Leksa

Leksasta tuli koiraenkeli 27.9.2021.

***

Lisätty sivulle: 2010-10-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Leksa
7/2011 Leksa sai kodin Piikkiöstä velipojan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

15.8.2011 Leksa ja Lappu voivat edelleen oikein hyvin ja ovat parhaat kaverukset, joilla virtaa riittää. Leksalle tuli paha allerginen reaktio alkuvaiheessa ja aiheuttajaksi epäilemme kalaa, jota uudessa ruuassa oli. Mutta ruokavalion muuttamisella iho on taas saatu kuntoon ja nyt alamme pikkuhiljaa testaamaan uusien ruoka-aineiden sopivuutta yksi kerrallaan. Maitotuotteet ainakin tuntuvat sopivan. Leksa on selvästi vankistunut ja saanut n. 2 kg lisää painoa.

Leksa eroahdistuu edelleen melkoisesti lähtiessämme ovesta ulos. Kerran ikkuna oli unohdettu auki ja Leksa lähti perään tuuletusikkunasta hyttysverkon läpi;). Leksa kuitenkin rauhoittuu melko nopeasti lähtömme jälkeen eikä mitään suurempia
vahinkoja ole tullut. Sohvanhan Lappu oli jo syönyt, joten sen “pienet” lisävauriot eivät enää meitä haittanneet. Sen verran kuitenkin aloimme varoa, että pojat viettävät nyt työpäivät isossa eteisessämme, josta kulku muihin tiloihin on estetty porteilla.

Leksan yksi ongelma on aggressiivisuus vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan (mm.
ohikulkijat tiellämme). Tosin Lappu käyttäytyi hyvin samalla tavalla alussa, mutta rauhoittui sitten ajan myötä. Uskon, että Leksallakin tämä saattaa liittyä tähän uuteen kotiin ja uusiin ihmisiin, joita pitää nyt puolustaa hieman liiallisella intensiteetillä. Olemme menossa molempien poikien kanssa koirakouluun tämän kuun lopusta lähtien ja toivomme siitä apua tähänkin ongelmiin. Leksan kouluttaminen on osoittautunut muutenkin hieman vaikeaksi, koska hän poistuu paikalta (tai sulkeutuu täysin omaan maailmaansa) heti kun jotain aletaan pyytää. Lappu sen sijaan puhkuu innosta tehdä mitä tahansa hauskaa, mutta Leksa tuntuu masentuvan heti kun siltä pyytää jotain… Koirakoulusta toivommekin apua erityisesti siihen, että Leksa löytäisi itsestään pentumaisen tekemisen ilon:)

15.7.2011 Lisätty Leksasta ja velipojasta muutama uusi kuva.

11.7.2011 Leksa sai hoitopaikan ja mikäli poika sopeutuu yhteiseloon veljensä kanssa poika jää hoitopaikkaansa.

***

4.7.2011 Leksa etsii uutta kotia tai vaihtoehtoisesti kotihoitopaikkaa. Leksa oli annettu eteenpäin henkilölle, joka ei sairautensa vuoksi pärjää ison koiran kanssa.

Leksa etsii aktiivista kotia, joka tarjoaa virikkeitä nuorelle pojalle. Paras paikka Leksalle olisikin omakotitalo tai maatila. Leksa on aiemmassa kodissaan nuorempana kärsinyt eroahdistuksesta ja tuhonnut tavaroita. Nykyisessä paikassa Leksa on ollut vain lyhyitä aikoja yksin, eikä suurempaa vahinkoa ole tapahtunut. Uuden omistajan tulee kuitenkin varautua, että eroahdistus voi puhjeta uudelleen muutosten seurauksesta. Leksa elää tällä hetkellä pienellä liikutuksella, minkä takia koiraan on kasautunut energiaa ja hihnakäytös riippuu paljon taluttajasta. Toisten kanssa kävely sujuu ongelmitta, mutta myös välillä esiintyy hihnaräyhäämistä, minkä takia myös Leksan koulutukseen on kiinnitettävä huomiota. Leksa on aiemmin tullut moitteettomasti toimeen toisten koirien kanssa, nyt murrosikä on parhaillaan menossa ja enää kaikki urokset eivät ole Leksan mieleen.

31.10.2010 Leksa sai kodin Vantaalta.

***

11.10.2010 Leksa odottaa kotia Raplamaan hoitokodissa.

Leksa on otettu hoitopaikkaan nälkiintyneenä kuuden muun pennun kanssa kahden kuukauden ikäisenä. Pennut ovat toipuneet ja viettävät aikaa hoitopaikassa yhdessä muiden pentujen kanssa. Leksa on iältään 3 kuukautta ja siitä kasvaa keskikokoinen. Rotuperimästä saattaa löytyä dobermannia ulkonäön perusteella. Leksa etsii aktiivista kotia, jossa on koirakokemusta ennestään sekä kodissa ollaan valmiita harrastamaan pojan kanssa. Leksa on sosiaalinen koirapoika, joka on tottunut hoitopaikassa muihin koiriin sekä lapsiin.

Leksa luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Leksa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle. Toivomuksena on, että uusi omistaja hakee Leksan Tallinnasta.