Karu Bootsman

Lisätty sivulle: 2008-03-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Karu Bootsman
10.11.2012 Karusta tuli koiraenkeli.

“Tänään koitti pelkäämäni päivä. Aamulla Karu oli kunnossa, vanha mutta kunnossa. Iltapäivällä takapää petti, lähdimme päivystykseen. Karulla oli ilmeisesti hermohalvaus, ei tuntenut takajalkojaan kunnolla. Hyvä asia oli ettei tuntenut kipua ja kärsinyt. Rakas rakas ystäväni on nyt poissa, ei ollut vaihtoehtoja. Ikävä ja suru on valtava. Kiitos kaikesta Karu, parempaa ystävää en olisi voinut toivoa. Aikasi tuki liian äkkiä, olisin voinut pitää sinut luonani ikuisesti. Sydämmesi oli puhdasta kultaa ja muistot sinusta seuraavat minua loppuelämäni rakas ystävä, sinua en unohda.”

Jos niin käy, että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani,
niin sinun on tehtävä mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa ei kukaan ole estävä.

Sinä tulet surulliseksi – minä ymmärrän.
Älä anna surusi estää sinua,
sillä tänä päivänä, enemmän kuin koskaan ennen,
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan.

Meillä on ollut niin monta hyvää vuotta.
Tulevaa ei kannata surra.
Et haluaisi minun kärsivän,
kun aika koittaa, anna minun mennä.

Vie minut sinne missä he auttavat minua,
mutta, pysy luonani loppuun.
Ja pidä minua lujasti ja puhu minulle,
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet.

Tiedän, että aikanaan, sinäkin huomaat,
se on ystävyyttä, jota minulle osoitat.
Vaikka häntäni on viimeisen kerran heilahtanut,
niin kivulta ja kärsimykseltä olen säästynyt.

Älä sure sitä että sen täytyy olla sinä,
jonka täytyy tehdä päätös.
Olemme olleet niin läheisiä – me kaksi näinä vuosina,
älä anna turhaan sydämesi itkeä.

***

27.7.2008 Karu sai kodin Porvoosta.

***

Kuulumisia ja kuvia omasta kodista:

27.7.2009 Nyt on vuosi vierähtänyt Karun saapumisesta. Hyvin menee edelleenkin. Mökilläkin on käyty ja Karu viihtyi hienosti. Kävi useasti kahlailemassa kylkiin asti ja joutui myös uhrikseni “ikäihmisten vesijumppaan”. Onnellisia ollaan kaikki pojasta ja vaikuttaisi tuo Karukin olevan meistä. :)

18.3.2009 Karu on niin kuin olisi aina meillä ollutkin. Karu on erittäin lapsirakas, siinä missä meidän muut eläimet häipyvät paikalta kun Enni(11kk) tulee, Karu oikein hakeutuu tytön seuraan. Välillä Karu saa tukistuksen (mikä ei ole sallittua mutta silti joskus tapahtuu). Ja välillä poika taas tökkäsee tytön kumoon, mutta kaveruksia ovat silti. Rolf kissa sai kylmää kyytiä ensimmäiset 5kk Karun saapumisesta kun jahtaaminen oli niin hurjan kivaa, mutta onneksi kisu pääsi turvaan yläkertaan jonne Karu ei edes halua tulla. Mutta nykyään pojat voivat maata vierekkäin ja tulevat hyvin toimeen. Trina neidiltä taas Karu sai/saa vieläkin välillä kyytiä. On vähän hassunnäköistä kun neljäkertaa pienempi Trina jahtaa Karua ympäri taloa ja pihaa kun riehuvat. Että turvallisesti ollaan tossunalla :). Ja onpa herra sulattanut monien muidenkin kuin meidän perheen sydämet symppiksellä ja kiltillä luonteellaan. Painonsaarvosta puhdasta kultaa, ihana mies!

30.7.2008 Karu on kotiutunut uskomattoman hyvin ja helposti meille. Turkki alkaa olla jo huomattavasti parempi ja luulisi jos on harjattu noin paljon karvaa pois että pitäisi olla jo kalju.. En tiedä näkyykö kuvista mutta kiiltää jopa.. Suuren turkin alla on kyllä aika laiha ja luinen poika mutta eiköhän me saada pikkuhiljaa lihaa luiden ympärille. Karu ei todella turhia hötkyile ja sekös meidän cockeria Trinaa ärsyttää sillä sen komentelut Karu jättää ihan omaan arvoonsa eikä lähde siihen mukaan. Ulkona ja lenkillä tulevat hyvin toimeen ja sisälläkin paitsi että Trina vähän yrittää välillä rajoittaa mitä Karu saa tehdä, mutta kokoajan kuitenkin vähemmän että eiköhän se siitä vielä kun kunnolla tottuvat toisiinsa. Karu on jo yrittänyt haastaa Trinaa pari kertaa leikkimään mutta on saanut vain haukut..

Aikamoinen perskärpänen poika on että seuraa löytyisi vaikka vessaan asti. Ja voi, olin ostanut isompia luita valmiiksi mutta Karu paraltahan puuttuu edestäkin koko alarivi kulmahampaiden välistä (paitsi yksi), ja muutenkin vähän kulunutta on kalusto ettei ainakaan vielä ole ollut yhtään kiinnostunut luista. Hihnassa mennään hienosti, kaksi koiraa ja vaunut onnistuu ongelmitta ja lenkillä on kyllä selvästi kivaa. Että vielä taas kerran kiitoksia ihanasta koirasta.

***

9.7.2008 Ystävällinen ja lempeä Karu Bootsman on ollut jo niin pitkään tarhalla, että sen kodinsaamisella alkaa olemaan jo kiire.

29.5.2008 Lisätty Karulle uusia kuvia. Karulle etsitään kotia omakoti-tai rivitalosta.

31.3.2008 Karu Bootsman on arviolta 6-7 vuotias uroskoira Pärnun tarhalla.

Karu sai jo kertaalleen kodin Virosta, mutta se palautettiin tarpeettomana takaisin tarhalle. Karu oli otettu perheeseen vahtikoiraksi, mutta valitettavasti poika epäonnistui täysin hommassaan. Karu oli ystävällisenä ja avoimena koirana päästänyt varkaat kotiin sisälle, ja koko asunto oli tyhjennetty arvoesineistä. Vahtikoiraksi tästä leppoisasta ukkelista ei siis ole.

Karu vastaanottaa kaikki tapaamansa ihmiset hännänheilutuksin ja se painautuu mielellään ihmisen kylkeen kiinni saadakseen huomiota ja läheisyyttä.

Päästyään ketjusta irti paljastuu Karusta sen leikkisä puoli näkyviin. Poikaan tulee aivan uutta eloa ja sen silmiin syttyy ihana into ja ilo. Hihnassa Karu kävelee kuin unelma ja jopa vastaantuleva vanhempi uroskoira saa hännänheilutukset osakseen. Uroskoiran seuraksi Karua ei kuitenkaan varmuuden vuoksi luovuteta. Narttu sen sijaan voisi tulevassa kodissa hyvinkin olla.

Karulla on korkeutta noin 60 senttimetriä ja sen turkki kärsii selvästi harjauksen puutteesta.

Yhdistys huolehtii Karun kuljetuksen Tallinnaan josta uusi omistaja noutaa pojan kotiinsa. Karun kulukorvaus on 150 euroa.