järsimässä jokaisen pahvilaatikon, jota en pystynyt kätkemään tai peittämään. Nyt, kun pahvia ei ole tarjolla, se jyrsii
Helsingin Sanomien kulmia lehtikeräyspussista. Ihme tapa. Valokuvassa Senja istuu laatikkopinon päällä vanhassa kodissa.

Taloyhtiössä on muitakin kissaihmisiä. Alakerran pihassa on näkynyt valkoinen kisuli ja seinänaapurin parvekkeen kaiteella on istunut usein iso, oranssi kolli, jolle Senja käy aika ajoin sihisemässä omalla kaiteellaan (heidän välissään on muovinen levy). Toivottavasti Senja ei kovasti pety, kun lasitus tulee syyskuussa. Onneksi partsilla on metallinen ritiläviritelmä yhdessä kulmassa, josta Senjuska saa haistella tuulia turvallisesti.

Kesälomalla kävimme mökkeilemässä. Ulkoilutin Senjaa pihalla valjaissa kuten
edellisenäkin vuonna, mutta nyt tyttönen oli huomattavasti rohkaistunut ja halusi olla koko ajan pihalla. Kyllästyin lopulta kulkemaan kissan perässä ruohotupolta toiselle ja laitoin kisulaisen pitkän narun päähän, kun se kerta näytti samoilla nurkilla jatkuvasti pyörivän. Kymmenen minuutin päästä Senja oli sotkeutunut liekaansa, sain tarpeekseni ja päästin pikkuisen kulkemaan vapaasti mökin pihapiirissä (puhelinnumerolla varustetun kaulapannan kanssa). Hyvin se tuntui tajuavan pihan rajat eikä juuri poistunut näköpiiristä. Senja on kyllä ihmeellinen: Päätin kokeilumielessä näyttää kissalle, missä mökin rajat kulkevat ja kutsuin sitä tulemaan perässäni rantaan. En olisi uskonut, että kissa osaisi seurata kuin koira sitä kutsuttaessa! Teimme Senjan kanssa lenkin tontin ympäri ja koko ajan häntäläinen kulki iloisena perässä.

Senja osoitti myös villin luonteensa saalistamalla muutaman hiiren. Kaksi se toi
näytille hyvin ylpeänä itsestään. Eihän siinä muuta voi kuin kehua (ja siivota
yökkäillen raadon jäljet lattialta ja terassilta). Tuossa valokuvassa Senja seikkailee mökin viereisellä rinteellä omistajien kissan kanssa. Nykyään kaksikosta on tullut ihan hyviä ystäviä, vaikka alkuaikoina lähestymisest olivat aika masentavia.

Vieraista ja ihmispaljoudesta Senja tykkää edelleen. Pidin muutama päivä sitten
synttärit ja kissa oli oikein elementissään patsastellessaan kaikille vieraille.
Kesällä minulla oli tosin kaksi varsin eläväistä 12-vuotiasta tyttöä kylässä ja
heidän mekkalointiaan Senja kyllä pelkäsi (ja vietti raukka viikonlopun melko lailla sängyn alla).

Huonot uutiset ovat, että Senja-onnettomasta on tullut nirso. Muistan, miten
tyytyväinen olin alussa, kun neidille kelpasi kaikki ruoka vaan eipä mene alas enää muu märkäruoka kuin Gourmet-merkin lihavalikoima ja Latzin exotic-valikoima. Voi olla, että syy on hemmottelevassa mammassa, kaveritkin nauravat, että kissa on minun lellivauvani… Onneksi kaikki Royal Caninin raksut kelpaavat edelleen. Ja kinkku tietysti. Olen antanut Senjalle myös välillä lihaa ja seitiä sekä katkarapuja, mutta mikään ei voita kinkkuleikettä.

Muuten elo on tasaista, Senja on yhä leikkisä kuin pikkupentu, katkarapu on yhä
lempilelu. Veden norinaa se tykkää myös seurata, usein Senja juoksee kylppäriin ja rääkäisee sen merkiksi, että mamma voi tulla laskemaan vettä suihkun lattialle. Hyvää jatkoa sinulle ja Senjalta terveiset eläinkavereille!

