Karri (nyk. Elod)

Lisätty sivulle: 2010-12-01

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Karri (nyk. Elod)
27.11.2014 Elodista tuli enkelikoira.

***

18.2.2011 Karri sai uuden kodin Klaukkalasta.

Kuulumisia ja kuvia kodista:

31.3.2012 Elod on nyt asunut meillä reilun vuoden. Elod on varsin hauska persoona. Jos hän vaan voisi, makoilisi hän varmasti ihmisensä kyljessä/sylissä kokoajan, syöden herkkuja ja nukkuen. Elod ei ole mikään innokas lenkkeilijä vaikka rakastaa kyllä vapaana juoksemista, jos on kaveri kenen kanssa juosta ja temmeltää. Herra on semmonen halikoira ettei toista. En ole koskaan tavannut näin rauhallista ja ihmisrakasta koiraa! On Elodissa haasteelliset puolensakin, joita jatkuvasti työstetään. Onneksi hän kuitenkin on muuten niin ihana luonteeltaan, että kestää haastavammatkin päivät ja hetket. Elod on ihana ja olen hänestä kiitollinen.
t. Eija

7.7.2011 Moi, tässä vähän kuulumisia Karri-koirasta (nyk. Elod). Elod on nyt asunut meillä reilu 4 kuukautta. Herra on varsin valloittava persoona. Hän tuli heti toimeen Nasu-koiran kanssa, sekä Rekkujen kautta tulleiden Embo ja Lambi -kissojen kanssa.

Alkuun Elod oli kova merkkailemaan sisään, taisi pojalla olla vähän stressiä. Elodista huomasi heti, että häntä kyllä oli rakastettu ja hoidettu hyvin edellisessä kodissa, mutta koulutus ja ulkoilutus oli ilmeisesti jäänyt aika vähälle. Elod mm. veti alussa mut kumoon lenkillä (ja minä en ihan pieni ole..), lisäksi rytkäisi itsensä irti hihnasta kun näki jäniksen, hyppi istumaan pöydille (koiralla painoa on 30kg..) ym. Kevään aikana olen kovasti yrittänyt häntä kouluttaa ja koulutus onkin edennyt nopeasti, Elod on nopea oppimaan ja nauttii tekemisestä.

Kävimme myös Kiva Koirakansalainen -kurssin, jossa Elod pärjäsi loistavasti! Nyt taitaa tosin vähän teini-ikä pukata päälle, välillä on ihme päähänpistoja, kieltäytyy kuulemasta mitään, sai päähänsä että kynsien leikkaaminen on jotain aivan hirvittävän pelottavaa ja on myös aikalailla tuhonnut irtaimistoa kotona ajoittain. Nyt on kyllä taas pari viikkoa ollut jo taas rauhallisempaa. :) Tilanteet vaihtelevat…

Elod kastroitiin maaliskuussa ja hän parani siitä nopeasti. Terveenä on herra pysynyt muutenkin. Elod on kyllä ulkonäöllisesti nuorentunut tässä kevään myötä! Vaihdoimme ruoan eläinkaupan ruokaan, joka onkin tehnyt Elodille terää. Tullessa Elodilla oli valtava kaula ja paljon irtonahkaa, lisäksi näytti muutenkin aika etupainoiselta ja takajalat olivat aika voimattomat. Nyt uuden ruoan ja lisääntyneen lenkkeilyn + koirapuistossa juoksemisen johdosta on kaulan alue kiinteytynyt ja takajalatkin ovat saaneet lisää voimaa ja massaa. Karvanlähtö oli kyllä aivan järkyttävää tässä ensimmäisten helteiden jälkeen, mutta kunnon Furmonster-kammalla tilanne on saatu hallintaan. Nyt on Elodillakin helpompi olla kun turkki on ohentunut ja pohjavilla irronnut. Mutta onneksi Elod on edelleen ihanan pehmeä ja halittava koira :)

