Jasna’s Jambalaya (nyk. Tessa)

Lisätty sivulle: 2007-03-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Jasna's Jambalaya (nyk. Tessa)
27.1.2017 Tessasta tuli enkelikoira sairauden vuoksi.

Neiti oli jo pitkään varonut takajalkoja, hyppimistä ja välillä ylösnoustessa vingahti kivusta. Tessa alkoi myös murisemaan pienelle tytöllemme jos tämä meni koskemaan hänen takapäähänsä. Vietiin hänet lääkäriin jossa kuvattiin lonkat ja todettiin siellä olevan voimakas lonkkanivelrikko..Oli varmasti ollut todella kipeä. Koska rakas perheenjäsenemme oli elänyt hyvän ja onnellisen elämän, en halunnut hänen loppuaikansa olevan täynnä kipuja, hoitoja ja pään sumentavia vahvoja lääkkeitä. Tessa nukkui pois rauhassa tyttäremme häntä halatessa ja pussatessa <3

Viime vuodet Tessa sai asua omakotitalossa maalla, juosta vapaasti pitkin pihoja ja metsiä. Ikinä ei karannut. Tessan sydän oli täyttä kultaa ja parempaa ystävää emme olisi voineet vierellemme saada. Tessasta ja tyttärestämme tuli parhaat kaverit..joka aamu pussattiin, halittiin ja leikittiin.

“Jos niin käy
että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani
niin sinun on tehtävä
mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa
ei kukaan ole estävä
sinä tulet surulliseksi
-minä ymmärrän
älä anna surusi estää sinua
sillä tänä päivänä enemmän
kuin koskaan ennen
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan
Meillä on ollut niin
monta hyvää vuotta
tulevaa ei kannata surra
et haluaisi minun kärsivän
kun aika koittaa,
anna minun mennä…
Vie minut sinne missä
he auttavat minua
mutta pysy luonani loppuun
pidä minua lujasti ja
puhu minulle
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet
Tiedän että aikanaan
sinäkin huomaat sen olevan ystävyyttä
jota minulle osoitat
vaikka häntäni on viimeisen
kerran heilahtanut
niin kivulta ja kärsimykseltä
olen säästynyt
Älä sure sitä että
sen täytyy olla sinä
jonka täytyy tehdä päätös
olemme olleet niin läheisiä
– me kaksi näinä vuosina
älä anna turhaan sydämesi itkeä
~kirjoittaja tuntematon~ ”

***

30.3.2007 Jambalaya sai kodin Lohjalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

10.10.2011 Tessa pääsee asustelemaan rivitaloon 31.10 eteenpäin. Neiti voi hyvin ja on aivan ihana. :) Tessa steriloitiin vajaa kk sitten. Operaatio meni hyvin ja Tessa parani ennalleen. Ohessa pari kuvaa Tessasta. Terv. Hanna

28.3.2009 Tessa on nyt reilu 2v pirtsakka nuori neiti. Energiaa löytyy vaikka muille jakaa. Lempitouhuihin kuuluu myöskin lumessa peuhaaminen, ulkoilu, kavereiden kanssa leikkiminen, sängyssä nukkuminen sekä pallot ja kepit ovat lähellä sydäntä. Tessa on myös kova vahtimaan kotia ja läheisiään, kokee velvollisuudekseen mamman suojelun kodin ulkopuolella, siksi onkin turvallinen olo liikkua Tessan vieressä iltamyöhäänkin :) Kesällä Tessa ei voi vastustaa uimista jos järvi on näköpiirissä, se on myös aivan neidin lempipuuhaa. Tessa on todella ihmisrakas tyttö. Pusut on vähänväliä pakko antaa ja syliin päästä istumaan kun luulee olevansa pieni vaikka painoa löytyykin n. 26 kiloa.

Hän näyttää pieneltä saksanpaimenkoiralta, usein ihmiset ulkoillessa erehtyvätkin Tessan olevan kyseistä rotua. Valkoinen kaunis rinta kuitenkin paljastaa neidin :) Pienenä Tessa oli kunnon tuholainen: meni monet kengät, johdot, lakanat sekä palasen eteisen lattiamattoakin neiti repi irti. Iän myötä on kuitenkin rauhoittunut ja tavarat saavat olla omilla paikoillaan rauhassa. Koska Tessa on kova vahtimaan, kuuluu eteisestä heti murinaa/haukku, jos käytävästä kuuluu ääniä. Yhdessä vaiheessa myöskin Tessa alkoi aina haukkumaan kun jäi yksin kotiin ja haukkuminen jatkui hetken aikaa. Kokeilimme varmaankin kaikkea mahdollista, mutta lopulta turvauduimme sitruunapantaan josta löytyi apu. Muuten Tessa on kuuliainen ja tottelee hyvin. Jos olen ollut pidemmillä matkoilla niin Tessa on ollut hoidossa koirahoitolassa, missä on viihtynyt hyvin ja vienyt pitäjien sydämet mennessään. Tässä nyt hieman kuulumisia meiltä, mutta Tessaa on niin vaikea kuvailla, kun koko pakkaus täytyy kokea. Haaveilemme kovin jos tänä vuonna saisi muutettua vaikka rivitaloon, niin Tessankin olisi mukavampi asustella. Terveisin Hanna ja Tessa

***

5.3.2007 Sivullamme kotia etsinyt Jasna-narttu synnytti hoitopaikassaan 11 pentua. Pennut syntyivät 7. helmikuuta, 4 pennuista on narttuja; pienokaiset saivat nimikseen Jazzy, Jambalaya, Jewel sekä Joy. Uroksia on 7, pojat ovat: Jackpot, Jojo, Joker, Jovial, Junior, Jupiter sekä Justice.

Jasna on ollut hyvin tunnollinen emä, ja hoivannut pienokaisiaan kauniisti. Tällä hetkellä Jasna on lopettanut imetyksen jo melkein kokonaan ja pennut syövät kiinteää hyvin. Pennut luovutetaan 30.3 – 1.4 viikonloppuna, tapauskohtaisesti sovittuna.

Tiedot pentujen isästä Jasna on pitänyt täysin ominaan, mutta pentujen värityksen perusteella epäillään Virossa niin yleisen saksanpaimenkoirasekoituksen mahdollisuutta.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi. Tulevaisuudessa olisi myös suotavaa steriloida/kastroida koira, uusien vahinkopentujen välttämiseksi.

Pennut luovutetaan kolmeen kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, sekä tunnusmerkittyinä. Kulukorvaus on 150 €.

Kotihoitajan kertoman mukaan Jambalaya on hiukan arka.