Gaia

Lisätty sivulle: 2007-02-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Gaia
15.11.2017 Gaiasta tuli koiraenkeli.

Gaia pääsi lepoon eilen. Viimeisten viikkojen aikana se meni pikkuhiljaa huonompaan kuntoon, takajalat heikot (neurologista, selästäkin johtuvaa vaivaa). Lääkkeet helpottivat oloa. Aamuisin oli vaisumpi, mutta muuten tuntui kuitenkin viimeiseen saakka vielä nauttivan elämästä; ruoka maistui, pienillä lenkeillä jaksoi käydä, vahti pihaa ja halusi leikkiä. Välillä parempia, välillä huonompia päiviä.

Vaikka päätös oli oikea ja Gaialle armollinen, suru on musertava ja kyyneliä on riittänyt. Olemme kuitenkin onnellisia melkein 8:sta vuodesta, jotka Gaia oli luonamme. Ja 12 vuotta on hyvä ikä isolle koiralle, jolla elämän alkutaival ei ole ollut kaikkein ruusuisin. Gaia toi todella paljon iloa koko perheellemme. Gaia oli ihana, kiltti ja iloinen koira. Ja kuten Gaian Rekku Rescuen profiilissakin aikanaan luki, se osasi olla myös tosi cool, ja osasi tosiaankin nauraa! Gaian kokoinen eli iso ikävä jäi, mutta valtavasti myös hyviä muistoja.

***

6.1.2010 Gaia sai kodin Espoosta, ainoana koirana.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

24.1.10 Gaia tuntuu olevan ihan kotonaan meillä eli mukavasti on kaikin puolin mennyt. Tänään tosin oman ruokansa syötyään oli Gaia vissiin sitten todennut, että nuo hellalle jääneet palloperunat oli tarkoitettu hänelle, eli oli sitten omatoiminen niiden suhteen… No, mitäs jätettiin ne herkkusuun kanssa yksin! Gaia ei enää muutaman päivän jälkeen tarkistellut öisin ollaanko vielä paikalla, eikä sen muutenkaan tarvitse enää koko ajan päivystää tapahtumapaikoilla eli ulko-oven edessä, jos ollaan pihalla käymässä tai keittiössä jos ollaan siellä.

Varsinkin iltaisin Gaia kiehnää vieressä ja vaatii paljon huomiota ja rapsutuksia ja toki niitä saakin. Yksinolo päivisin on sujunut tosi hyvin, tietysti riemu on sitten rajaton kun kotiin tullaan. Lenkeillä haistellaan hirmuisesti kaikki hajut ja tänään nähtiin aika läheltä hevosia, Gaia oli tyylinsä mukaisesti taas siinäkin tilanteessa varsin cool. Alla kolme rentoutumis-kuvaa, tulopäivänä Loppiaisena otettu kuva tyttären kanssa + pari muuta ihan vaan kun näyttää niin hassulta lörpöttävine huulineen, lähikuvassa muistuttaakin enemmän lepakkoa kuin koiraa ;o) Lisätty pari talvista kuvaa.

9.1.2010 Tuntuu kuin Gaia olisi ollut meillä aina, vaikka vasta muutaman päivän! Yksinoloa harjoiteltu, hyvin sujui uudessa kodissakin. Sitten ollaan tietenkin leikitty, lenkkeilty (tosin Gaia ei hirmu innokas ollut pitkälle lähtemään -20 asteessa) ja tutustuttu puolin ja toisin, tosi hyvin on mennyt. Joka yö Gaia on käynyt tarkistamassa että ollaan tallella… Hellyttävintä on kun Gaia tulee puskemaan päätänsä ja yrittää vähän tulla syliin koko komealla 39 kilollaan

Gaia oli jo monta viikkoa meidän suosikkilistalla, aina vaan palattiin katsomaan Gaian kuvia ja tarinoita, ja se vaan tuntui jotenkin “siltä oikealta koiralta”. Niin sitten lähdettiin Loppiaisena Gaiaa katsomaan ja takaisin palattiin tämän ison ystävällisen koiran kanssa.

