John Wayne (nyk. Feodor)

Lisätty sivulle: 2013-01-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

John Wayne (nyk. Feodor)
26.2.2016 Feodorista tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

1.3.2013 John Wayne sai kodin Joensuusta.

***

Kuulumisia kodista:

3.4.2014 Pitkästä aikaa vähän kuulumisia ja pari kuvaa Feodorista(John Wayne). Ensimmäistä kertaa meillä asustelemisensa aikana, muutama viikko takaperin, Feodor innostui leikkimään vieraan koiran kanssa! Ja vieläpä uroksen. Ilahduttavaa oli nähdä Fedun innostuvan toisen koiran leikkiinkutsusta, kun tähän asti on tuttu ja turvallinen Sirkus-kämppis vain leikittänyt. Feodorista on löytynyt myös potentiaalinen spurttailija, olen alkanut juoksuttamaan sitä pyörän vieressä ja mokoma nauttii ja pinkoo eteenpäin, kuin mikäkin sporttikoira.

Monet rescue-koiraa hankkivat ihmiset tuntuvat selaavan arkojen ja vähän enemmän aikaa ja työtä vaativien koirien ohi, etsien valmiiksi sosiaaliseksi ja energiseksi kuvailtuja koiria. Jos aran koiran “kuntouttamiseen” vain jaksaa ja uskaltaa paneutua, mikään ei ole palkitsevampaa ja ihanampaa kuin seurata, miten tuosta ennen pauketta, ihmisiä, äkkinäistä liikehdintää, heiluvia käsiä ja rappukäytävää pelänneestä koirasta muovautuu sosiaalinen ja valtavan uskollinen energiapaukku! Kovia kokeneen koiran vähitellen ansaittu molemmin puolinen luottamus ja koirasta huokuva ääretön kiitollisuus on sanoinkuvaamatonta! Muutos vie aikaa, mutta on todellakin sen arvoista!

Liitteenä mm. kuva Feodorin turkista pisimmillään, ennen trimmausta. (hieman hankalan luontoiseksi osoittautunut pitkänä pidettäväksi, joten ajoittainen leikkuu tullut tavaksi). -Enni ja Fedu :)

16.9.2013 Käytiin Feodorin kanssa eläinlääkärissä siittimestä tiputtelevan punertavan nesteen vuoksi ja toinen eturauhanen todettiin normaalia suuremmaksi. Eturauhasultrassa näkyi myös pieniä kystia ja lääkäri epäili, että Feodorilla olisi piilokives. Antibioottikuurin jälkeen oireita ei ole ilmennyt, mutta seurailuvaihe jatkuu. Piilokives kuulostaakin järkeen käypältä, koska Feodor on suht paljon narttujen perään, vaikka näkyvät kivekset oli leikattu pois helmikuussa. Jos piilokives joudutaankin etsimään, siihen vaaditaan laparotomia eli vatsanavausleikkaus.

Ja elämä jaksaa yllättää! Vanha koira oppii uusia temppuja, nimittäin istumaan käskystä. Seuraava vaihe, katsekontaktin ottaminen ennen palkkiota on vielä työn alla, mutta hiljaa hyvä tulee :). Eläinlääkärin laittama hormonipistos toi lisää ruokahalua ja kasvavaa karvaa! Toukokuussa lyhyeksi leikattu turkki onkin kasvanut taas hurjaa vauhtia. Moni luulee Feodoria rotukoiraksi ja sanoo sen muistuttavan amerikkalais sarjojen koiria (esim. Pulmuset sarjasta partacollie Buck). Elämän energia Feodorissa kasvaa päivä päivältä suuremmaksi, eivätkä miehet tai vieraat ihmiset pelota niin hirveästi enää. Terveisin: Enni ja Feodor

5.5.2013 Feodorin turkki on kasvanut hurjasti ja miekkonen näyttääkin jo ihan nallekarhulta. Feodorin herkkua ovat 100% Natural bites kuivattu kilohaili ja sian korvat. Harjaushetket ja emännän vieressä aamulla kölliminen taitavat olla Feodorin lemppari juttuja, Sirkuksen kanssa leikkimisen lisäksi. Feodor alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään lelujen tarkoituksen ja vinkuvaa näädän rotjaketta pitää välillä vähän kurittaa.

Kovaäänisiä ja humaltuneita miehiä Feodor arastelee aika paljon, onhan ne sellaiset aika pelottavia, kuten myös keppien heiluttelijat. Feodoria ihastellaan koirapuistoissa ja kadulla ja kysytään onko se aina noin rauhallinen ja kiltti, ihana herrasmies siitä on kuoriutunut! :) – Enni ja Fedu

18.4.2013 Meillä menee todella hyvin, ei uskois että Feodor tuli vasta suunilleen puolitoista kuukautta sitten meille, niin sujuvasti kotikoirana elo hoituu! Turkista on tullut tuuhea ja hyvinvoivampi ja karva on kasvanut jo jonkun verran pidemmäksi.

Eläinlääkärillä käydessä tosiaan huomattiin yläetuhampaiden puuttuvan ja kaikki kulmahampaat olivat lohjenneet, pari “kuollutta” hammastakin löytyi. Poskihampaat kuitenkin reilassa eivätkä hampaat ole tuottaneet mitään ongelmia. Feodor on melkoisen perso ruualle ja innostuu hurjasti lenkille lähtemisestä, se tunnistaa jo kotirapun ja osaa ilman hihnaa kulkea kotitien päästä oikean rapun oven eteen. Toisia koiria sekä ihmisiä kohtaan Fedu on kohtelias ja koko ajan luottavaisempi. Kaikki on mennyt loistavasti :) Ohessa kuva Feodorin harjaushetkestä(RAKASTAA harjaamista). -Enni ja Feodor

11.3.2013 John Wayne, nykyinen Feodor on kotiutunut vallan mainiosti ja nopeasti, ruokakin maistui jo ensimmäisenä kotiintulo iltana. Rappukäytävä tosiaan pelotti alussa, mutta nyt on rohkaistuttu senkin kannalta jo hurjasti. Feodorista on kuoriutunut oikea hellyydenkipeä herrasmies! Käskyt ja kutsut taitavat Feodorille olla vielä hepreaa, mutta ajan kanssahan nekin opitaan.

Yllättävän nopeasti siskoni “prinsessa” koira, Sirkus hyväksyi uuden asukin ja antaa Feodorin löhöillä jopa Sirkuksen omalla makuualustalla. Sirkus onkin tainnut näyttää Feodorille mallia, kuinka täällä käyttäydytään ja miten saa huomiota!

Liitteenä kuvia Feodorista ja taitaa yksi haistelu yhteiskuva Sirkuksen kanssa olla mukana :) -Enni

***

Kastroitu uros, noin 6v.

30.1.2013 John Wayne on noin 6 vuotias leikattu uros Kohtla-Järven tarhalta. John Wayne on todennäköisesti läheistä sukua kauttamme Suomesta kodin saaneelle John Doelle. John Wayne on otettu huostaan, koska sen hoitoa oli laiminlyöty. John Waynen turkki oli aivan takkuinen, kun se tuotiin tarhalle. Tarhalla poika on saanut “sliipatun luukin”. John Wayne on keskikokoinen, kiltti ja rauhallinen. John Waynen perimässä on varmasti todella paljon partacollieta.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä kastroituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus koirasta on 250 euroa.