Hamilton (nyk. Pyry)

Lisätty sivulle: 2007-01-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hamilton (nyk. Pyry)
20.6.2018 Pyry on nyt koiraenkeli.

Hei,valtavaksi surukseni joudun ilmoittamaan, että kauttanne vuonna 2004 adoptoimani Pyry (ent. Hamilton) on menehtynyt. Pyry nukkui pois 14-vuoden kunnioitettavassa iässä. Hän kärsi viimeiset kaksi vuotta munuaisten vajaatoiminnasta, joka saatiin hyvin hallintaan erityisruokavaliolla ja munuaisarvojen säännölisellä seuraamisella. Kevään 2018 aikana kuitenkin ilmaantui keuho- ja hengistystieoireita, sitkeää yskää ja jatkuvaa läähättämistä. Kävimme lääkärissä, otettiin sydän- ja keuhkokuvat ja lääkäri tutki Pyryn. Keuhkoissa todettiin kroonisia tulehdusmuutoksia, lääkärin mukaan “vanhat ja väsyneet keuhkot”. Kortisonilääkityksellä hengitysoireet helpottivat muutamaksi kuukaudeksi, mutta kesäkuun aikana kuivuus ja helteet uuvuttivat Pyryn. Ruokahalu katosi eikä hän jaksanut enää lenkkeillä.

Tänään päädyimme yhdessä Pyryä koko hänen elämäsä hoitaneen eläinlääkärin kanssa eutanasiaan, ja Pyry nukkui rauhallisesti pois.

En pysty koskaan kiittämään teitä kyllin siitä ajasta, jonka sain Pyryn kanssa viettää. Hän eli pitkän, onnellisen ja aivan loppuaikoja lukuun ottamatta aktiivisen koiranelämän. Hän oli äärimmäisen rakastattu, ja kaipaamme kaikki häntä niin paljon. Suru on liian suuri puettavaksi sanoiksi.

Kiitos kaikesta työstä, mitä teette kodittomien eläinten hyväksi. Pitkä ystävyyteni Pyryn kanssa on vakuuttanut minut siitä, että seuraavakin koirani tulee olemaan rescue-taustainen, kun uuden koiran hankkiminen tulee ajankohtaiseksi joskus tulevaisuudessa.

***

2004 Pyry sai kodin Vantaalta kissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

17.3.2013 Hei, Pyry jakselee edelleen mainiosti. Kesällä vietetään jo 9- vuotispäiviä. Kovasti poika on rauhoittunut ja viisastunut vuosien myötä. Tosin muuttuu myös aina vain itsepäisemmäksi, mutta se sallittakoon. Vanhenevilla herroilla lienee oikeus omituisiin tapoihinsa? Kuvassa Pyry on päiväunilla rakkaan kissakaverinsa kanssa. T. Pyry ja kotiväki

29.5.2011 Hei, tässä pitkästä aikaa Pyryn kuulumisia. Pyry voi hyvin ja on nykyään tyylikkäästi harmaantunut charmantti herrasmies. Seitsenvuotissynttäreitä juhlittiin juuri. Uusia julkaisukelpoisia valokuvia ei ikävä kyllä ole, koska kännykkäni kuvanlaatu on aivan surkea. Yhtä komea Pyry kuitenkin on kuin aina ennenkin!

Pyry on rauhoittunut entisestään. Kotioloissahan se on aina ollut hyvinkin tyyni – nykyään voisi sanoa jopa flegmaattinen aina siihen asti, kunnes jotain mielenkiintoista tapahtuu. Lenkkeillessä turha uhoaminen on pitkälti jäänyt, ja Pyry tulee taas toimeen lähes kaikkien koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Ainoastaan hemaisevista narttukoirista saattaa joskus tulla riitaa, ja isot ja
tummat koirat aiheuttavat edelleen pienoista epävarmuutta ja rähinää (peiliin katsomisen paikka, joku voisi sanoa).

