Lontu (nyk. Niro)

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lontu (nyk. Niro)
29.9.2016 Niro siirtyi enkelikoirien laumaan vanhuudenvaivojen vuoksi.

***

8.7.2015 Niro sai kodin.

***

Leikattu uros, noin 10 v. Kotihoidossa Hämeenlinnassa

1.3.2015 Niro on ollut nyt kotihoidossa kohta kaksi kuukautta ja pojasta on kuoriutunut oiken hellyyttävä persoona ja sen vahvistamiseen onkin kovasti keskitytty. Leikkiminen ja leikkimielisyys on tullut esiin ja Niron hammasoperaation jälkeen poika on ollut energinen ja positiivinen. Hampaat ovat ikäisekseen hyvässä kunnossa, ja kun eläinlääkärissä yksi hammas poistettiin ja suu hoidettiin kuntoon, niin siitä ei tarvitse kantaa huolta. Niro on todella kiltti ja kuuliainen ja pysyy myös vapaana ollessaan hyvin hallinnassa.

19.1.2015 Niro ja Juti ovat kiltti ja koulutettu parivaljakko, joka etsii kotia yhdessä tai erikseen. Niro on 10-vuotias, mutta ikä ei vielä paina, vaan lenkit ja leikit maistuu yhä hyvin. Niro on kaksikosta rauhallisempi, ja tykkää myös vain seurailla muiden touhuja makuupaikaltaan. Nirossa on ainakin saksanpaimenkoiraa, ja kokoakin löytyy sen mukaan: Niro painaa n. 35 kg ja säkäkorkeuttakin on 66 cm. Lenkillä Niro osaa käyttäytyä hyvin, mutta välillä voi hihnassa vetääkin. Molemmat koirat ovat tottuneet ala-asteikäisiin lapsiin. Paras koti koirille olisi rivitalossa tai omakotitalossa.

Niron luovutusmaksu on 100€. Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.

***

11/2005 Lontu/Niro sai kodin perheen ainoana koirana Hyvinkäältä.

***

Lontu on 2-3 kk ikäinen urospentu. Siitä kasvaa ainakin keskikokoinen. Tällä hetkellä pentu on todella laiha. Lontu on pentuporukassa hiukan dominoiva ja riehakas. Pentu on saanut rokotukset ja se on sirutettu ja valmis lähtemään Suomeen parin viikon kuluttua.