Leonoora (nyk. Noora)

Noorasta tuli koiraenkeli 17.1.2022.

***

Lisätty sivulle: 2007-09-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Leonoora (nyk. Noora)
10.8.2009 Noora sai uuden kodin Rovaniemeltä

***

Narttu, noin 2v.

5.6.2009 Noora etsii uutta kotia muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Noora asuu tällä hetkellä Rovaniemellä.

Omistajan kertomaa: Noora on erittäin tottelevainen, kiltti ja rauhallinen . Olemme käyneet TOKOssa, josta Noora on saanut hyvää palautetta. Osaa siis peruskäskyt ja vähän muuta. Arka äkkinäisille liikkeille ja uusille asioille ja ihmiselle. Noora on suojeleva, joten en suosittelisi Nooraa perheeseen jossa pieniä lapsia. Toivoisin Nooran pääsevän rauhalliseen, mutta aktiiviseen perheeseen. Tulee toimeen toisten koirien kanssa, yrittää kuitenkin välillä komennella. Tarvitsee koulutusta. Nooralla on rokotukset ja madotukset kunnossa. Nooralla on Lemmikkieläinpassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.

Kulukorvaus Noorasta 60 €

***

20.9.2007 Leonoora sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

8.3.2009 Aika on kulunut nopeasti ja saan vasta nyt aikaiseksi kirjoitettua kuulumisemme… Otin ystäväni mukaan koiranhakureissulle. Saavuttuamme Viroon lähdimme suoraan tarhalle. Saavuimme tarhalle jo ennen sen aukeamista, mutta onneksi ystävälliset työntekijät päästivät meidät sisälle tarhaan tutustumaan koiriin ja kissoihin. Jännitys oli suuri hetkeä ennen kuin kävelin koiratarhaan. Olin tullut hakemaan kotiin Leonooraa.

Tarhalla kuului kovaa haukuntaa ja vikinää. Nainen johdatti minut häkin luokse,
jossa tämä pieni tumma olio kyyhötti hiljaa. Tämä aran oloinen koira oli minun
koirani. Olin kuvien perusteella kuvitellut koiran paljon isommaksi. Lähdimme
ystäväni kanssa käyttämään Leonooraa ulkona kävelyllä. Suomesta ostamani kaulapanta oli aivan liian suuri, mutta onneksi saimme pitää sille annetun tarhapannan. Meillä oli paljon aikaa jäljellä ja kerkesimme katselemaan muitakin tarhalla olleita koiria. Viereisessä kopissa olevan koiran tunnistin Jessicaksi ja toisella puolella oli viisi suloista pentua joista yksi oli sokea.

Kun tuli aika lähteä tilasimme tarhalle taksin. Taksi matka oli yhtä piinaa. Istuin etupenkillä Leonoora lattialla joka oli kauhuissaan. Se oli aivan paniikissa ja yritti vimmatusti pois autosta liaten tassuillaan taksin penkin. Englantia puhuva taksikuski oli närkästynyt, mutta ei suuttunut koska jostain syystä kuvitteli ystäväni olevan suomalainen filmitähti. Luulin, että perillä helpottaisi, mutta kuvittelin väärin. Leonoora pelkäsi ihmisiä. Terminaalissa se oli aivan shokissa eikä kyennyt itse enää liikkumaan. Koira tärisi paikallaan silmät pullistuen päästä ja jouduin kantamaan sen laivaan. Onneksi meille annettiin rauhallinen hytti, jonne pääsimme rauhoittumaan ja lepäämään.

Huomasin heti erikoisen käyttäytymisen ja pelot. Lenkillä Leonoora käveli minun
takana, eikä koskaan kääntänyt selkää ihmisille. Leonoora ei osannut haistella, joi jokaisesta vesilammikosta ja pelkäsi monia asioita kuten: ihmisiä, eläimiä,
rappusia, tavaroita joita kannoin, ovia, hissejä, vieraita paikkoja, ahtaita
paikkoja, uusia paikkoja… Asuimme kerrostalossa ja kesti monta viikkoa, ennen kuin Leonoora uskalsi itse kävellä kotoa ulos. Leonoora oli todella laihassa kunnossa ja siitä irtosi paljon karvaa. Se oli ihan hilseen peitossa, eikä saanut kunnolla nostettua häntäänsä. Se ei myöskään osannut haukkua. Eläinlääkärissä todettiin että Leonooralla oli ulospäintyöntyvä napa, josta joskus saattaisi muodostua tyrä. Lisäksi sillä on ilmeisesti ollut jonkinlainen hännäntyven tulehdus. Sisäsiistiksi oppimisessa kesti myös oma aikansa. Yksin kotona kärsi valtavasta eroahdistuksesta ja söi kaiken sohvasta kaukosäätimeen ja tyynyihin.

Nyt Leonoorasta on tullut Noora, ja se on noin kaksivuotias. Olemme muuttaneet
Pohjois-Suomeen ja Noora on reipastunut valtavasti. Lenkillä oleminen ei ole enää ahdistava kokemus, päinvastoin se ei muualla haluaisikaan olla kuin ulkona. On oppinut paljon asioita ja jättänyt huonekalut ja tavarat rauhaan. Osaa haukkua, varsinkin ovikelloa sekä leikkiä omalla tavallaan leluilla vinguttaen niitä kuonollaan. Noora on rauhallinen ja reipas koira joka tykkää katsella lintuja ja leikkiä ötököillä. Sillä on erittäin vahva saalistusvietti ja antaa kyytiä hiirille, myyrille ja päästäisille. Haluaisi lähteä jahtaamaan jokaista lintua, oravaa ja jänistä.

Tällä hetkellä Nooralla on valeraskaus ja murrosikä. Kotona se kerää leluja
lähelleen ja muokkaa omasta tyynystä pesää. Lisäksi siitä on tullut oikea jukuripää joka testaa rajoja kotona ja lenkillä. Ennen saimme ulkoiluttaa Nooraa vapaana mutta nyt siitä on tullut ihan mahdoton. Se tykkää muutenkin lumesta ihan hirmuisesti ja se villitsee sen ihan täysin. Odotankin siis innolla murrosiän päättymistä.

Noora on mahtava koira enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Alkuhankaluuksien jälkeen
siitä on tullut reipas ja uskollinen ystävä! Iloisin terveisin! Pia ja Noora

10.12.2008 Lisätty kuvia kodista.

***

Narttupentu, noin 6kk

6.9.2007 Leonoora narttu n. 6-kuukautta sakemannimix, säkä 50 cm. Arka tyttöpentu, joka on ystävällinen ja ihmistä rakastava. Hihnassa kävelee varovaisesti takana. Leikkiaitauksessa oli innoissaan, mutta ei osannut leikkiä kuin ryömimällä maassa. Kuka opettaisi tämän tytön leikkimään ja riemuitsemaan koiranpennun elämästä.Kuka antaisi rakastavan ja kannustavan kodin. Arastelee vielä muita koiria, kun on karanteenin puolella. Tullut tarhalle 30.8.2007. Hoiupaikin nr: 7111 Odottaa omistajaa 13.9.2007 asti. Rokotusten puolesta
valmis matkustamaan Suomeen 20.9.2007.

Tuleva omistaja noutaa Leonooran tarhalta yhdistyksen avustuksella.
Kulukorvaus Leonoorasta on 100 euroa.