Juhana

Lisätty sivulle: 2011-04-06

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Juhana
2011 Juhana karkasi kodistaan eikä tätä ikinä pitkistä etsinnöistä huolimatta löydetty.

***

26.4.2011 Juhana sai kodin.

***

Uros, noin 1 v.

6.4.2011 Noin 1-vuotias Juhana on kovin arka mutta kiltti uroskoira Tallinnan tarhalla.

Juhana painautuu häkkinsä perimmäiseen nurkkaan mennessäni sisään. Silmistä paistaa pelko ja käynkin rauhassa toiseen nurkkaan istumaan ja popsimaan koirankeksiä. Juhanan kostea nenä havaitsee keksit, mutta rohkeutta ei ole riittävästi herkun tavoitteluun eikä edes vastaanottamiseen, tarjotessani eväistäni pojalle. Hihnan kiinnitys ei tuota ongelmia, mutta häkistä ei haluasi tulla ulos. Rutkasti rohkaisten ja hienoisesti painostaen saan Juhanan kuitenkin liikkeelle, mutta kulku on säpsähtelevää ja poika ponnahtelee säikkynä puolelta toiselle.

Lenkille lähtiessä toinen koira liittyy seuraan ja Juhana omaakin selvästi paremmin koirakielen kuin ihmiskunnan oudot hössötykset. Hetken päästä jo haistellaan asiaankuuluvasti, mutta tietty varauksellisuus säilyy.

Vaikka pojalla on melkoinen kiire pois ihmisen läheltä se ei vedä vaan hiljentää heti, kun hihna kiristyy. Menomatka on säikkyä tanssia, mutta paluumatka tullaankin jo toisen koiran kanssa osittain ritirinnan ja ihmisten äänetkään eivät saa aikaan enää kovin vahvaa reaktiota.

Vaikka poika on selvästi pelokas, se ei kertaakaan osoita minkäänlaista agressiivisuutta vaan ainoastaan yrittää muuttua näkymättömäksi. Juhana etsii kotia, jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää ja josta löytyy kärsivällisyyttä totuttaa Juhana normaaliin kotikoiran elämään. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella.

Tuleva omistaja noutaa Juhanan Tallinnan tarhalta. Luovutusmaksu Juhanasta on 120 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen.