Lellys (nyk. Luna)

Lisätty sivulle: 2008-01-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lellys (nyk. Luna)
11/2013 Lunasta tuli enkelikoira kasvaimen takia.

***

02/2008 Lellys sai kodin Vantaalta Pennu koiran kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

27.8.2008 Mukana uusi kuva Lunasta sekä kuva molemmista koiristamme. Luna voi edelleen oikein hyvin. Ikää neidolla on nyt 11kk ja kyllä hän alkaa isolta tytöltä näyttää/vaikuttaa. Ekat juoksut meni kesäkuussa ja vähän on tyttökoiralle ominaista lantiota tullut. Mukava pentumaista käytös Lunalla silti vielä on hallussa.

Keväällä riesana oli korvatulehdus, mutta siitä selvittiin korvatippakuurilla.
Olisiko muhinut jo tarhalta asti, sillä lukemani perusteella Lunan sisko Elli (ent. Lullys) kärsi samoihin aikoihin myös korvatulehduksesta. Luna viettää oikein mukavaa kotikoiran elämää. Ihanan koiran olemme saaneet!

Syksyisin terveisin, Tanja

15.5.2008 Luna voi edelleen uudessa kodissaan vallan mainiosti. Tyttö on ehkä hieman saanut lihaa luiden ympärille, vaikka melkoinen gasellin poikanen edelleen onkin. Lunan kanssa oltiin TOKOssa viime kuussa ja hyvin oppivainen koiralapsonen Luna on. Joskus ehkä viemme hänet agility-radalle ja katsotaan miten siellä käy. Ainakin saisi purkaa tuota loppumattomalta tuntuvaa energiaansa.

Luna on ollut terve ja hampaat vaihtuivat pari kuukautta sitten. Vanhemman koiramme Pennun kanssa Luna on todella hyvä ystävä.
Vähäisiä tuhoja Luna on tehnyt poissaollessamme, mutta toivottavasti sekin vähä jää iän myötä pois. Sisäsiistejä ollaan välillä monta päivää putkeen, mutta välillä pissa lirahtaa vielä lattialle. Tulevana viikonloppuna vierailemme Lunan hoitokodissa Nurmijärvellä.

22.2.2008 Luna on kotiutunut todella hyvin. Ensimmäisenä neiti säntäsi lelukopalle, kun viikko sitten perjantaina kotiuduttiin. Pennu-koiran kanssa he ovat ylimmät ystävykset. Kutsutaankin heitä siskoksiksi, niin paljon heissä on samaa näköäkin. Luna osaa välillä pyytää ulos, varsinkin aamuisin, mutta pissat tulevat sisälle vähintään kerran päivässä. No mutta se kuuluu näin nuoren neitin elämänvaiheeseen. Luna hallitsee nyt käskyt ‘istu’, ‘tule’, ‘alas’ ja jotenkuten myös ‘maahan’. Komento ‘ei’ on vielä vähän hakusessa. Oman uuden nimensäkin hän jo tuntee. Oikein oppivaiselta neitiltä hän vaikuttaa. Mitään terveydellisiä juttuja ei ole tullut vastaan. Esim. massu on pysynyt kunnossa, vaikka Lunalle on tullut monta uutta ja vierasta tilannetta vastaan, kuten autolla matkustaminen.

Luna on juuri sellainen koira, josta haaveilimme. Hän on erittäin kiltti ja aivan ihana. Uskomattoman rauhallinen ollaakseen vasta vajaa 5 kk.

***

28.01.2008 Lellys on utelias ja reipas pentu. Tulee kissojen kanssa toimeen ja on muutenkin kiltti. Lellys odottelee kotia Nurmijärvellä.

Lellys, Lillys, Lollys ja Lullys ovat sisaruksia. Pentujen emon omistaja halusi eroon narttupennuista, ja vei ne tarhalle väittäen niitä löytyneiksi.
Todennäköisesti pennut ovat saksanpaimenkoirasekoituksia, mutta emä on puhdas länsisiperianlaika, ja niistä kasvaa keskikokoisia.

Lellys on pentueen rohkein ja reippain, Lellys tuli myöhemmin tarhalle koska se oli aluksi saanut kodin, mutta uusi omistaja osoittautui valitettavasti alkoholistiksi ja pentu jäi hoitamatta.

Pennut ovat valmiit omaan kotiin tammikuun loppupuolella. Ne luovutetaan sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä. Kulukorvaus on 150 euroa .