Lennu (nyk. Lettu)

Lisätty sivulle: 2011-04-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lennu (nyk. Lettu)
4.6.2013 Letusta tuli enkeli.

Lettu nukutettiin tänään ikiuneen. Satutti pahasti ranteensa, eläinlääkärin suosituksen mukaisesti päätettiin päästää tyttö lepäämään. -Päivi

***

31.8.2011 Lettu sai kodin Pihlajalahdelta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.11.2011 Meillä on ongelmat selätetty. Lettu ja pojat tulevat toimeen jo vallan mainiosti, ovat muutaman kerran viikossa keskenään ihan jopa samassa
tilassa nätisti kun olemme itse töissä. Elo on helpompaa :)

Lettu on todellakin sydämellinen otus, on ottanut tuon meidän 3v tyttösen
sydämeensä ihan täysin. Aura-neiti on ainoa, joka saa Letun pakattua autoon alle 5 minuutissa – Aura jos huikkaa autosta “tule Lettu tänne!” niin koira mönkii samantien autoon epäröimättä. Muiden houkutellessa yleensä koira heittäytyy pitkälleen ja kieltäytyy liikkumasta.. Aura myös pitää Lettua “kainalossa” ja yhdessä juoksentelevat pihassa peräkkäin ja leikkivät hippaa :) Aura on innokas taluttamaan Lettua lenkillä, vaikka onkin iso koira niin taluttaminen sujuu Auraltakin valvotusti kun koira ei revi remmissä ja tuijottaa tyttöä että mihin suuntaan nyt mennään.

Pari iltaa sitten törmättiin Letun kanssa iltalenkillä susiin, lenkki jäi kyllä sitten aika lyhyeksi, kun käännettiin nenä äkkiä kohti kotia ja paettiin sisätiloihin. Lettu ei isommin näkemästään sudesta välittänyt, vähän katseli taaksepäin kun lähettiin takas kotia kohti. Susi ilmeisesti säikähti meitä tai ei ollut pahalla tuulella, juoksi vaan pusikkoon ilmeisesti keskustelemaan lajitovereiden kanssa (äänistä päätellen).

Karhukin meillä on pihassa näyttäytynyt alkusyksystä, alkaa pikkuhiljaa tehdä mieli laumanvartijaa tai kahta. Naapurista on joku vuosi sitten sudet vieneet koiran pihasta, tosin kyseessä oli ulkokoira ja meillähän nuo karvalapset on kuitenkin ihan sisähaukkuja, ei ole sydäntä pitää toisia ulkona yötäpäivää, kun ovat kaikki niin sosiaalisia ja hellyydenkipeitä.

Lettu on oppinut meillä 2 kätevää käskyä: “imuri” ja “häviä”. Imuri-käskyllä tulee etsimään, että mitä syötävää tipahti lattialle ja häviä-käskyllä lähtee eteiseen makaamaan :D. Kärsivällisyyttä on pitänyt vähän harjoitella, kun kotiuduttuaan kunnolla alkoi olla vähän höselö ja jatsaili älyttömästi esim. ruokaa odottaessaan. Nykyisin istuu jo valmiiksi odottamaan, kun otan ruokakupin käteen täyttöä varten ja odottaa lupaa ennenkö ryntää syömään.

Aggressiivisuutta ei ole ilmennyt missään tilanteessa, ihan kuka vaan saa hakea Letulta luutkin suusta, tyttö vaan heiluttelee häntää ja odottaa, jos tulis parempaa tilalle. Lettu osaa myös “halata”, sohvalla istuvan viereen mennään niin lähelle kuin pääsee ja painetaan otsa sohvalla istujaa vasten. Jos asento sallii niin sen jälkeen pää painetaan syliin ja huokaistaan oikein syvään. Ilmeisesti edellisessä kodissa Letulla on ollut omia pehmoleluja, ostin Letulle oman vinkuapinan niin se on nyt ollut aivan korvaamaton ja rakas. On melko hauskan näköistä, kun tuollanen jytky kulkee koko takapää heiluen ympäri pihaa/taloa pikkuinen apina suussa, huulien välistä näkyy vain apinan jalat ja häntä. Terkuin, Päivi

2.9.2011 Lennu muuttui Letuksi meille tullessaan :) On kyllä mitä ihanin koira, todella rauhallinen ja pitkäpinnainen! Otti meidät heti omakseen, hakeutuu helposti lähelle kerjäämään rapsutuksia. Olen Letun ehdoilla leikellyt pahimpia takkuja turkista irti ja harjaillut tyttöä. Meidän poikien kanssa ei oikein vielä ole samalla aaltopituudella, tai siis pojat lähinnä ovat isotelleet, mutta ei mitään tappelua ole ollut tai muuta vastaavaa. Vielä pidetään poikia ja Lettua pääasiassa erillään, annetaan totutella pikkuhiljaa. Lettu on kyllä erittäin reipas tyttö, parempaa koiraa saa hakea! Laittelen myöhemmin kuulumisia lisää kun neito kotiutuu ja saadaan kuviakin. Kiitos Rekuille!!

***

Steriloitu narttukoira, noin 3v.

28.4.2011 Lennu on 3-vuotias bernhardilainen tyttökoira, joka etsii uutta kotia Raplan tarhalla. Lennun omistaja joutui muuttamaan asuntoa ja Lennu ei voinut muuttaa mukana. Sopii lasten kanssa. Lennu on sydämellinen koira, mutta osaa vahtia myös aluettaan. Tarvitsee liikuntaa. Ei ensimmäiseksi koiraksi. Tulevalla kodilla pitää olla tuntemusta rodusta. Mielellään tuleva koti olisi omakotitalossa tai maalla.

Lennu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sterilisoituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Lennu noudetaan Tallinnasta. Lennu tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Lennusta on 250 euroa.