Elodin lempipuuhaa on röhnöttely sohvalla/sängyllä ja Nasu-koiran kanssa leikkiminen ja ihmisen syliin änkeminen. Elod rakastaa kaikkia ihmisiä ja on loistavan rauhallinen persoona muutenkin. Hän tuo mukavasti tasapainoa tähän perheeseen, vaikka kyllä Elodkin osaa ranttaliksi pistää :) Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen siihen, että Elod on liittynyt perheeseemme – paljon iloa ja onnea hän on tuonut elämäämme! :) Kiitos teille. t.Eija

***

Kuulumisia kotihoidosta:

12.2.2011 Karri siirtyi Rekku Rescuelle Tampereelle kotihoitoon. Karri on todella kiltti ja mukava poika. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, itse asiassa koiraseura uudessa kodissa voisi olla ihan hyvä juttu. Kissojen kanssa menee hyvin, kun arvon kissaherrat täällä alkavat jo hyväksyä Karrin. Minkäänlaisia vahinkoja ei ole sisälle tullut eli sisäsiisti. Sisällä on rauhallinen, tosin leikkisä ja innokas painija koirakaverin kanssa. Reipas lenkkiseuralainen – taluttajan hauiskin kasvaa samalla. Eli Karri ei oikein vielä osaa kulkea hihnassa vetämättä.

Mutta esim. pitkän lenkin jälkeen tahti vähän laantuu. Nyt jo muutaman päivän
säännöllisen ulkoilun jälkeen vetäminen vähentynyt jonkin verran. Eli kouluttamalla ja kunnolla lenkittämällä tämä vaiva varmasti paranee. Kovasti läheisyydestä ja ihmisen seurasta pitävä poika, joka tuntuu aina hakeutuvan nukkumaan ihmisensä lähelle ja jalkoihin. Sopii perhekoiraksikin. Selvästi rakkaudella pidetty ja kasvatettu poika. Sen suuntaista otetta toivottaisiin myös uudelta kodilta. Ei ulko- tai tarhakoiraksi.´Karri tullaan kastroimaan ennen uuteen kotiin muuttamista.

1.12.2010 Karri on 20.1.2010 syntynyt, karhukoirasekoitus uros, Tampereella. Karri on pentuna perheeseen tullut, rakastettu, mutta nyt perheen äidin etenevän sairauden takia etsii uutta, hyvää kotia. Vielä pentumainen, uutta vierasta ihmistä katsoi hetken hieman pohtien, sitten suhtautui kiltisti ja tykkäsi kovasti rapsuttelusta ja halimisesta. Osaa ainakin istua ja pysyä paikallaan hetkisen käskystä – tosin ei suomenkielisistä, oikeat sanat saa varmasti koiran mukana : ). Eli on opetettu asioita ja vaikutti yhteistyöhaluiselta, otti kontaktia hyvin. Hihnassa vähän vetää, mikä johtunee myös viime aikojen vähäisestä lenkkeilystä. Samasta syystä myös pisuvahinkoja sattunut sisälle, mutta se korjautunee nopeasti, jos koira pääsee ulos ja lenkille säännöllisesti.

Uudeksi omistajaksi sopisi ihminen, joka olisi halukas kouluttamaan koiraa ainakin perusjutut ja joka nauttisi ulkoilusta ja lenkkeilystä. Poika on vielä vauvamainen, mutta jo iso ja ainakin saa vielä lisää massaa, eli hyvät tavat olisi hyvä oppia ja ihan yksiöön hauveli taitaa olla vähän iso. Jos on haaveillut “arktisesta” komeasta pystykorvasta, niin Karri on sellainen. Kaunis koira ja todella sympaattinen katse ja pää. Kaikki rokotukset kunnossa, mukana on rokotus- ja terveyskortti. Karri sopisi hyvin vaikka maalle tai omakotitaloon, mutta ei piha- tai tarhakoiraksi, koska kasvanut kerrostalossa perheen parissa ja siihen tottunut.

Karrin kulukorvaus 200 €. Karri luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, rokotettuna, sirutettuna, madotettuna ja ulkoloishäädettynä.