Kudi

Lisätty sivulle: 2011-12-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kudi
14.3.2015 Kudista tuli koiraenkeli.

Rakas karvakorvamme Kudi lähti 14.3.2015 sateenkaarisillalle koiraenkeliksi. Haimatulehdus vei pikku-ukosta voiton.

***

6.4.2012 Kudi sai kodin Eteläisistä.

***

Kuulumisia kodista:

29.3.2013 Hei! Onpa vuosi vierähtänyt nopeasti. Eli niin kauan siitä on jo kun vanha herra Kudi saapui perheeseemme. Aluksi herra oli hyvinkin tarkka ruuastaan, ei oikein tahtonut naksut maistua. Sitten tajusimme, että hän mielellään syö iltapäivästä, joten sekin ongelma poistui. Kudi juoksentelee mielellään omassa pihassa vapaana, mutta pitää kyllä tarkasti silmällä että emäntä tai isäntä ovat lähellä. Vanha herra on alkanut kovasti leikkiä ja peuhata. Ja kaivaminenkin on alkanut kovasti kiinnostaa. Nyt tuntuisi vaan olevan vähän kaveria vailla..

***

Uros, noin 10 v.

Kuvia ja kuulumisia hoidosta:

3.4.2012 Kudi selvästi reipastuu, mitä kauemmin hoidossa on ollut. Sisälle tulevat vieraat tervehditään jo melkoisen reippaasti, eikä Kudia tarvitse kauaa houkutella kun ukon jo löytää vierestään rapsutuksia hakemasta. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, ja tämä pätee myös Kudiin. Jännemmät asiat on Kudin mielestä huomattavasti kivempi kohdata herkkujen avulla.
Kudi on muutaman kerran innostunut jopa leikkimään leluilla ja hoitopaikan nartunkin kanssa leikkiyrityksiä on havaittavissa :)
Lenkkejä Kudi yhä rakastaa, ja se on valmis lähtemään ulos koska vain.

25.3.2012 Kudi on osoittautunut reippaaksi pikku-ukoksi, jota ei juuri ikä paina. Vieraita ihmisiä Kudi arastelee ja välttelee aluksi, muttei missään nimessä ole aggressiivinen. Hoitopaikan “oma porukka” on Kudille kuitenkin tärkeä ja rapsutuksia ei voi saada koskaan tarpeeksi! Yöt Kudi nukkuu kiltisti omalla paikallaan, mutta päivisin ei Kudia tarvitse juuri houkutulla viereen köllöttelemään :D

Lenkille Kudi lähtee enemmän kuin mielellään ja tämä paappa jaksaa kyllä pidemmätkin lenkit hienosti. Kudi kulkee hihnassa kauniisti. Kudi on osoittautunut sisäsiistiksi alun merkkailuiden jälkeen. Tosin ukko kyllä uskoi heti ärähdystä, kun vain kerkesi reagoida jo siinä kohtaa kun koipi alkoi nousta.

Ruoan suhteen Kudi on hiukan valikoiva. Pari ensimmäistä päivää “keskusteltiin” siitä, syökö herra pelkkää nappulaa. Ja söihän se ;) Herkut kyllä tekevät kauppansa, tosin esim. makarooni ei Kudin mieleen ollut.
Sen kummempia käskyjä ei Kudi juurikaan osaa. Pikkukoiramaisen takajaloille nousun herran tarjoaa helposti namin avulla ja hoitopaikassa ollaan opeteltu istumista.

Itsensä Kudi antaa harjata hienosti. Kynsienleikkuu sen sijaan on ukosta hiukan nuivaa puuhaa ja tällöin alkaa räpistely.
Kudin hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, eikä ukko juurikaan rapun ääniin reagoi. Yksinolon harjoitteluun on hyvä uudessa kodissa varautua, vaikka hoitopaikassa Kudi jo melko hiljaisena jääkin luun kanssa odottelemaan.
Kudi ei pikkukoiraksi ole mikään turhan räksyttäjä, mutta muutoin herrasta kyllä lähtee rykelmä erilaisia pihinöitä ja ynähdyksiä tarkoituksesta riippuen.
Hoitopaikan isomman nartun kanssa Kudi tulee juttuun, tosin innokaita leikkiinkutsuja tämä herra karttaa. Voisinkin uskoa, että Kudi olisi kaikkein onnellisimmillaan ainokaisena, tai rauhallisen nartun kaverina.
Urosten kanssa samaan kotiin ei Kudia luovuteta.
Kudin “säikyn” luonteen vuoksi sen kodin olisi hyvä sijaita hiukan rauhallisemmalla alueella :)
Kudilla on painoa n. 10kg.

14.3.2012 Lisätty kuvia hoidosta

4.3.2012: Kudi siirtyi kotihoitoon Nokialle

***

8.2.2012 Kudille lisätty uusi kuva. Papparainen odotteleen hyvin terhakkana ja pirteä omaa kotiaan..

16.12.2011 Kudi on likimain 10 vuotias pienikokoinen ja hyvin ystävällinen & mukava koiruus. Kudi on ikäisekseen todella pirteä ja leikkisä pakkaus. Hihnassa kulkee mukavasti myös. Tuotu tarhalle kodista suoraan, kun iäkäs omistaja rouva ei ole koirasta enää kyennyt huolehtimaan. Kudi vähän arkailee pieniä lapsia, sopisi paremmin rauhalliseen kotiin. Kenties eläkeläispariskunnan ainoaksi silmäteräksi viettämään ansaitsemiaan eläkepäiviä, mutta Kudi kyllä tulee toimeen toisten koirienkin kanssa.

Kudi luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus 10vuotiaasta veteraanista on 100e