Jasna’s Joker (nyk. Putro)

Lisätty sivulle: 2007-03-05

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Jasna's Joker (nyk. Putro)
27.3.2017 Putrosta tuli enkelikoira.

Putrolla todettiin metastoitunut pernakasvain. Maailmankaikkeuden iloisinta koiraa tulee iso ikävä.

***

30.3.2007 Joker sai kodin Lohjalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

13.12.2008 Putrosta on kasvanut komea ja luonteeltaan mahtava uros! Putro on todella aktiivinen ja ajoittain jopa ylivilkas. Onneksi kuitenkin palveluhalukkuutta ja miellyttämishalua varsinkin mammaa kohtaan löytyy rutkasti, joten uusien asioiden opettaminen ja oppiminen on suhteellisen helppoa. Keskittymiskyky on kasvanut hurjasti iän ja harjoittelun myötä. Tottista treenaillaan omin päin ja tottelevaisuuden kanssa ei ole ollut ongelmia.

Putro on löytänyt paikkansa meidän perheessä hyvin eikä ole koskaan ottanut yhteen sen enempää muiden eläimien kuin meidän ihmistenkään kanssa. Agilitya olemme harrastaneet viime keväästä lähtien ja edistyneet siinä hyvin. Ollaan kummatkin onnellisia radalla ja ehkä ensi keväänä mennään kokeilemaan kisojakin – jää nähtäväksi.

Meille tuli kesällä kolmas koira, uros sekin ja Putroa vuoden nuorempi. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään ja leikkivät paljon yhdessä. Nyt on sitten koiraluku meidän perheessä todellakin täynnä..! Putro tykkää seurata mua joka paikkaan ja on aika varma kaikissa tilanteissa. Itsetunto on kohdallaan, mutta ei kuitenkaan ole röyhkeä. Kokeilee rohkeasti uusia juttuja ja on luottavainen, etten pyydä tekemään mitään liian vaarallista (tai ehkä haluan vain nähdä asian niin).

Putron elämän top viisi:
1. pallot (ja frisbee ja kepit…)
2. mamma
3. agility
4. ruoka
5. kaverit

Terkkuja RR:n poppoolle ja hyvää joulua! Terveisin Päivi ja Putro

20.4.2007 Putro on kotiutunut oikein hyvin. Perheessä on ennestään 4-vuotias uroskoira ja kaksi kissaa, joiden kanssa Putro tuli hyvin toimeen ensimmäisestä viikonlopusta alkaen. Vanhempi koira piti pentua aluksi liian vilkkaana eikä oikein tiennyt miten siihen tulisi suhtautua. Nyt jo leikkivät yhdessä ja välillä nukkuvat kylki kyljessä.

Putro on reipas, rohkea ja touhukas pentu, joka pitää ihmisistä ja on kiinnostunut ympäristöstään. Perustottelevaisuutta aloimme harjoittelemaan heti, ja nopeasti Putro onkin oppinut kontaktia, käskystä istumista, odottamista ja luoksetuloa. Poika on melkoisen kovapäinen, joten kunnollinen peruskoulutus ennen murrosiän oikkuja on enemmän kuin paikallaan. Pikkuhiljaa pitäisi aloittaa myös hihnassa kulkemisen treenaaminen, mutta vielä Putro on saanut olla vain vapaana pihalla eikä lenkeillä ole käyty.

Aamuisin Putro nousee alle sekunti herätyskellon soimisesta ja laulaa herätyskellon mukana. Olemme siis oppineet nousemaan suhteellisen nopeasti
ilman torkkuherätyksiä…

Putro on hauska koira, ja ilolla seuraamme sen puuhastelua. Yhtenä iltana Putro istuskeli innoissaan suihkussa pestessäni hiuksia – vettä poitsu ei ainakaan siis pelkää. Suurimpia vihollisia ovat harava, imuri ja moppi, joille Putro on kova ärhentelemään ja mieluusti niitä alkaa jahtaamaan. Olemme vähän toppuutelleet, vaikka se hupaisaa onkin; ei vain välttämättä enää naurata siinä vaiheessa, kun parikymmenkiloinen koira roikkuu imurin letkussa.

Kovaa vauhtia pentu kasvaa ja onkin nyt kutakuinkin puolet suurempi kuin kolme viikkoa sitten. Jalat ja korvat ovat suloisesti liian suuret muuhun kokoon nähden ja aika veikeä näky Putro tosiaan on, kun korvat ovat aivan pystyssä. Hauska nähdä, minkä näköiseksi Putro isona tulee. Terveisiä Putron sisaruksille ja mukavaa kevättä! Terveisin Päivi Nurmi ja Putro

***

Urospentu, synt. 7.2.2007

5.3.2007 Sivullamme kotia etsinyt Jasna-narttu synnytti hoitopaikassaan 11 pentua. Pennut syntyivät 7. helmikuuta, 4 pennuista on narttuja; pienokaiset saivat nimikseen Jazzy, Jambalaya, Jewel sekä Joy. Uroksia on 7, pojat ovat: Jackpot, Jojo, Joker, Jovial, Junior, Jupiter sekä Justice.

Jasna on ollut hyvin tunnollinen emä, ja hoivannut pienokaisiaan kauniisti. Tällä hetkellä Jasna on lopettanut imetyksen jo melkein kokonaan ja pennut syövät kiinteää hyvin. Pennut luovutetaan 30.3 – 1.4 viikonloppuna, tapauskohtaisesti sovittuna.

Tiedot pentujen isästä Jasna on pitänyt täysin ominaan, mutta pentujen värityksen perusteella epäillään Virossa niin yleisen saksanpaimenkoirasekoituksen mahdollisuutta.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Pennut luovutetaan kolmeen kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sekä tunnusmerkittyinä. Kulukorvaus on 150 €.

Kotihoitajan kertoman mukaan Joker on tosi reipas poika.