Hava (nyk. Niisu)

Lisätty sivulle: 2007-11-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hava (nyk. Niisu)
20.6.2011 Niisusta on tullut enkeli

Niisu jouduttiin laittamaan sateenkaarisillalle pitkän sairauden uuvuttamana. Koko perhe sinua kaipaa ja uskoo, että sateenkaarisillalla vielä tavataan. Ikävä on kova, mutta se lohduttaa, että Hessu pitää susta huolta.

Juuri taivaan tällä puolella on paikka, jota kutsutaan Sateenkaarisillaksi. Kun sellainen eläin kuolee, joka on ollut täällä erityisen läheinen jollekulle, tuo lemmikki menee Sateenkaarisiltaan. Siellä on niittyjä ja mäkiä kaikille erityisille ystävillemme, jotta ne voivat juosta ympäriinsä ja leikkiä yhdessä. Siellä on paljon ruokaa, vettä ja auringonpaistetta, ja ystävämme ovat lämpimässä ja niillä on hyvä olla. Kaikki sellaiset eläimet, jotka ovat olleet sairaita tai vanhoja, ovat jälleen terveitä ja elinvoimaisia; haavoitetut tai vammautuneet ovat jälleen eheitä ja voimakkaita, juuri sellaisia jollaisina muistamme ne menneitten aikojen unissamme.

Eläimet ovat onnellisia ja tyytyväisiä yhtä pientä asiaa lukuun ottamatta: jokainen niistä kaipaa jotain jälkeen jäänyttä niille erityisen tärkeää henkilöä. Ne kaikki juoksevat ja leikkivät yhdessä, mutta tulee päivä, jolloin joku yhtäkkiä pysähtyy ja jää tuijottamaan etäisyyteen. Sen kirkkaat silmät ovat tarkkaavaiset, sen innokas keho vapisee. Yhtäkkiä se alkaa juosta pois ryhmästä kiitäen vihreän ruohokentän yli nopeammin ja nopeammin. Se on onnistunut näkemään sinut, ja kun sinä ja erityinen ystäväsi lopulta kohtaatte, te takerrutte toisiinne jälleennäkemisen riemussa ettekä koskaan enää eroa. Onnellisia suukkoja sataa kasvoillesi, kätesi hyväilevät rakastettua päätä, ja katsot jälleen kerran lemmikkisi luottavaisiin silmiin, jotka niin kauan olivat poissa elämästäsi, mutta eivät koskaan poissa sydämestäsi. Sitten ylitätte Sateenkaarisillan yhdessä. Kirjoittaja tuntematon

***

6.1.2008 Hava muutti omaan kotiin

***

Kuulumisia kodissa:

3.11.2009 Hei! Olisi aika varmaan päivitellä Niisun kuulumisia. Vuosi 2009 onkin ollut Niisulle tapahtumarikas vuosi. Aloitetaan hieman huonommilla uutisilla: Niisun kaveri Hessu jouduttiin lähettämään sateenkaarisillalle 3.3.09, mm. kissojen herpeksen ja vatsassa olleen kasvaimen takia. Tämän jälkeen Niisu muuttui täysin. Niisusta tuli paljon rohkeampi ja seuranhakuisempi. Ennen kun katsottiin mallia miten Hessu asiat tekee niin nyt oli sitten aika tehdä niitä omia päätöksiä.

Kesän Niisu vietti saaressa mökillä, jossa seuraa oli sukulaisten kissoista ja
sukulaisista. Elokuussa muutimme Vihtiin omakotitaloon, jossa Niisulla on nyt enemmän tilaa riehua. Muutto ei onnistunut ilman ongelmia sillä Niisulle iski stressi päälle ja se aloitti pissamaan ympäri kämppää. Niisu myös osoitti mieltään pissaamalla ja siinä olikin sitten monella perheen jäsenellä hermot kovilla. Onneksi olemme saaneet tämän laantumaan ja nyt näitä tapahtuu enää harvoin.

