Kajsa

Lisätty sivulle: 2007-06-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Kajsa
4/2013 Kajsa lähti sateenkaarisillalle kasvaimen vuoksi.

“Nuku hyvin pikkuinen musta kissa, nuku hyvin mystinen tulisielu.” Yhteisistä vuosista kiittäen Satu ja muut perheenjäsenet

***

29.6.2008 Kajsa muutti omaan kotiin Tampereelle Ines-kissan kaveriksi.

***

Kuulumisia kodista:

25.10.2008 Kajsa saapui meille kesäkuun lopussa. Alku ei ollut kovinkaan ruusuinen: tyttö teki muutaman päivän pissat vain sohvan alle, puri poikaystäväni antibioottikuurille ja kohtaamiset Ineksen ja Inkan kanssa oli pelkkää sähinää, eikä puhettakaan tutustumisesta ympäristöön saatika ihmisiin.

Niinpä Kajsa pääsi pieneen makuuhuoneeseemme eristysasukiksi, jolloin pissat alkoivat mennä hiekkalaatikkoon. Aikansa hän jaksoi mököttää sängyn alla ja sähistä tarmokkaasti joka kerta, kun joku sinne erehtyi vilkaisemaan. Ruokalakkoakin pidettiin melkoisen sinnikkäästi yllä. Mutta aika tekee tehtävänsä: pikkuhiljaa karvapallo rohkastui ja reipastui ja pyysi lopulta itse ulos eristyksestään. Nyt kissojen kohtaaminen sujui jo hivenen verran paremmin ja saatoimme jättää ne keskenään uskoen ettei ruumiita synny.

Tänä päivänä tuo musta noidan kissa on ylintä ystävää hoitokissamme Inkan kanssa. Valitettavasti Ineksestä ja Kajsasta ei ole tullut hengenheimolaisia vaan heidän välillään vallitsee kylmä sota. Inkan saadessa kodin uskon kuitenkin, että ystävyys puhkeaa kukkaan paremman seuran puutteessa. Loppujen lopuksi Kajsasta kuoriutui kehräävä puskija, joka osoittaa helliä tunteitaan tutuille ihmisille antaumuksella joka päivä. Parasta huvia on talitiaisten kyttääminen ikkunan takaa ja pehmolelujen raatelu. Täysverinen metsästäjä siis!

T. Satu, Kajsa ja Ines sekä hoitokissamme Inka

***

Leikattu naaras, noin 1v (huhtikuussa 2008), kotihoidossa Tampereella

2.6.2008 Lisätty uusi kuvia upean näköisistä kissasisaruksista!

27.5.2008 Kajsa & Kajser: Alkujännityksestä päästyään nämä nuoret kissat ovat paljastuneet oikein sosiaalisiksi ja kivoiksi kavereiksi. Ovat hyvin osallistuvia lemmikeitä ja tykkäävät olla mukana kodin touhuissa. Iltaisin katsellaan porukalla televisiota ja aamuisin on aina ohjelmassa hellimishetki. Suureksi haasteeksi on tosin osoittautunut vessassa käynti ilman Kajsaa ja Kajseria ja jos niin kummasti tapahtuisi että sinne asti pääsisi ilman vekaroita, niin ne hakkaavat ovea tassuillaan ilmaistakseen närkästyksensä asioiden tolasta. Kajser on todellinen sylivauva, aina kun mahdollista se hyppää syliin, suukottelee ja on palluteltavissa mielin määrin. Hieman vaarallinen tapa sillä on öisin ängetä kainaloon nukkumaan, mutta niin vain joka aamu herää siihen että poika on jotenkin löytänyt tiensä syliin.

Kajsa on veljeään arempi, mutta totta kai sekin osallistuu joka iltaisiin televisionkatseluhetkiin ja nukkuu sängyssä. Kajsa tulee erityisen kauniisti toimeen kaikkien kissojen kanssa. Kajsa on myös aina toiveikas ruoan suhteen; se spurttaa salamana perässä keittiöön jos sinne suuntaan ottaa parikin askelta, tosin se ei neidon linjoissa näy tippaakaan.

Sisarukset myöskin pesevät toisiaan ja leikkivät keskenään ahkerasti – ja toki myös muiden kissojen kanssa. Uudet ihmiset ovat viikareille aina vähän totuttelun paikka, mutta tutussa seurassa, oman lauman parissa ovat mitä suloisimmat lemmikit. Kajsa ja Kajser soveltuvat kotiin, jossa toivottuja ominaisuuksia ovat seurallisuus, leikkisyys ja osallistuminen, toki muistaen että uuteen paikkaan sopeutuminen vie oman aikansa. Sopisivat varmaankin myös lapsiperheeseen, kunhan lapset ovat jo sen verran isoja että osaavat antaa tilaa rauhassa sopeutua uuteen paikkaan.

9.5.2008 Suurisilmäinen ja isokorvainen pikkutyttö. Rakastaa muita kissoja ja on vilkas, mutta ujostelee vielä uudessa paikassa. On kuitenkin rauhallisella
lähestymistaktiikalla ihan siliteltävissä. Tykkää nukkua sängyn jalkopäässä.
Ulkonäöllisesti jotenkin spesiaali, vaikka perinteisen värinen onkin. Hauska pikku otus, joka varmasti totuttuaan uuteen paikkaan tuo omistajalleen paljon iloa. Päivän piristys se on jo nyt lautasenkokoisine silmineen.

29.4.2008 Misuli, kotoisammin Kajsa, ja veljensä Misteri/Kajser odottavat omaan yhteiseen kotiin pääsyä. Josko se oma koti näillekin maailman murjomille sisaruksille jo pian löytyisi.

31.1.2008 Misuli ja Misteri ovat olleet hoidossa jo ihan pikkupennuista asti. Misulille olisi ollut kotikin jo tiedossa ajat sitten, mutta se sairastui ennen kotiin lähtöä ja sen varannut perhe päätyi toiseen kissaan. Misuli ja Misteri lähtisivät mieluusti yhdessä omaan kotiin.

26.6.2007 D-terminaalista löydetty Misuli kissa odottaa omaan kotiin pääsyä kotihoidossa veljensä Misterin kanssa.

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös fel- ja fiv -testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.