Matka Paraisilta Espooseen meni tosi hyvin. Gaia oli emännän kanssa takapenkillä, alkumatkan istui ja ihmetteli kovasti että mihin häntä nyt viedään, loppumatkan torkuskeli. Puolessa välissä matkaa pysähdyttiin tauolle, Gaia haisteli innoissaan ympäristöä minilenkillä ja autossa syötiin sitten porukalla voileipää. Kotiin päästyä Gaia lähti heti menemään innoissaan häntä heiluen talolle päin, aivan kuin olisi ollut täällä ennenkin! Sisältä löytyikin heti kupista nameja ja sitten tutkittiin tarkkaan kaikki huoneet, etenkin ne paikat joissa varmasti vielä rakkaan edesmenneen Simppa-koiramme hajuja. Gaia söi vähän nappuloita, ja sitten se riemu repesi kun oltiin lähdössä ulos.

Käytiin lenkillä lähimetsässä, välillä vähän epäröitiin, mutta uteliaana mentiin nätisti eteenpäin. Matkalla kaksi koiraa pihallaan piti kovan mekkalan kun mentiin ohi, mutta Gaia vain katseli sinne ihmetellen, eli fiksut on käytöstavat tällä hurmaavalla tytöllä, kuten aiemmista kirjoittelusta on ilmennytkin. Illalla Gaia on toki edelleen vähän ihmeissään ja silmät pyöreinä, makoillut aina siinä huoneessa missä mekin ollaan. Illalla söi vielä kana- riisi- raejuusto- ruokaa.

13-v. Emma ja 11-v. Sofia ottivat Gaian vastaan suurella ihastuksella ja ilolla, ja kyllä Gaiastakin huomaa, että lapsista kovasti tykkää. “Etälapsemme” 9-v. Sonjakin odottaa jo malttamattomana Gaian näkemista. Lähetämme täältä lämpimiä ajatuksia ja kiitoksia Annelle, joka jaksaa muiden Rekkulaisten tavoin tehdä mittaamattoman arvokasta työtä koirien hyväksi sekä tietysti Gaian edelliselle perheelle, joka on Gaiasta hyvää huolta pitänyt, sen Gaiasta huomaa, niin luottavainen se on ihmisiä kohtaan.

***

6.10.2009 Gaia hakee uutta kotia.

Gaia on energinen, hieman arka aluksi, mutta namien myötä arkuuskin häviää. Tottunut lapsiin, eikä myöskään tuhoa paikkoja. Pöydältä katoaa syötävä parempaan kuonoon, mutta lasten lelut ym saa olla rauhassa. Koira ohitti nätisti vieraat koirat, niin vastaan tulevat kuin omalla pihallaan haukkuvat koirat, eikä myöskään kommentoinut haukkuville koirille mitään. Gaia kaipaa kotia omakotitalosta. Kissoihin ei ole tutustunut, eikä myöskään toisiin koiriin.

Kulukorvaus 60€.

***

12.5.2007 Gaia sai kodin Paraisilta, perheen ainoana koirana.

***

Kuulumisia kodista:

26.12.2008 Hei vaan ja hyvää joulua! Juu on se Gaia meillä vielä ja vieläpä ilman suurempia kommelluksia on täällä pärjätty. Ai niin, onpas sillä “rikosrekisterikin”: Keväällä lähti metsässä lepattamaan menojaan päästyään vapaaksi. Muistaakseni käytiin Sarin kanssa jonkinlainen viestin vaihtokin silloin. No eipä siinä sen kummempaa, seuraavana päivänä löytyi sieltä, mistä oli karannutkin, syyllistyttyään ensin “luoksetulokäskyn noudattamatta jättämiseen”. Sen jälkeen ei oikein olla uskallettu (lue harvoin) päästää vapaaksi, mikä on vähän sääli koiran rakenne huomioiden (selvästi juoksijatyyppi).

2.6.2007 Tässä pari poseerauskuvaa. Action-kuvia näette jatkossa, kunhan saadaan toimeksi…

13.5.2007 Gaia-tyttö, jolle kuumeisesti etsittiin pysyvää kotia, löysi sen tänään. Kävin sen itse hakemassa Lahdesta, jossa hän oli Lauran kanssa käymässä. Ajokilometrejä meille tuli yli kaksisataa kilometriä per sivu, mistä uusi perheenjäsenemme suoriutui loistavasti, mitä nyt onnistui ahtamaan itsensä alkukilometreillä ohjauspyörän ja tuulilasin väliin. No, loppumatka sujuikin sitten paremmin, nokosetkin ehti tyttö pariin kertaan ottaa ennen uuteen kotiinsa saapumista.