Pikku neidistämme on myös Hessun lähtemisen myötä kasvanut itse nirsous. Tavallinen ruoka ei enää tunnu kelpaavan ja koko ajan pitäisi olla jotain uutta tarjolla ja jos siitä ei tykätä niin tuijotetaan ensin ruokaa ja sitten emäntää taas ruokaa ja emäntää kysyvällä katseella: “tätäkö sä oikeesti luulet, että MÄ syön?”.

Niisulla todettiin virtsatulehdus johon olen yrittänyt antibiootteja antaa.
Antibiootit ovat tosin pillerimuodossa ja nyt alkaa turhautuminen tulemaan. Niisu kun ei niitä millään ilveellä suostu syömään. Eläinlääkäriltä jo hain easy pill -pötköjäkin, mutta nekin odottavat iloisesti kupissa kunnes päätyvät roskiin. Kohta alkaa siis olla aika pyytää nestemäisenä…

Uudessa kodissa Niisulla käy vierailijoita oven ulkopuolella. Kaksi kissaa pyörivät pihapiirissämme aika tiuhaan tahtiin. Harmi vaan, että ovi ja seinät ovat kosijoiden edessä ja samoin myös se fakta, että Niisu on leikattu. =)
Uudessa kodissa myös nämä ihme äänet kuuluvat katon ja seinien sisältä. Välillä
kämppää juostaan ristiin ja rastiin ihmetellessä, että mistä se rapina oikein tulee. Hiirethän ne siellä pitävät Niisun jaloillaan. Edelleen siis harmi, että katto ja seinät ovat välissä. Piakkoin kyllä koittaa näillekin kavereille häätö isännän ja emännän toimesta.

Niisu on myös huomannut kuinka paljon mukavampia leluja ovat Merin lelut kuin omat. Omat saavat istua nurkassa vaikka kuinka kauan kun taas Merin leluja varastellaan pöydiltä ja Merin huoneesta. Tässäpä kuulumiset tältä kerralta! =)

Terv. Päivi

19.1.2009 Tervehdys kaikille! Niisun elämää siis tässä ajattelin päivitellä teille kaikille kiinnostuneille.

Hessu ja Niisu tulevat edelleen toimeen hyvin. Hessu on ottanut Niisun “isäpuoli” roolin ja tulee kyllä mäkättämään (kun ei naukua osaa) jos Niisua jostain torutaan. Yhdessä nukutaan ja toisia pestään joten elämä siltä osalta sujuu hyvin. Alussa Niisulla oli hieman vaikeuksia löytää hiekkalaatikko tarpeiden tekemiseen, mutta sekin saatiin kuriin leikkauksella ja kerran itse teossa kiinnijäämisellä. Nyt Niisu onneksi löytää hiekkalaatikon jokainen kerta ja siitä ei sen enempää murhetta ole ollut. Riehuminen on edelleen neitosen yksi lempiharrastus. Tyttäremme vanhat tutit ovat kovassa huudossa kun niitä jostain vain sattuu löytymään. Hessun kiusaaminen näyttää myös olevan mukavaa ja silloin saakin matot uuden järjestyksen talossa.

Niisu kasvaa kovaa vauhtia. Tälle hetkellä Niisu alkaakin olla jo isompi kuin Hessu (korkeuden puolesta siis). Ruokahalu on loputon ja ruokaa menisi varmaan niin paljon kuin vain uskaltaisi laittaa esille. Jääkaapin auetessa on Niisu ensimmäisenä paikalla katsomassa jos jotain nyt jostain vain saisi.

Lempipaikkoja ovat äidin tyynyn päällä nukkuminen, tietokonetuolin noja sekä sohvan nojan päällä oleminen. Hajareisinhän siinä sohvan nojan päällä maataan vaikka ollaan yritetty sanoa, että se ei se kaikista kissamaisin asento ole. Kesällä parvekkeella olo on kaikista parasta ja huutoa pidetään jos sinne ei joka päivä muuten päästä. Muutenkin kaikki ulkona tapahtuva (lintujen lentelyt yms.) ovat kiinnostavaa katsottavaa ja mölyä pidetään kyllä sinne kyyläiltäessä.

