Helmi

Lisätty sivulle: 2010-03-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Helmi
24.4.2019 Helmista tuli koiraenkeli sairauden vuoksi.

***

15.5.2010 Helmi sai oman kodin ainoana koirana.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.9.2016 Viimeisen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon… Vähän ennen joulua naapuri soitti minulle töihin -Helmi oli hätääntyneen näköisenä pihalla. Helmi tosiaan löytyi ulkoa, vähän jo rauhoittuneena. Se oli selvästi säikähtänyt jotain ja murtautunut lukittujen ovien takaa ulos talosta. Kävimme eläinlääkärillä, joka epäili epätyypillistä eroahdistusta ja määräsi kuurin rauhoittavia. Parin viikon päästä, kun Helmin lääkekuuri oli vielä kesken, toinen naapuri soitti töihin. Helmi oli taas pihalla säikähtäneenä, läähätti ja vapisi. Saimme omalta eläinlääkäriltä lähetteen eläinsairaalaan käytösklinikalle. Helmin säikähtelyn syy ei selvinnyt, mutta ulos murtautumisen syy kyllä. Muuton yhteydessä vaihtuivat lasten sängyt. Vanhassa kodissa Helmi meni säikähtäessään lasten kerrossängyn alle. Nykyisten sänkyjen alle ei mahtunut. Käytöseläinääkäri ehdotti yhden sängyn korottamista ja äänieristetyn turvapesän rakentamista sen alle. Lisäksi päiväksi laitettiin soimaan tautonta musiikkia peittämään ulkoa tulevia ääniä. Pesä toimi todella hyvin. Helmi alkoi myös nukkua yönsä siellä. Murtautumisia ei ole enää ollut ja Helmistä tuli muutenkin rentoutuneempi, energisempi ja leikkisämpi kuin aikoihin.

Sitten Helmi päätyi valokuvamalliksi. Tuttu valokuvaaja soitti, ja kysyi pääsisikö Helmi käymään studiolle, kun asiakas oli yllättäen peruuttanut aikansa. Helmihän pääsi. Huhtikuussa meille syntyi vauva. Helmi on ihana vauvan kanssa, yrittää nuolla ja lohduttaa itkevää vauvaa ja valvoo tarkasti, jos vieraat pitävät vauvaa sylissä. Helmi myös kantaa vauvalle omia lelujaan leikittäviksi. Pinnasängyssä on aina vähintään yksi pallo. Viimeisin takaisku sattui pari kuukautta takaperin. Helmi alkoi tuntua aamuisin jotenkin hidastuneelta ja kömpelöltä. Iltaa kohti ja jonkin aikaa liikuttuaan se piristyi, mutta esimerkiksi aamulenkille ei halunnut lähteä ollenkaan, vaan piileskeli portaiden alla. Käytiin taas eläinlääkärillä, ja molemmista takalonkista löytyi aika pitkälle edennyt nivelrikko. Kipulääkekuuri auttoi alkuun, sitten Helmi sai kuurin cartrophen-pistoksia ja nyt pärjäilee taas kipulääkkeillä ihan hyvin. Seuraillaan tilannetta ja toimitaan sen mukaan. Mukavaa syksyä ja paljon terveisiä Helmiltä ja perheeltä!

Helmin studiokuvat on ottanut © Jussi Lahti.

9.11.2015 Helmi on alkanut viime aikoina käyttää nenäänsä entistä enemmän. Kaikki mahdollinen nuuskitaan nykyään todella tarkkaan. Helmi tykkää myös koirien älypeleistä -aloitimme suoraan vähän vaikeammista, tosi nopeasti ymmärtää, miten namin saa mistäkin tötteröstä ulos. :-) Silmäsairaus on eläinlääkärin mukaan edennyt hiukan, muttei suuremmalti tunnu häiritsevän Helmiä. Silmiin laitettavaa voidetta vaihdettiin keväällä, tuntuu toimivan. Koska silmälääkkeen kanssa saa namin, Helmi suorastaan kärttää välillä lääkettä. :-)