-Tiia ja Senjuska

20.12.2008 Lisätty jouluinen kuva Senjasta.

30.10.2008 Lisätty uusi kuva Senjasta.

6.4.2008 Uusia kuulumisia ja kuvia Senja-kissan elämästä: Näiden parin kuukauden aikana Senja on ehtinyt tutustua moneen uuteen asiaan. Kissan upea raapimis-ja kiipeilypuu tuli viimein ja se onkin melkoinen ilmestys. Aluksi tyttönen ei uskaltanut kiivetä ylimmäisille tasanteille, mutta nykyään sitä ei pidättele enää mikään. Vauhtia otetaan parvekkeelta asti ja täyttä laukkaa yläilmoihin. Senja on ottanut hampaissaan usein mukaan myös rakkaan leikkihiirensä taivaisiin ampaistessaan.

Senja on saanut myös tutustua uusiin eläinystäviin. Toisen tyttökissan kanssa on edelleen enemmän sihinää ja varauksellista kyräilyä, kun on kyläilty puolin ja toisin, mutta emännät elävät yhä toivossa kissojen ystävyydestä. Sen sijaan emännän ystävän kahteen pikkukoiraan Senja ystävystyi melkein heti. Oli hauska näky, kun kolmikko kuljeskeli milloin minkäkinlaisessa muodostelmassa ympäri asuntoa. Ehkä Senja ei kokenut koirien uhkaavan samalla tavalla asemaansa kuin toisen kissan.

Olen saanut nauraakin kissa-ystäväni temppuilulle. Vaikka se ikänsä puolesta olisikin aikuinen käyttäytyy se kuin pikkupentu. Kaikki saa kyytiä, kun Senja sille päälle sattuu! Olen joutunut aika ajoin ottamaan kaikki tavarat kännykästä lamppuun pois yöpöydältä, kun neiti saa yön pimeinä tunteita idean pudottaa kaiken yksitellen pöydältä alas. Muilta pöydiltä Senja ei tavaraa tiputtele, yöpöydässä on kai sitä jotain. Kaikenlaisia naruja on hauska pureskella ja eräskin kengännauhan muovipää on pienillä hampaanjäljillä. Ihmettelin eräänä iltana, mitä kumman meteliä saunasta kuuluu. Kurkkasin sisään ja siellä Senja jahtasi häntäänsä ylimmällä lauteella. Olipa aika erikoinen näky! Kaikkia vieraita on myös hämmästyttänyt kisun sitkeä kerjääminen. Sen lisäksi, että hännäkäs kipittää toiveikkaasti jääkaapille, jos joku sattuu keittiön suuntaan askeltamaan, se roikkuu pakastimen kahvassa, kun jääkaapista jotain otetaan. Aikamoinen herkkusuu, siis.Senjalla on myös erittäin herttainen tapa nuolla ihmisiä karhealla kielellään. Eräänä yönä sain suloisen herätyksen, kun tyttönen hypähti kehräten kasvojeni eteen, pesi kulmakarvani ja poskeni ja kävi sitten tyytyväisenä pääni vierelle nukkumaan.

Paljon kiitoksia ihanasta kissasta! Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea hauskaa saan vielä Senjan kanssa kokea.

22.2.2008 Hei! Lotta-kissa sai pitkällisen aivotyön päätteeksi uudeksi nimekseen Senja. Tyttönen on ollut nyt ilonani ja seuranani noin kaksi viikkoa ja koko aika on mennyt mallikkaasti. Senja on ollut alusta alkaen rohkea ja sopeutuvainen tyttönen. Hiekkalaatikko löytyi heti ja emännän iloksi kaikki tarjotut lelut ja ruoat ovat osoittautuneet mieluisiksi. Välillä kisulla tuntuu olevan valinnan vaikeuksia, kun tekisi mieli leikkiä yhtä aikaa sekä pallolla, hiirellä että huiskalla. Matot ovat kyllä olleet rullalla useammin kuin kerran päivässä. Tilasin Senjalle upean, kattoon asti yltävän kiipeilypuun koloineen ja riippukeinuineen, mutta se viipyy yhä tukussa. Odotamme puuta malttamattomana, sillä kisu selvästi kaipaisi korkeuksissa kiipeilyä. Viimeistään ensi viikolla ihmetyksen pitäisi saapua.