Oma tahto on ainoastaan vahvistunut vuosien myötä, ja hoksottimetkin pelaavat jopa kiusallisen hyvin – Pyryä on lähes mahdoton huiputtaa tai houkutella tekemään mitään, mitä se ei itse halua. :D Parasta elämässä on hyvä ruoka, pehmolelut, rapsutukset, lokoilu ja tietysti mukava kissakaveri.

Pyryllä on ollut jonkin verran selkävaivoja (röntgenkuvissa näkyi muutama madaltuma selkä- ja rintarangassa). Näitä on kevään aikana hoidettu akupunktiolla ja hieronnalla sekä (jälleen kerran) laihdutuskuurilla. Herkkä vatsa on myös aiheuttanut ajoittain ongelmia. Muuten Pyry on ollut varsin terveenä.

Valtavan mukavia ja iloisia ovat Pyryn kanssa vietetyt vuodet olleet, uskallan sanoa Pyrynkin olevan samaa mieltä. Toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä monta jäljellä! Koiraton elämä tuntuu nykyään aika mahdottomalta ajatukselta. Sitä tuli kokeiltua keväällä muutama kuukausi, kun minulta murtui kyynärpää ja Pyry oli veljelläni hoidossa. Pyry on tehnyt minusta pesunkestävän koiraihmisen.

Kesäterveisin, Keski-ikäistynyt mammanpoika Pyry perheineen

1.4.2009 Pyry-poika voi edelleen erinomaisesti. Tosin talvella perheemme koki suuren surun, kun rakas kissaystävämme Nelli menehtyi. Pyry ikävöi Nelliä ja vaikutti alakuloiselta ja masentuneelta. Kotkan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kautta kuitenkin löysimme hurmaavan Irma-kissan, joka muutti Pyryn kaveriksi. Pyry ja Irma ystävystyivät välittömästi ja Pyry on nyt jälleen onnellisesti tassun alla.

Muuten Pyryn elämässä ei ole suuria mullistuksia tapahtunut, mitä nyt hieman jojoillaan painon kanssa ja kamppaillaan herkkujen houkutuksia vastaan. Laihdutuskuuri on siis meneillään, vaikka Pyry taitaakin esittää painavan vastalauseen asian suhteen.

Ohessa jälleen muutama kuva: Pyry lempipuuhassaan kerrostalokyttäämässä sekä Irma-kissan kanssa. Hyvää kevättä kaikille Rekku Rescuessa ja kaikille löytöeläimille omistajineen! T. Pyry ja perhe

22.2.2008 Pyry voi edelleen mainosti. Elämä maistuu – ja ruoka myös. Reipas, hyväntuulinen ja kovin ihmisläheinen koira, joka on pikku tapaturmia ja satunnaisia vatsatauteja lukuun ottamatta ollut onneksi ihan terveenäkin. Pyry on innokas talonvahti ja kerrostalokyttääjä, ja samalla myös mukavuudenhaluinen pikku sohvaperuna. Nimensä mukaisesti rakastaa lunta ja tuiskua, harmi vain että tänä talvena ei ole lumessa juuri päässyt peuhaamaan. Kesällä onkin sitten taas kiva polskia vedessä. Ohessa muutama kuva Pyrystä, yhdessä kuvassa kissakaverinsa Nellin kanssa. Mukavaa vuodenjatkoa toivottelee mammanpoika Pyry perheineen :)

1/2007 Pyry voi oikein hyvin, ja on ollut terveenä. Meillä ei ole koko aikana ollut mitään valtavia ongelmia, Pyry on reipas ja hyväntuulinen koiraherra. Kaikkien urosten kanssa se ei kuitenkaan enää tule toimeen kastraatiosta huolimatta, joten koirapuistoilut ovat jääneet vähemmälle. Onneksi Pyryllä on kuitenkin naaraspuolisia, kivoja koirakavereita, joiden kanssa leikit sujuvat mainiosti. Myös remmissä Pyry rähjää joillekin isoille uroksille, ja olemmekin käyneet asiat vuoksi koulutuksessa sekä treenanneet ohituksia kotona -vaihtelevalla menestyksellä. Vika taitaa kyllä olla myös hihnan tässä päässä – Pyry kun on ensimmäinen koirani.