Helmi nauttii uudessa kodissa isosta tilasta. Sisälläkin mahtuu nyt juoksemaan ja leikkimään. Iso piha on myös ihana. Helmin itsetuntokin tuntuu nousseen -tulee edelleen hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta kotona vieraileville koirakavereille näytetään, missä saa olla (eteinen, olohuone ja keittiö) ja minne ei saa mennä (makuuhuoneet). Aikaisemmin ei ole muita pyrkinyt komentelemaan. Rähinää ei ole syntynyt, kohtelias murahdus on iittänyt ja kaverit ovat väistäneet. Voimme kaikki täällä hyvin. Erityisesti Helmi on auttanut perheen leikkauspotilaan kuntoutuksessa -tekevät tyytyväisinä pitkiä kävelylenkkejä yhdessä.

13.5.2013 Meille 2010 tullut Helmi on ollut ihana, kiltti ja reipas. Helmi rakastaa varauksetta kaikkia, jotka rakastavat sitä (kunhan eivät sauvakävele tai puhu venäjää). Ja kaikki Helmin tavanneet rakastavat sitä. :-) Helmi tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, ja sitä on mukava käyttää koirapuistoissa yms. paikoissa. Aloin n. vuosi sitten seurustella, ja nyt Helmillä on anoppilassa lauma, johon kuuluu Helmin lisäksi corgi, Lapin porokoira ja Venäjän vinttikoira. Veikeän näköistä, kun temmeltävät isolla, aidatulla pihalla. Ja hyvin tulevat juttuun. Nyt alkoivat kuitenkin Helmin silmät rähmiä, ja eläinlääkäri totesi Helmillä autoimmuunisairauden nimeltä pannus. Ensimmäiset lääkkeet eivät tuntuneet tehoavan, joten Helmi käytettiin vielä silmäspesialistilla, joka vaihtoi lääkkeet. Nyt silmiin tulee salvaa neljästi päivässä ja kortisonia suun kautta aamuisin. Sairaus on parantumaton ja johtaa sokeutumiseen, mutta sitä voidaan merkittävästi hidastaa lääkityksellä ja suojaamalla silmät uv-säteilyltä. Niinpä Helmi lenkkeilee hämärissä aina, kun mahdollista. Sille myös tilattiin aurinkolasit, joita se on mukisematta ruvennut käyttämään ainakin ulkona. Eivät tunnu menoa haittaavan. Silmät eivät myöskään vaikuta enää kipeiltä. Silmälääkärin kontrolli on parin viikon päästä.

Näillä mennään, onneksi koira on oma yltiöpositiivinen itsensä. Paljon iloa on ollut myös eläkkeelle jääneestä mummista, joka auttaa aina mielellään. :-) Toivotaan, että sairaus etenee hitaasti ja pidetään koiran kanssa hauskaa. Helmi on kuitenkin niin luottavainen ja rauhallinen tapaus, että uskon sen selviävän tutuissa paikoissa ihan hyvin, vaikka näkö ajan mittaan heikkenisikin. Laitan mukaan joitakin kuvia Helmistä, oikein mukavaa kevättä, ja kiitos vielä kerran ihanasta pötköstä. Se pitää kyllä lähipiirinsä hyvällä tuulella ja liikkeessä! :-)

***

Steriloitu narttukoira

16.4.2010 Helmi on steriloitu, ja se odottaa kotiinlähtöä Virossa hoitopaikassa.

6.4.2010 Helmi on suloinen, nuori narttukoira, joka on ollut Kohtla-järven tarhalla jo muutaman kuukauden. Helmi on mahdollisesti corgisekoitus, sitä se ainakin kooltaan ja ulkonältään suuresti muistuttaa. Tarhalla toiset koirat ja kissatkin vaikuttivat olevan sille ihan ok. Ihmisiin se suhtautui erittäin ystävällisesti.

Helmi oli kontaktinhakuinen ja käyttäytyi hihnassa kauniisti.

28.3.2010 Helmi on nuori aikuinen, pienikokoinen narttu Kohtla-järvellä. Lisätietoja myöhemmin.

Kulukorvaus Helmistä on 150 euroa. Uusi omistaja hakee Helmin Virosta. Kulukorvaus kattaa Helmille tehdyt maahantuontisäädösten mukaiset toimenpiteet sekä nelosrokotteen ja Stronghold-ulkoloishäädön.