Helmi-Orvokki (nyk. Hertta)

Lisätty sivulle: 2008-01-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Helmi-Orvokki (nyk. Hertta)
23.2.2008 Hertasta tuli koiraenkeli.

Hertan yleiskunto oli romahtanut yön aikana ja lääkärin tutkimuksissa todettiin Hertalla suuri kasvain pernassa ja sydämenvajaatoiminta. Hertta päästettiin Sateenkaarisillalle.

” Mä tiedän en voi sua omistaa, vain pienen hetken koskettaa. Paikoillaan ei pysy tuulet vaikka huudetaan ja pulloon laitetaan. Nuku pikkuinen, nuku tähti helmassa päivän paisteen. Nuku pikkuinen, nuku lehti helmassa laakson varjojen. Nuku pikkuinen, helmassa merten tyrskyjen. Nuku pikkuinen, suojassa kesän kukkien.”

***

8.2.2008 Helmi-Orvokki nykyään Hertta sai kodin Helsingistä.

***

Narttukoira, noin 11v.

27.1.2008 Helmi-Orvokki reg nr: 8680 n.11-vuotias pirteä narttu. Löydetty 10.1.2008

Helmi-Orvokki arasteli muiden koirien haukuntaa,kun haimme sen häkistään. Ensin alkuun oli aika aran oloinen ja pienellä kerällä sylissä. Nautti sylissä olemisesta. Helmi-Orvokki on n. 25 cm korkea, siroluinen, hoikka tyttö. Sen olemus muistuttaa jotenkin perhoskoiraa.

Lähdimme tarhan ulkopuolelle ja siellä Helmi-Orvokki jo reippaasti sipsuttaen tutki paikkoja. Ikäisekseen liikkui vikkelästi, eikä vetänyt hihnassa. Nautti kevätauringosta ja paijauksesta. Helmi-Orvokki ei välttämättä kaipaa seurakseen koiraa. Nautti silminnähden olostaan ihmisen seurassa.Ikänsä vuoksi ei pienten lasten perheeseen.

Tuleva omistaja hakee Helmi-Orvokin Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.
Kulukorvaus Helmi-Orvokista on 50 €. Helmi-Orvokki on valmis matkustamaan uuteen kotiin alkaen 6.2.