Ihmisiä kohtaan Pyry on edelleen hyvin ystävällinen ja hellyydenkipeä, erittäin sosiaalinen ja utelias. Uusivuosi tuotti hieman ongelmia, koska Pyry on paljastunut hyvin paukkuaraksi. Ensi vuonna pitänee harkita jotain rauhoittavaa lääkitystä – tai matkaa maalle – uuden vuoden ajaksi.

Tahtoisin vielä kerran kiittää aivan ihanasta koirasta. Pyry on tuonut elämääni niin paljon iloa ja rakkautta, että sitä on vaikea edes kuvailla. Hieno, persoonallinen ja toivottavasti onnellinen ja elämäänsä tyytyväinen koira kaikin puolin. :) T. Kirsi, Pyry ja Nelli-kissa

7/2005 Pyry voi edelleen mainiosti. Mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ei ole ollut. Pyry kuitenkin kastroitiin n. kuukausi sitten, koska jokapäiväinen elämä muodostui melko mahdottomaksi sen todella voimakkaan sukupuolivietin vuoksi. Pyry karkaili hajujen perään, haastoi remmissä riitaa muille uroksille, yritti astua kaikkea ja kaikkia, oli todella levoton ja tuntui jatkuvasti käyvän ylikierroksilla. Operaatio sujui hyvin, ja Pyry on nyt kokonaan toipunut.

Sen käytös on muuttunut parempaan suuntaan, leikkisyyttä on tullut takaisin kun tytöt eivät varasta sen mielenkiintoa kokonaan. Itsevarmutta leikkaus ei juurikaan vähentänyt, Pyry pitää edelleen itseään kulmakunnan kinginä. Jossain vaiheessa alkukeväästä olin hieman hukassa Pyryn kanssa, kun se yritti pomottaa minua ja ottaa laumanjohtajan aseman itselleen. Tajusin olleeni epäjohdonmukainen ja liian lepsu koirankasvattaja, ja ongelmista selvittiin tiukoilla johtajuusharjoituksilla ja huomioimattomuusjaksolla muutamassa viikossa. Se on edelleen äärimmäisen sosiaalinen ja ihmisrakas, nauttii yli kaiken rapsuttelusta ja yrittää tunkea syliin heti tilaisuuden ilmetessä, vaikkei mitään sylikoiran kokoluokkaa enää olekaan (n. 60 cm korkeutta ja painoa n. 30 kg).

Keväällä osallistuimme myös arkitottelevaisuus-kurssille, ja Pyry pärjäsi siellä hienosti. Se osaa keskittyä todella hyvin koulutuskentällä, on nopea oppimaan ja älykäs sekä helposti motivoitavissa herkuilla. Ja se ilmiselvästi nauttii tokoilusta. Syksyllä alkaakin sitten jatkokurssi. Myös yhdessä match showssa kävimme toukokuussa, ja sielläkin Pyry käyttäytyi oikein edukseen, vaikka menestys ei mitään huippuluokkaa ollutkaan. Tosin siitä voi syyttää yhtä hyvin emännän kuin koiran kokemattomuutta. Mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten…

Pyry rakastaa metsälenkkejä ja uimista. Olemme harjoitelleet ahkerasti luoksetuloa, ja sitä uskaltaakin nykyään pitää vapaana metsässä. Se kulkee mielellään omia polkujaan, mutta ei kuitenkaan enää lähde karkuteille. Riista ei kiinnosta sitä kauheasti, oravienkin kanssa haluaisi lähinnä leikkiä. Koirapuistossa Pyry tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa, ainoastaan suunnilleen samanikäisten urosten kanssa saattaa syntyä rähinää. Pyryn paras ystävä on niinikään Virosta tullut, muutaman kuukauden Pyryä nuorempi rescue-koiraneiti Vilma. Niillä tuntuu olevan jonkinlainen ihmeellinen yhteys keskenään, käyttäytyvät aivan kuin umpirakastunut nuoripari. Tai sitten ne vain puhuvat eestiä keskenään. ;-) Kuvassa Pyry ja Vilma hellissä tunnelmissa. Mukavaa kesänjatkoa Pyryn äidikoiralle, sisaruksille ja RR:n väelle! Kirsi, Nelli-kissa ja Pyry

