Kribuke (nyk. Jippu)

Lisätty sivulle: 2008-09-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kribuke (nyk. Jippu)
9.10.2010 Jipusta tuli enkeli muuttuneen käytöksen takia.

***

12.2.2010 Jipulle lisätty kuvia:)

22.6.2009 Kuvia lisätty.

28.12.2008 Lisätty Jipulle kuvia kodista.

17.12.2008 Kribuke sai kodin Vantaalta.

***

30.11.2008 Kribu se vaan edelleen odottelee sitä omaa kotiaan tarhalla.

Kribu kaipaa kovasti ihmistä luokseen ja tytölle tarkeintä onkin ihmisen läheisyys ja hellyys. Kävin toimistorakennuksessa testaamassa Kribun suhtautumista kissoihin ja eipä tyttöä kissat juurikaan jaksaneet kiinnostaa:). Kribu kävi tarhan johtajan jalkojen juureen tyytyväisen oloisena makaamaan ja kovasti toivoisin, että tyttö vihdoinkin pääsisi nauttimaan oman kodin lämmöstä ja huolenpidosta.

6.11.2008 Kribun häkkitoveri Gamma matkasti jo kotiinsa mutta Kribuke odottelee vieläkin sitä omaa kotiaan tarhalla. Neitokainen on aina yhtä iloinen itsensä ja varsin riemuissaan kun se huomaa hihnan kädessäni. Lenkille lähdetään reippaasti ja ensimmäisenä Kribu haluaisi käydä tervehtimässä leikkiaitauksessa olevaa Donnabellaa. Jatkamme matkaamme ja neitokainen haistelee innoissaan ympäristöään. Pysähdymme risteyksessä odottamaan tienylitystä ja tyttönen hypähtää heti minua vasten rapsutuksia ja haleja hakemaan. Kribun kanssa lenkkeily on edelleen mukavaa ja vaikka hihna välillä kiristyy, on tämä pieni ja hoikka tyttönen helposti hallittavissa. Isojen rekkojen huristaessa ohitsemme hakee Kribu minusta turvaa painautumalla ihan jalkaan kiinni ja etsien katsettani: “Onko tilanne OK?”
Kribu kaipaakin rinnalleen varmaa omistajaa joka ohjaa tyttöä epävarmoissa tilanteissa.
Nameja tyttö etsii nurmikolta hyvin mielellään ja istuminenkin sujuu pienellä avustuksella. Innostuupa Kribu jopa piehtaroimaan antaumuksella :D Takaisin tarhalle tultaessa Kribun täytyy jälleen käydä haistelemassa Donnabellaa juoksuaitauksen aidan läpi ja sitten jatkammekin matkaa takaisin Kribun omaan häkkiin jonne neitonen jää odottelemaan omaa kotiaan.

25.10.2008 Kribu on aivan onnessaan kun lähestyn sitä. Vastaanotto on todella riemuisa kun astelen häkkiin sisälle:). Kuvissakin näkyvä hiertymä on lähtenyt paranemaan kun tyttö on siirretty ketjun päästä häkkiin asustelemaan.
Tyttö asustaa tällä hetkellä samassa häkissä Gamman kanssa ja tytöt tulevatkin erittäin hyvin toimeen keskenään.
Lisätty muutama kuva.

22.9.2008 Kribuke on arviolta noin 2-vuotias narttukoira Pärnun tarhalla.

Kribulla on jokin aika sitten ollut pennut ja näiden jäljiltä tyttö on todella laihassa kunnossa.
Kribu pyörii ketjussa edestakaisin stressaantuneen oloisena ja tuntuu todella pahalta nähdä tyttö niin turhautuneena. Mennessäni Kribun luokse heiluttaa se häntää onnellisena ja hyppii sekä pusuttelee minua tiuhaan tahtiin.
Lähdemme Kribun kanssa kävelylle ja tyttö käveleekin yllättävän mukavasti hihnassa. Kribu ottaa kontaktia taluttajaansa oma-aloitteisesti ja tytön kanssa on todella mukava lenkkeillä. Jotenkin Kribusta paistaa lävitse sen epävarmuus ja se hakee kovasti “turvaa” ihmisestä. Kribu tarvitseekin vierelleen ihmisen johon se voi luottaa ja joka tukee oikealla tavalla tytön itseluottamuksen kehittämistä. Kribun oikean omistajan tulee myös varautua tytön epävarmuudesta johtuvaan mahdolliseen mustasukkaisuuteen vieraita ihmisiä kohtaan.

Kribu tahtoo kovasti hellyyttä ja sen mielihommaa on nostaa etutassut polvistuneena olevan ihmisen olkapäille ja nauttia siinä läheisyydestä sekä rapsutuksista. Narttukoirista Kribu ei tunnu tykkäävän ja tytölle tärkeintä tuntuukin olevan ihmisen seura.
Kribua ei luovuteta pienten lasten perheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi.
Kribun säkäkorkeus on arviolta noin 50-55 senttimetriä.

Kribu luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, loishäädettynä ja mikrosirutettuna sekä lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi.
Kribun kulukorvaus on 150 euroa.