Lana

Lisätty sivulle: 2007-03-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lana
29.4.2011 Lana nukutettiin ikiuneen klo 9.30 aamulla. Lanalla havaittiin nisäkasvain, joka osoittautui pahaksi syöpäkasvaimeksi. Kasvain oli levinnyt keuhkoihin. Lääkärin suosituksesta Lana nukutettiin.

***

15.7.2007 Lana sai uuden kodin Pohjois Suomesta.

Kuulumisia kodista:

25.1.2008 Hei kaikille. Ajattelin kertoo viimein Lanan kuulumisia. Lanalla menee oikein hyvin. Se sopeutui meille tosi nopeasti ja kiintyi varsinkiin minuun kovasti. Kyllä se nyt on jo kiintynyt Teroonkin. Muutama kuukausi sitten meille tuli tuollainen pitkäkarvasen collien pentu (Sissi)ja mua aluks vähän hirvitti miten Lana siihen suhtautuu. Mutta kaikki meni tosi hyvin. Lana alkoi hoitamaan Sissiä kuin omaa pentua. Se oli niin suloisen näköistä kun näki miten kovasti se siitä huolehti ja opetti sitä. Nyt on jo niin että jos toinen on poissa päivän tai pari niin kova ikävä alkaa kalvamaan toista koiraa. Mutta tällaisia terveisiä täältä.

***

1.6.2007 Lana sai kodin pääkaupunkiseudulta.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

24.4.2007 Lana on sopeutunut hyvin hoitopaikkaansa kerrostalossa. Sisätiloissa tyttö on hiljainen eikä rapun äänetkään saa enää pahemmin puhahtelua aikaiseksi, vieraat haukutaan kyllä ovella kunnes ollaan todettu nämä vaarattomiksi.

Lana osaa olla todella hienosti yksin kotona,ei tuhoa mitään eikä haukuskele turhia. Välillä lähtiessä on kuulunut pientä vinkumista joten uudessa kodissa kannattaa heti aluksi tehdä yksinoloharjoituksia jotta Lana tuntee olonsa turvalliseksi yksin jäätyään.

Ulkona hihnassa kulkeminen on vaatinut harjoittelua ja oma lukunsa ovat muut koirat joille pitää haukkua jos tulevat liian lähelle tytön näköpiiriin(sisätiloissa on tytöllä ollut kaverina uroskoira jonka kanssa tullut mainiosti toimeen, haukkuminen liittyykin noihin hihnakävelyihin)
Ulkoilurutiini onkin ollut aluksi hiukan remmiharjoittelua ja aina lopuksi vapaanaoloa metsässä, Lana tottelee tänne-kutsua iloisesti luokse ravaten.
Alun arkuus on ropissut pikkuhiljaa pois ja avomieskin on osoittautunut ihan mukavaksi tuttavuudeksi jota korkeintaan ujostellaan vielä välillä. Hoitoemännän eteen tyttö olisi kyllä valmis vaikka seisomaan päällään ja saankin osakseni varauksettoman luottavaisia katseita tytön seuraillessa puuhiani valmiina jakamaan pyyteetöntä rakkauttaan ja Lana tuleekin olemaan omille ihmisilleen mitä hurmaavin perheenjäsen.

Uusien ihmisten kanssa Lana kuitenkin on edelleen arka ja heidän äkkinäiset liikkeensä pelottavat tyttöstä kovasti. Vieraiden jättäessä koiran huomiotta on neiti kuitenkin ajan kanssa mennyt varovasti haistelemaan tulokkaita.
Lapsien kanssa en tyttöä suosittele, ainakaan nuorempien kanssa joilta leikkien tiimellyksessä helposti unohtuu miten aran koiran kanssa käyttäydytään.
Tulevalta kodilta vaaditaan ehdottomasti kärsivällisyyttä totuttaa Lana kaikkeen uuteen ja ymmärtää se että ihmeitä ei tapahdu yhdessä yössä vaan Lanan niinkuin muidenkin rescue-koirien kanssa on oltava valmis tekemään töitä jotta tulevaisuuden ongelmilta vältytään ja saadaan koiran parhaat puolet esiin. Lanan luottamuksen saavutettuaan saa tästä kiltistä ja kauniista tytöstä takuuvarmasti elinikäisen kumppanin, joka on iloisena valmis seuraamaan omistajaansa minne vain.

19.4.2007 Lanan tulevassa kodissa ei mielellään kissoja.
Lana kotihoidossa Kirkkonummella. Kulukorvaus 150 €

2.4.2007: Kuulumisia kotihoidosta
Lanan luonnetta voisi kuvailla sanalla vaatimaton: neiti ei turhaa meteliä itsestään pidä ja osallistuu kaikkeen hyväntuulisesti häntä heiluen. Mieheeni suhtautuu varovaisesti, ja tuntuu muutenkin hieman aristelevan miehiä ja heidän liikkeitään.
Ulkona tyttö vetää hihnassa hajujen perään,mutta tulee pysähtyessä heti häntä heiluen luokse. Muut koirat kiinnostavat muttei vedä niitä kohti vaan tulee ohittaessa mieluummin hakemaan ihmiseltä namia.
Lana on melko arka ja säikähtää välillä melko rajustikkin äkkinäisiä liikkeitä. Lanalle paras koti olisi sellainen jossa ei ole lapsia.
Tästä tytöstä saa varmasti luotettavan ystävän, Lana on todella kiltti neiti joka hakee silityksiä vaatimattomaan tyyliinsä kuonolla hipaisten. Lana on myös hiljaisen oloinen eikä välitä rapun äänistä joten soveltuu varmaankin hyvin myös kerrostaloon.
Kuvista sen verran että tyttö on huomattavasti kauniimpi luonnossa, taitaa vaan jännittää kameraa vielä vähän..:)

1.4.2007 Lana tuli Suomeen kotihoitoon.

26.3.2007: Lana, reg nro 4933, on noin 3 vuoden ikäinen narttu Tallinnan Loomade Hoiupaikissa, jonne se on tullut 15.2.

Lana tuotiin tarhalle yhdessä sivuiltamme löytyvän Sinin kanssa omistajan kuoleman vuoksi. Lana asusti Sinin kanssa kellarissa, jossa naapurit kävivät ruokkimassa niitä. Lana alkoi kuitenkin synnyttämään ja naapurit pyysivät rankkurin hakemaan koirat. Viimeinen Lanan pennuista erotettiin juuri emästään.

Lana on ystävällinen ja leikkisä koira, joka näyttäisi olevan myöskin sisäsiisti. Korkeutta tytöllä on noin 50-55 cm. Kulukorvaus Lanasta 150 €
Lana kulki hihnassa kauniisti, välillä hieman vetäenkin, mutta kuunteli ihmistä hienosti. Leikkiaitauksessa tyttö juoksenteli iloissaan, mutta leluihin ei kiinnittänyt minkäänlaista huomiota.