Vieraat pelottavat edelleen hieman, mutta saahan niitä vähän pelätäkin, etteivät
mukaansa kaappaa! =) Hienosti Niisu tulee lasten kanssa toimeen ja aika paljon saa näköjään vainota ja kiusata ennen kuin alkaa takaisin päin tulemaan. Asiat ovat siis menneet hienosti ja toivottavasti jatkossakin menevät. =) Terveisiä kaikille rekkulaisille!

30.1.2008 Hei Kaikille! Hava elikkäs nykyään Niisu nimeltään saapui meille 6.1.2008. Niisu vietti ensimmäisen yönsä omassa huoneessaan sängyn tai patterin alla. Meidän n. 10-vuotias kolli kissa nimeltään Hessu piti kyllä huolta siitä ettei Niisu vain päässyt ulos.

Iltapäivällä jo seuraavana päivänä sain Niisun houkuteltua sängyn alta pois ja silitettyä sitä. Siitähän alkoi sellainen pörinä, että mahtoi kuulua vähän kauemmaskin. Hellyyden kipeä neitokainen kiipeili olkapäillä ja tuli syliin makaamaan. Seuraavana päivänä Niisu alkoi pitää kauheaa meteliä omassa huoneessa joten päästimme kissat tutustumaan toisiinsa. Ensimmäinen ilta meni Hessun vahdatessa Niisua ja Niisun testaillessa Hessua. Sähinää ei missään vaiheessa kuulunut, mutta kynsittömiä lyöntejä vaihdettiin. Nopeasti kissat kuitenkin ystävystyivät. Viikon päästä tapaamisesta he jo nukkuivat samassa sängyssä, nuoleskelivat toisiaan ja leikkivät jahtausleikkejä. Hessu jopa antaa Niisun syödä ruokaansa, vaikka olen maininnut, että jossain asioissa olisi hyvä pitää puolensa! Niisu on myös alusta asti osannut käyttää hiekkalaatikkoa (oli se ylä- tai alakerrassa), vaikkakin opin rankemman kautta, että jos hiekat siivotaan illalla on parempi laittaa ne ulos odottamaan roskikseen viemistä kuin sisälle (eräs neitonen kävi sitten pussin vieressä). =)

Niisu on siis todella ihmisrakas ja kun joku on kotona neiti ei siedä olla yksin tai Hessun kanssa. Huomiota on saatava hinnalla millä hyvänsä ja se kelpaa jopa meidän alle kaksi vuotiaalta tyttäreltä (jonka syliin Niisu kyllä menee, mutta Hessu ei ikinä). Hessu on ottanut Niisusta oman suojattinsa eli jos kovempaan ääneen sanoo Niisulle jotain niin kyllä on toinen herra jo jalkojen juuressa mäkättämässä (Hessuhan siis ei osaa maukua). Hessu on myös opettanut Niisulle huonoja tapoja kuten jos jääkaappi aukeaa on sinne hyvä rynnätä raketin nopeasti (vaikka Hessu ei itse tulisikaan). Niisun silmissä kyllä kovasti paistaa hölmöys missä taas Hessun silmissä: Voi ei. Onneksi kuitenkin on hienosti mennyt ja kissat viihtyvät yhdessä.

Niisun lempipaikka on sohvalla (jos istuu) olkapäällä ja selkänojalla. Hän myös rakastaa leikkiä pallon jahtausta (tai välillä myös tutin) tyttäremme kanssa (yleensä toinen huutaa tittua ja toinen kuljettaa sitä piiloon). Niisusta on nopeasti tullut rakastettava perheen jäsen (vaikka ei sitä peppua nyt aina tarvitsisi tunkea toisen naaman eteen kun toinen nukkuu). Terveisiä kaikille rekkulaisille ja olen lähettänyt myös kuvia (jos ne nyt vain sain sinne asti).

Terv. Päivi

***

Naaraspentu, noin 3-4kk (joulukuussa 2007)

30.11.2007 Kuvankaunis Hava-tyttö odottaa Tallinnassa omaan kotiin pääsyä.

Kertomus Tallinnasta: “Pehmeässä ja tuuheassa turkissa pikkuinen kaunotar. Suloinen ja hellä, iloinen ja vallaton, ystävällinen ja ihmisrakas- aivan ihana lemmikki.”

KULUKORVAUS kissasta on 100€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.