Janda

Lisätty sivulle: 2007-04-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Janda
20.11.2008 Jandasta tuli koiraenkeli. Janda jäi auton alle 20.11.2008 ja eläinlääkäri nukutti Jandan ikiuneen klo 19.30.

Pusutyttöä ikävöiden

Sari ja muu perhe

***

Janda sai kodin toukokuussa 2007 rottweileruroksen kaverina.

Kuulumisia ja kuvia kodista
13.6.08 Siitä on nyt reilu vuosi kun siro Janda tyttö muutti lakeuksille. Hyvin on sujunut ja Jandasta on kuoriutunut omapäinen ja voimakastahtoinen tyttö.
Nyt Janda on saanut lihaa luitten päälle ja paino on noussut 23:sta 30
kiloon.

Virtaa löytyy ja velipojasta ei aina riitä leikkikaveriksi. Ja pieniä
erimielisyyksiä kavereiden kesken tietty on kuten ruoka ja lelut. Kaksi
kovapäistä ei hevillä luovuta lelujaan toiselle. Manu sai Jandasta vastusta, joka ei luovuta ja suostu alistettavasti.

Janda on todella vauhdikas tyttö, jänisten, lintujen ja kissojen jahtaaminen on sen lempipuuhaa. Nurmikolla piehtarointi mukavaa päivittäistä harrastusta. Meille siis kuuluu ihan hyvää ja lisää aurinkoisia päiviä odotellen!
T. Sari ja muu perhe ja nelijalkaiset ystävät

Kuulumisia kodista
5/2007 Ajattelin kirjoittaa Janda-kuulumisia. Tyttö on ollut nyt viikon lakeuksilla ja hiljakseen kotiutunut tänne. Pieniä käskyjä on oppinut, kuten esim. istu jne. Velipoika-Manu on ottanut Jandan hyvin vastaan, leluista on pientä erimielisyyttä kyllä ollut, mutta onneksi tytöstäkin löytyy luonnetta eikä ole pomoteltavissa. Yksin Janda ei halua olla vaan lähtee seuraamaan aina kun joku liikkuu jonnekin. “itku” tulee kun joutuu jäämään yksin tai laitetaan pihalle aitaukseen, lieneekö sitä eroahdistusta. Vatsa on ollut löysällä ja eläinlääkärin kehoituksesta on ollut riisi-dietillä, muuten mennyt hyvin.
tv. Sari

***

20.5.2007: Janda matkusti Suomeen kotihoitoon.

***

27.4.2007: Jandan kuvauksen luettuani, oli vaikea uskoa, että kyseessä oli sama koira. Tyttö on rohkaistunut todella paljon, ja nyt se ainakin tuntui olevan kaikkea muuta kuin arka.:)
Häkissä Janda katseli minua hiukan arvioivasti, mutta mennessäni sisään sain vastaani todella hoikan, mutta häntää iloisesti heiluttavan pitkäsäärisen tyttösen.

Ulos lähdettiin tohinalla ja hihnassa Janda koikkelehti niinkuin pennuilla nyt tapana onkin. Joka suuntaan olisi pitänyt päästä ja hihna tuntui auttamattoman lyhyeltä tälle energiselle tytölle. Hienosti Janda kuitenkin otti kontaktia ja pysähtyessä se tuli luokseni hyppien ja pusutellen. Kouluttamista luonnolliseti tarvitaan hihnassa kulkemiseen ja hyppimisen lopettamiseen.

Leikkiaitauksessa tyttö tuli loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa, ikään ja kokoon katsomatta. Pikkuisen koiran varottaessa Jandaa jätti se kaverin fiksusti rauhaan. Toki myöhemmin oli vielä varovasti kokeiltava, eikö pikkuisesta todellakaan saanut leikkikaveria. :) Vihellettäessä tyttö tuli hienosti luokse ja leikkiin kelpasivat niin pallot kuin kepitkin. Janda todella nautti leikkiaitauksessa olemisesta koirien ja ihmisten seurassa, ja sen onnesta loistavia silmiä oli ihana seurata.
Janda on energinen ja jollain tavalla mielestäni myös herkkä tyttönen, josta joku saa vielä korvaamattoman ystävän

26.4.2007: Janda, reg nro 5422, on noin 10 kuukauden ikäinen narttu Tallinnan Loomade Hoiupaikassa. Janda on löydetty kadulta ja toimitettu tarhalle 12.4.

Janda on kaunis ja siro, noin 55 cm korkea neitokainen.
Alkuun tarhalla Janda oli hieman arka, mutta on jo rohkaistunut jonkin verran.
Pientä houkuttelua vaadittiin aluksi että Jandan sai kävelylle. Janda kulkee hihnassa pentumaiseen tapaan jalkojen ympärillä pyörien.
Leikkiaitauksessa Janda irrotteli juoksemalla, ja sen jälkeen haki hieman palloa. Janda vaikuttaa siltä ettei pahemmin tiedä mitä leikkiminen on.
Ihmisiä kohtaan Janda on todella ystävällinen. Toisten koirien häkkejä ohittessa hieman pelkäsi, kun muut haukkuivat. Mutta tyttö ei osallistunut metelöintiin.

Jandalle etsitään aktiivista kotia, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta.

Kulukorvaus on 150 €.