En yhtään ihmettele sitä liikuttunutta tunnelmaa, jossa koira minulle luovutettiin: Gaia on aivan mahtavan sosiaalinen ja sopivan terhakka luonne lapsiperheeseen, jaksaa leikkiä, mutta osaa myös olla cool tarvittaessa. Nopea hän on, mikä tuli kantapään kautta itsellekin todistettua: Ei kannata laskea irti missä tahansa! Laittoi meitä kymmenen-nolla hyvän aikaa ennen kuin saimme kytkettyä taluttimeen. Perustottelevaisuudesta ei itselläni vielä ole selvyyttä, mutta ainakin voileivät saivat olla pöydällä rauhassa.. Itselläni on jonkinlaisena tavoitteena pystyä kävelemään päivittäiset lenkit ilman talutinta niin, että tyttö kulkee vasemmalla tai oikealla puolella tilanteen mukaan, mutta voi olla, että tämä on totta vasta viiden vuoden päästä!

Pikku Remukin (1,5v) jo ensimmäisen illan aikana tottui ajatukseen, että tuo valtavankokoinen elämänmuoto asuu meillä, joten kaikki hyvin, Gaia on kaikkien osalta tervetullut perheeseen! Kepa, Marjo, Iida, Eevi ja Remu

***

Narttukoira, noin 1,5v.

Kuulumisia kotihoidosta:

1.5.2007 Gaia on vauhdikas, rapsutuksia rakastava tyttö, joka odottaa kärsivällisesti omaa kotiaan. Odottelu ei kuitenkaan ole saanut tytön hymyä hyytymään, vaan Gaia on iloinen,, innostuva ja tuntuu vähän väliä jopa nauravan! Sisällä Gaia osaa ottaa rennosti, ulos lähteminen saa neidin kuitenkin riemastumaan aina yhtä paljon… :) Toisiin koiriin Gaia suhtautuu ulkona ystävällisesti. Mikään tahdoton lässykkä Gaia ei missään nimessä ole, vaan omaa tahtoakin tytöstä tuntuu löytyvän.

En ole kuullut Gaian juurikaan haukkuvan; edes ulkona sille rähiseville koirille se ei vaivaudu vastaamaan. Kotiin tulevat vieraat ja epäilyttävät äänet saavat pari haukahdusta, mutta syystä:)

Autossa Gaia matkustaa hienosti pidempiäkin matkoja. Yksin jääminen työpäivien ajaksi on sujunut ongelmitta, ei tee tuhojaan eikä hauku yksin ollessaan. Gaia on kaikin puolin ihastuttava tyttö. En voikaan olla ihmettelemättä, kuinka se ei ole vielä saanut kotia. Toivoisinkin Gaian saavan mahdollisimman pian ansaitsemansa ikioman kodin, ennen kuin se kotiutuu “liikaa” tänne hoitopaikkaansa.

25.4.2007 Gaia on noin 1,5 v. ikäinen koiraneiti, jolle on kertynyt säkää noin 64 cm, ja paino huitelee jossain 34 kg tietämillä. Gaia on kiltti, ystävällinen, energinen ja iloinen koiraneiti. Gaia etsii kotia mielellään omakotitalosta. Gaiaa ei luovuteta toisen koiran kaveriksi, koska Gaia ei suvaitse toisia koiria reviirillään. Gaia on kotihoidossa Kotkassa.

24.4.2007 Gaia oli maanantaina heti kunnioitettavat 8,5 h yksin kotona. Luut sekä Kongi olivat tehneet kauppansa, mutta mitään tuhoja ei ollut! Gaia-neiti selvästikin vain kaipasi tekemistä, kuka sitä nyt ei itelleen virikkeitä keksisi, jos elämä on turhan yksitoikkoista :) Tänäänkin neiti oli oleillut työpäivän ajan täysin mallikelpoisesti!