1/2005 Pyry on nyt 7,5 kk:n ikäinen reipas, ystävällinen ja elämäniloinen koirapoika. Alkuaikojen sairastelun jälkeen Pyry on ollut aivan terveenä ja voinut kaikinpuolin erinomaisesti. Se on edelleen todella sosiaalinen, jokainen vastaantulija – ihminen tai koira – on mahdollinen uusi ystävä, minkä seurauksena harjoittelemme ohituksia vaihtelevalla menestyksellä.

Pyry on ollut täysin sisäsiisti n. 4 kk:n iästä asti, eikä ole tehnyt mitään suurempia tuhoja kotona. Se osaa olla hienosti yksin (tai lähinnä kaksin kissan kanssa) työpäivän ajan, eikä juuri haukukaan. Ongelmia on aiheuttanut lähinnä Pyryn silmitön ahneus ja taipumus hotkia kaikki mahdolliset roskat ja jätökset tienposkesta lenkkeillessä, toisaalta sen kouluttaminen on loputtoman ruokahalun vuoksi varsin helppoa makupalojen avulla.

Luonteltaan Pyry on lempeä ja rauhallinen, mutta hyvin itsepäinen. Viime viikkoina se on osoittanut vakavia lemmenkipeyden merkkejä, ja saanut päähänsä olevansa todellinen koirien Casanova. Tänä keväänä meidän olisi tarkoitus aloittaa TOKO pentukurssilla, tähän asti harrastukset ovat jääneet lähinnä metsälenkkeihin ja koirapuistoiluun. Terveisiä ja mukavaa kevään odotusta etenkin kaikille Pyryn sisaruksille omistajineen! Kirsi, Nelli & Pyry!

Pyry on nyt ollut uudessa kodissaan kohta 2 viikkoa. Kivasti on mennyt kaiken kaikkiaan. Yskä on helpottanut nopeasti antibioottikuurin ja yskänlääkkeen ansiosta, ja Pyrykin tuntuu piristyneen entisestään. Poika on myös kasvanut kovasti, painaa jo hieman yli 6 kiloa – tästä voi päätellä ruuan maistuvan erittäin hyvin! :)

Nelli-kissan kanssa Pyry ei ole ihan kaveriksi asti vielä ehtinyt, Nelli suhtautuu uuteen tulokkaaseen varsin varauksellisesti mutta ei mitenkään vihamielisesti. Pyry mielellään leikkisi kissan kanssa, ja hermostuu sitten kun toinen juoksee vaan karkuun.

Pyry on osoittautunut varsin tomeraksi ja voimakastahtoiseksi pojaksi, ilmoittaa kovaan ääneen jos jokin ei häntä miellytä. Namipalojen avulla Pyry on todella nopea oppimaan, osaa jo nimensä, “tule” ja “istu” sekä “ei” ja “irti”. Hihnassa käveleminen sujuu sekin päivä päivältä paremmin, metsäpoluilla on kiva kävellä ja haistella ihmeellisiä alkusyksyn tuoksuja. Ja jos vielä toinen koira tulee vastaan, ei Pyryn riemulla ole rajoja. Pyry on muutenkin todella ystävällinen ja sosiaalinen luonteeltaan; yksinolo tuottaa suuria vaikeuksia, ja sitä harjoitellaan nyt ahkerasti ennenkuin emännän kesäloma loppuu muutaman viikon kuluttua.

Täytyy sanoa, että olemme kaikki aivan ihastuneita tähän pieneen koirapoikaan! Joten kiitos kovasti RR:n väki, etenkin Susku ja Outa, kaikesta tuesta ja avusta ja ennen kaikkea ihanasta pikku-Pyrystä! :) Kerromme lisää kuulumisia taas myöhemmin, mutta nyt kaikki näyttää menevän todella hyvin, onneksi. T. Kirsi, Nelli ja Pyry

***

UROSPENTU