Kepu (nyk. Cola)

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Kepu (nyk. Cola)
11/2005 Colasta tuli enkeli

***

30.7.2002 Kepu sai oman kodin

***

Kuulumisia kodista:

Olin jo pitempään miettinyt toisen koiran ottamista, sillä Bordercollieni Indy tuntui kaipaavan leikkikaveria. Ja kun muutin isompaan asuntoon ajankohta tuntui oikealta. Cola (ent.Kepu) tuli meille 30.7.2002 Rekku Rescuestä.

Ensimmäinen kohtaaminen koirien välillä ei ollut paras mahdollinen, Indy sai Colalta selkäänsä samantien. Cola vaikutti hermostuneelta ja etäiseltä koko ensimmäisen illan, se käveli haukkuen ympäriinsä ja hyökkäili Indyn päälle. Ymmärtäähän sen kyllä, uusi paikka ja muutto maalta kaupunkiin samana päivänä. Indy piiloutui häntä koipien välissä tuolin alle koko illaksi.

Seuraavana aamuna heräsin kun Cola ja Indy nukkuivat vierekkäin huoneen nurkassa. Ja siitä lähtien koirat ovat olleet erottamattomia. Lempileikki on alusta asti ollut “narunveto”, Cola makaa selällään lattialla naru suussa ja Indy kiskoo sitä pitkin lattiaa. Colan tulon myötä Indystäkin on tullut reippaampi ja iloisempi.

Cola tuli meille melkeinpä täysin kouluttamattomana, sisäsiisti se sentään oli. Se oli aivan mahdoton vetämään ja muiden koirien ohi kävellessä se hyppäsi hampaat irvessä niiden kimppuun haukkuen ja muristen. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, Colalla käytetään Halti-kuonopantaa ja nyt se jopa ohittaa muut koirat ilman sen ihmeempiä temppuja. Istu, maahan, ja tänne käskytkin toimivat jo. Ostimme joku aika sitten Colalle vetovaljaatkin joten kunhan pulkka saadaan, niin se saa vihdoin toteuttaa vetämisintoaan.

Sen menneisyydestä tiedän sen verran, että se oli juoppomiehen koira, ja sai osansa miehen huonosta tuulesta. Vieläkin varoo äkkinäisiä liikkeitä ja kovaa ääntä. Mutta olen sentään saanut sen luottamuksen puolelleni-ja iltaisin se käpertyykin viereeni sohvalle ja työntää päänsä syliini.

Cola on kuitenkin osoittautunut todella persoonalliseksi koiraksi joka ilmoittaa kovaan ääneen mitä haluaa ja tykkää haleista ja pusuista, mitä ei ensinäkemältä olisi arvannut. Kaikenkaikkiaan, Colan ottaminen on ollut paras päätös ikinä.

***

Uroskoira