21.4.2007 Moikka! Gaian kanssa on mennyt tähän asti tosi hyvin. Se joutui tänään olemaan vajaan tunnin yksin kun lähdin hakemaan maanantaita varten paljon luita ja muuta puuhasteltavaa. Ja sen kongin! Eristin sen noilla koiraporteilla keittiöön ja eteiseen ettei se pääse olohuoneeseen, radio päälle, kaiken laatuisia luita sen pedille ym.

Kun tulin kaupungista päin kotiin, satuin vilkasemaan meidän talon kohdalla ylöspäin enkä voinu olla nauramatta kun Gaian iso pää näkyi olohuoneen ikkunassa :) Vaikkei se siellä olis saanutkaan näkyä… Mutta eihän noi portit Gaiaa pidättele, tupakalla käydessäni laitoin kameran taltioimaan sen taidonnäytteen portin yli kiipeämisestä… Täytyy nyt varmaan miettiä miten korottaa nuo portit. Mutta tosiaan minkäänlaisia tuhoja ei Gaia ollut tehnyt vaikka täällä olkkarin puolella sitä mussuteltavaa tavaraa olisi riittänytkin. Tosi rauhallinen se on sisällä ollut! Puistossa ottaa hurjia spurtteja ja kaivaa Gaianmentäviä kuoppia hiekkaan… :)

21.4.2007 Gaia pääsi eilen kotihoitajan hellään huomaan Kotkaan. Gaia otti meidät riemuiten vastaan, nuuskutteli kaikki läpi ja heitti selälleen rapsutuksia vastaanottamaan.

Gaia käveli hihnassa kauniisti, innostuessaan tai löytäessään hajun, veti hieman, mutta totteli kauniisti “odota”-käskyä. Autossa Gaia matkusti myös kauniisti, mitä nyt hieman piti pyrkiä etupenkille tähystämään, kun pysähdyimme huoltikselle. Neiti oli avannut takapenkin selkänojan kauniisti nupista vetäen, pujotellut koiraverkon alitse ja painanut hätävilkut päälle. Mitään ei neiti ollut rikkonut kuitenkaan eikä astunut edes istuimien päällä olleiden tavaroiden päälle. Palatessamme vastassa oli hurjasti naurava koira! :)

Kotihoitajan luo Gaia lönkytteli sisään, kiersi asunnon moneen otteeseen ja jäi kauniisti sinne meidän tehdessämme lähtöä. Kertaakaan en kuullut Gaian haukkuvan, edes ovikellon soidessa.

***

20.4.2007 Kunnon ohjeistuksella ja kasalla sallittua pureskeltavaa Gaia oli nelisen tunnin pätkän kauniisti yksin, ainoana tuhona kaksi kynää. Gaia on siis suhteellisen helposti ohjattavissa hyväksytympään käyttäytymismalliin. Gaialla todettiin korvatulehdus, jota hoidetaan parhaillaan. Gaialle etsitään kiireellä joko kotia tai hoitopaikkaa!

***

16.4.2007 Gaia etsii uutta kotia.

Gaialla on ilmennyt eroahdistusta, joka ilmenee tavaroiden rouskutteluna. Asian hoitamiseen nykyisen perheen resurssit eivät riitä. Gaialla ei ollut hoitopaikassaan minkäänlaista ongelmaa yksinolon kanssa. Gaia on myös intoutunut leikeissään muutamat kerrat nälvimään perheen naista. Gaia ei ole missään nimessä agressiivinen koira, vaan innokas, energinen ja itsepäinen nuori neiti.

Gaialle etsitään kokenutta kotia, mielellään omakotitalosta. Gaiaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä Gaia sovi perheeseen jossa on jo ennestään koiria.

***

7.4.2007 Gaia sai kodin Espoosta.

***

Kotihoidon kuulumisia:

31.3.2007 Gaia on sopeutunut elämään hoitopaikassaan kerrostalossa erittäin hyvin. Gaia etsii kotia mieluiten omakotitalosta siltä varalta, että alkaa haukkumalla vahtia kotiaan.

Ihan pienten lasten perheeseen Gaiasta ei ole, koska tämän kokoinen koira jyrää pienet alleen. Varsinkin kun Gaiassa tuota pomppuenergiaa joskus on. :) Innostuessaan Gaia saattaa hyppiä ja lätkäistä tassullaan, joten pienet lapset jäävät helposti jalkoihin.