Lady

Lisätty sivulle: 2012-11-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lady
25.11.2012. Lady stressasi tarhaoloissa niin pahasti, että tytön oli parempi lähteä enkeliksi.

***

Narttukoira, n. 4v. (marraskuussa 2012)

21.11.2012 Lady tulee toimeen lasten kanssa (n. 10-vuotiaat, ihan pienistä ei ole tietoa). Lady luovutetaan ainoaksi koiraksi perheeseen, koska ainakin tällä hetkellä tyttö ei välitä muiden koirien seurasta.

12.11.2012 Lady on 4-vuotias sakemanninarttu Tallinnan tarhalla. Tapasin tämän kaunokaisen muutama päivä sen jälkeen, kun se oli saapunut tarhalle. Silloin koiran stressitaso oli vielä korkealla, ja sakumaiseen tapaan kova piippaus jatkui koko remmilenkin ajan. Lady käveli melko hyvin remmissä vetämättä. Lenkin jälkeen laskin sen vielä tarhan aitaukseen juoksemaan. Kovasti Lady siitä tykkäsi, ja jopa meni maate, kun oli aikansa saanut riekkua.

Lady antoi hienosti katsoa hampaat, korvat ja tassut. Se antoi myös hyvin harjata, kun oli ensin aikansa juossut. Tässä olisi mahtava tyttö taloon, jossa on kokemusta paimenkoirista. Ladylla on kuitenkin takapää kovin löysä, joten tulevan omistajan tulee olla valmis harjoittamaan ja kuntouttamaan koiraa. Kuntoutuksena toimivat hyvin pienissä erissä ja pehmeässä maastossa tehdyt lenkit. Ladyn ruokavalioon ja lisäravinteisiin on myös kiinnitettävä huomiota, rakkautta unohtamatta.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.