Hallvanake (nyk. Nakke)

Lisätty sivulle: 2012-03-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hallvanake (nyk. Nakke)
17.9.2014 Nakkesta tuli koiraenkeli.

Nakke tassutteli enkelien luo 17.9.2014. Taistelu munuaissairautta vastaan on ohitse.

Nakke, sinä opetit meille miten suurta voikaan olla ilo ja riemu. Sinä näytit mitä vilpitön rakkaus on. Tulemme ikävöimään sinua aina, mutta nyt saat vihdoin levätä. Piia ja Antero

***

27.4.2012 Hallvanake sai kodin Raisiosta

***

Kuulumisia kodista:

1.12.2012 Syksy tuli ja talvea odotellaan. Ensilumi oli Nakkelle yhtä riemua, lumi pöllyi juostessa ja sitä oli myös kiva syödä :) Nakke on varmaan nähnyt aikaisemminkin lunta, mitä ei kyllä olisi uskonut. Tyttö on nyt 11 kuukauden ikäinen ja painoa 17,5 kg. Erittäin hyvässä kunnossa jopa eläinlääkärin sanoin. Steriloinnissa kävimme pari päivää sitten ja nyt lepäillään pari viikkoa. Leikkaus meni hyvin eikä kaulurikaan tunnu häiritsevän arkea.

Koulussa on käyty yhdessä ja seuravaavaa kurssia odotellaan innolla. Tavoitteena olisi jossain vaiheessa harjoitella agilitya koska uskon, että Nakkella on siihen kykyjä. Koulussa olemme harjoitelleet peruskäskyjä sekä naksutin- koulutusta. Muutamia temppuja myös harjoiteltu. Tassun antaminen ei ollut homma ei mikään Nakkelle, tyttö oivalsi todella nopeasti että mistä on kyse. Koulussa ihaninta on ollut se, että Nakke pystyy keskittymään minuun vaikka ympärillä pyörii muita koiria. Vaikka harjoittelemme paljon kotona käskyjä, niin koulu on antanut molemmille paljon enemmän – suosittelen!

Joulua odottaen! Piia, Antero ja Nakke

12.7.2012 Aikaa vierähtänyt jo reilut 2,5 kuukautta siitä kun Nakke meidän kotiimme muutti. Alussa oli tietenkin totuttelua uuteen kotiin ja ympäristöön, mutta melko pian hän kuitenkin rauhoittui ja osasi ottaa rennosti. Sisäsiisteys on Nakkelle jo melko selvä asia, mitä nyt joskus saattaa vahingossa lirahtaa :) Pesulla käynti on hänestä vähän inhottavaa, mutta nameilla jatketaan jotta Nakke ottaisi asian rennommin.

Muihin koiriin hän asennoituu varauksella, naapureiden koirien kanssa on jo tultu tutuksi ja nähdään usein lenkillä. Lähimmän kaverin Nakke on saanut anoppini koirasta Manusta, joka on pelastettu koira Espanjasta. Heillä riittää energiaa leikkiä toistensa kanssa ja tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään.

Nakkessa on selvästi jonkinlaista vahtiviettiä koska hän kyllä ilmoittaa, kun naapurit tulevat kotiin tai joku kävelee piha-aidan toisella puolella. Koulussa ollaan käyty viikottain opettelemassa uusia asioita ja Nakke osaa hyvin peruskäskyt. Nakke on todella energinen ja leikkisä, ainut vaiva mikä hänelle tuli oli korvatulehdus, jonka lääkekuuri on vielä menossa. Lääkärissä vähän jännitti, mutta urheasti Nakke hoiti homman! Nakke painaa tällä hetkellä 14,4 kiloa ja tullessaan meille hän painoi noin 8 kiloa. Nakke on ihana, persoonallinen ja hellyydenkipeä koira. Rohkeus on kasvanut huomattavasti ja se helpottaa sekä Nakken että meidän elämää. Kesäisin terkuin Piia, Antero ja Nakke

***

2-3kk narttu pentu

20.4.2012 Hallvanake on alustavasti varattu, enempää kyselyjä ei oteta vastaan

28.3.2012 Hallvanakelle lisätty kuvia kotihoitopaikastaan. Hallvanake palaa tarhalle ensi viikolla, hoitopaikka ei voi tyttö pidempään luonaan pitää. Hallvanake arastelee vilkkaan kaupungin ääniä. Koti rauhallisemmalta alueelta voisi olla parempi vaihtoehto, sillä pikkuinen on hyvin haukku herkkä ja kova vahtimaan kotia / reagoi rappukäytävän ääniin voimakkaasti.

20.3.2012 Hallvanake on Nuhanenun ja Nukin sisar joka on kotihoidossa virossa. Hallvanake on lähes identtisen näköinen ja kokoinen kuin sisar Nuhanenu (n.5kg). Kuulumisia ja kuvia kotihoidosta tulossa.

28.2.2012 Yhteistyötarhamme pitäjä oli hakenut Nukitsemehedin pentuineen tarhalle paikkakunnan sosiaalityöntekijän pyynnöstä. Koirat olivat yksin keskelle metsään vanhan talonpaikan raunioihin rakennetussa bunkkerissa, joka niin pieni, että yksi ihminen tuskin ympäri kiinnitettävä mahtui. Emo Nukisamehed ja pennut Nuki ja Nuhanenu etsivät kauttamme koteja. Kolmas pennuista on jäämässä hoitopaikkaansa Virossa. Pennuista Nuki on oletettavasti aikaisempaa pentuetta ja jäänyt emonsa seuraksi. Se on paljon isompi ja vanhemman oloinen käytökseltään kuin nuorempi Nuhanenu. Nuhiksen perhe on yllättävän hyvässä kunnossa vaikka ovat olleet bunkkerissa jo pitemmän aikaa oman onnensa nojassa. Ilmeisesti he ovat saaneet hyvin yksipuolista ruokaa ja nuhiksilla voi olla puutostiloja vitamiineista ja kivennäisaineista.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.