Kova on hännäkäs ystäväni kehräämään: tuntuu, ettei Senjan tarvitse kuin vain nähdä ihminen ja kurina jo alkaa. Hassu kehräilee usein itsekseen keskellä lattiaa ja koprii ilmaa, mutta kyllä emännänkin (tai vieraiden) sylissä kelpaa purista.Kerrostalon ääniä Senja kuuntelee mielellään. Aluksi äänet taisivat hieman jänskättää, mutta nyt varauksellisuus on vaihtunut vain mielenkiinnoksi. Juniakin on ollut kiva ihmetellä keittiön ikkunasta. Kasvatin Senjalle kissanruohon ja vaikka palmupuu näyttikin ensin maistuvan paremmin, ymmärsi fiksu kissa lopulta alkaa järsimään omaa ruohoaan.

Senja on ainoa lemmikki talossa, mutta pääsee silloin tällöin näkemään emännän ystävien kissaa. Toiveena olisikin, että tytöistä voisi jonain päivänä tulla kaverukset. Etenemme kuitenkin tässä asiassa eläinten ehdoilla ja tapaamisia on vain silloin tällöin. Olen kyllä saanut Senjasta todella ihanan lemmikin ja pehmeän kämppiksen. Oikea unelma-kissa, niin kiltti ja reipas. Alusta asti Senja otti missiokseen valloittaa minut ja on nukkunut heti ensimmäisestä yöstä lähtien joko mahani päällä tai lämmittäen kylkeäni. Aamuisin Senjalla on paljon asiaa, haluaa kai kertoa, mitä kaikkea jännittävää emäntä on yön aikana missannut nukkuesaan. Kissaa kiinnostaa lähes kaikki, mitä teen. On jotenkin imartelevaa, kun joku jaksaa seurata kotitöiden tekemistä niin suurella mielenkiinnolla. Erityisesti kylpyhuoneen kuivaus suihkun jälkeen lastalla ja lattian luutuaminen saavat suurta huomiota osakseen. On aika veikeä näky, kun minä kuljen luutun kanssa ympäri huoneita ja miukulainen vaanii luuttua jatkuvasti seuraten metrin päässä.Senja on kyllä onnistunut täydellisesti pyörittämään minut pikkuvarpaansa ympärille! ‘Kissa sanoi: ‘Minä en ole ystävä enkä minä ole palvelija. Minä olen Kissa,joka kulkee yksikseen,ja minä tahdon tulla luolaanne.” -Rudyard Kipling

****

30.1.2008 Lotta on osoittautunut todella kivaksi ja leppoisaksi kissaksi. Lotta saa nykyään kuljeskella joka puolella taloa koska tulee niin hyvin toimeen koirien kanssa ja muutkin kissat menettelee. Lotta on hyvin sosiaalinen ja yksi pieni pahekkin neidillä on, nimittäin ruuan norkoominen. Tämä kissa on heti paikalla kun jääkaapin ovi käy :D

14.1.2008: Todella herttainen pieni n. vuoden ikäinen tyttökissa. Lotta on tällä hetkellä kotihoidossa Nurmijärvellä.

Lotta ei ihmisiä arastele, mutta ei ole ensimmäisenä syliinkään hyppäämässä. Se kuikuilee iloisesti tulijaa, ja on todella tyytyväinen kun saa osakseen rapsutuksia. Tulee toimeen hoitopaikan muiden kissojen kanssa, mutta on enemmän ”tarkkailijan” roolissa. Tulee toimeen myös koirien kanssa.

KULUKORVAUS kissasta on 100 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.