Herkku (nyk. Miska/Mosku)

Lisätty sivulle: 2009-01-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Herkku (nyk. Miska/Mosku)
11/2022 Moskusta tuli kissaenkeli.
***

7.6.2014 Mosku sai kodin Porista.***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

28.12.2014 Joulu meni kivasti ja mossu on tv-julkkis kissi:)

2.12.2014 Meillä on on Mossun kanssa menny oikeen kivasti ja ekaa yhteistä joulua odotellaan poika varmaan oottaa kinkkua vesi kielellä!

27.6.2014 Mosku sitten muutti tänne Poriin ja pienen totuttelun jälkeen on poika viihtynyt ihan hyvin. Mosku on oikea kiltti ja lempeä kodin pikku tiikeri mussukka:)

***

Leikattu uros, noin 6-vuotias, Seinäjoella

20.5.2014 Mosku on vuonna 2008 syntynyt leikattu kolli, joka tuli nykyiseen perheeseensä Rekku Rescuen kautta viisi vuotta sitten. Mosku joutuu etsimään uutta kotia nykyisen perheen muuttuneen elämäntilanteen takia. Mosku asuu tällä hetkellä kissakaverin kanssa, mutta on viihtynyt myös ainoana kissana. Mosku ei sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Mosku on komea ja kookas kissa, joka on luonteeltaan ja ulkonäöltään varsinainen Kodin Kunniapäällikkö. Mosku hurmaakin muhkean ulkonäkönsä lisäksi tiukalla määrätietoisuudellaan, joista jälkimmäinen saattaa tuottaa ihmisille välillä myös harmaita hiuksia. Mosku kun luulee tietävänsä itse parhaiten, koska sen syli- ja ruoka-ajat ovat – ja jos ihmisillä on asiasta eri näkemys, on Moskulla takataskussaan nippu keinoja oman mielipiteensä esille tuomiseksi.

Moskusta on vuosien saatossa kehittynyt ihmisten läheisyydessä ja sylissä erinomaisesti viihtyvä kaveri, jota täytyy kuitenkin käsitellä sen omilla ehdoilla. Moskun tausta näkyy siinä, että esimerkiksi väärästä kohdasta silitettäessä se saattaa näykkäistä. Tämän vuoksi kissa ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia. Toisaalta Mosku sietää yllättävääkin käsittelyä, ja siivouspäivänä voi koko kissan vaikkapa imuroida. Oikeassa kodissa ja ympäristössä Mosku on varsinainen kissa Karvinen, ja mukava kaveri niin sohvalle kuin saunan lauteillekin.

Mosku etsii kotia, josta löytyy kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tämän persoonallisen kissan käyttäytymiselle. Lisäksi se kaipaa runsaasti huomiota ja rapsutuksia. Haastavan luonteensa vuoksi Moskulle sopisi koti, jossa on entuudestaan kissakokemusta. Mosku asuu tällä hetkellä Seinäjoella.

12.5.2014 Mosku joutuu etsimään uutta kotia, sillä on kovasti stressaantunut perheen vauvasta eikä tilanne ole tasaantunut sopeuttamisyrityksistä huolimatta.

***

16.3.2009 Herkku muutti omaan kotiin Tampereelle.

***

Kuulumisia kodista:

24.3.2009 Miska (ent. Herkku) muutti Tampereelle 16.3.2009. Minkäänlaista stressiä ei kodinvaihto aiheuttanut, vaan reipas poika katsasti muina miehinä asunnon läpikotaisin heti ensimmäisenä iltana. Miska on utelias, rohkea ja reipas kissa, joka on myös valtavan ihmisrakas. Omat ihmiset saavat työpäivän päätteeksi antaumukselliset hellyydenosoitukset, ja illalla pitää perusteelliselle rapsutustuokiolle varata Miskan mielestä riittävästi aikaa. Uudessa kodissa kiinnosti erityisesti kuvassa oleva tekokasvi, jonka kangaslehdet saivat kyytiä heti ensimmäisenä iltana. Muita mukavia paikkoja ovat sohvan selkänoja ja keittiön pöytä, jonka vieressä olevasta ikkunasta voi mukavasti seurata pihapiirin elämää.

***

Leikattu uros, noin 10 kk (helmikuussa 2009)

23.2.2009 Herkku on kastroitu.

30.1.2009 Herkku on todella komea pidempikarvainen kissa, joten tulevan omistajan kannattaa varautua turkinhoitoon.

Kotihoitaja kuvailee Herkkua: “Herkku on kissojen kunniapäällikkö. Rauhallinen, rakastava ja seurallinen, tykkää kissaseuralaisista, mutta ei mielellään perheeseen jossa on pieniä lapsia.”

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 115€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.