Fun-Tom

Lisätty sivulle: 2007-10-16

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Fun-Tom
26.4.2011 Fun-Tomista tuli koiraenkeli. Uutta kotia ei löytynyt.

***

19.4.2011 Fantsu ei tällä hetkellä etsi kotia omistajan pyynnöstä.

***

Kastroitu uros

Fun-Tom etsii uutta kotia.

14.3.2011 Fun-Tom on omalle ihmiselleen todella valloittavan ihana poika, niin kiltti ja rakastettava, että sen voisi vaikka solmuun vääntää. Fantsu tulee edelleen hyvin toimeen kissojen kanssa, kuten myös tuttujen koirien kanssa, olivatpa nämä sitten narttuja tai kastroituja uroksia. Fantsu on ollut omistajallaan neljättä vuotta. Nyt Fantsu kuitenkin etsii uutta kotia, koska omistaja ei koiraa enää halua pitää. Fantsu on pienehköstä koostaan huolimatta haasteellinen koira ja se pitää uuden omistajan ymmärtää.

Fantsu ei siedä vieraita ihmisiä ja saadessaan tilaisuuden näykkää kiinni. Koska Fantsu reagoi vieraisiin ihmisiin puolustautumalla, uuden omistajan tulee huomata, ettei koiraa voi päästää esim. kyläilijöiden luo. Fantsu suhtautuu varauksella aikuisten lisäksi myös lapsiin, joten lapsiperheeseen Fantsua ei luonnollisesti luovuteta. Fantsu etsii oikeasti kokenutta ihmistä, joka ei vähästä hätkähdä. Sellaista ihmistä, joka hyväksyy Fantsun sekä hyvine että huonoine puolineen. Fantsun mukana ei tule takuuta, että se siedättyy asioihin, joista se vain ei pidä. Uuden omistajan on myös huomioitava, että jos Fantsulle tarvitaan hoitajaa, niin sitä ei voi kuka tahansa tulla lenkittämään, vaan koira pitää varautua viemään hoitolaan asiantunteviin käsiin.

Fantsu on tällä hetkellä n. 5-6-vuotias ja reippaassa kunnossa. Fantsu-poika tykkäisi juosta pihalla vapaana, hihnassa se edelleen vetää. Nähdessään riistaa, kuten oravia, jäniksiä tai fasaaneja, Fantsu saa totaaliset hyrrät. Tavatessaan lenkillä vieraita koiria Fantsu saa räyhäkohtauksen. Myrskysäähän ja uuden vuoden raketteihin Fantsu reagoi pelkäämällä.

Fantsu on tottunut asumaan kerrostalossa, mutta nyt koiralle etsitään erilaista kotia hyvin rauhalliselta alueelta ohikulkijoiden ja vieraiden koirien vuoksi. Omassa kodissa voi olla kissoja tai muita koiria. Pitävä, aidattu piha, jolla
juosta sydämensä kyllyydestä, olisi varmasti Fantsun toivelistalla.
Fantsu on Vantaalla, koiran luovutusmaksu on 60e.

***

24.10.2007 Fun-Tom sai kodin Vantaalta koiran ja kissojen kaverina.

***

19.10.2007 Mittasin Fun-Tomin. Sen säkäkorkeus on n. 37 cm ja paino sopivat 14 kg. Fun-Tomista on paljastunut hurmaava, vallaton veijari. Se hakeutuu lähelle, haluaa rapsutuksia, heiluttaa häntäänsä, antaa pusuja ja tekee valtavia iloloikkia ilmaan. Minuun, ruokkijaansa ja hoitajaansa, Fun-Tom luottaa. Voin hipeltää poikaa mistä vaan, nostaa sitä, pestä ja kuivata tassut ilman ongelmia. Vieraita kohtaan Fantsu on arkaileva. Fantsulle on tehty kylppäriin oma turvapaikka peteineen ja juomakuppeineen. Siellä omassa rauhassa poika viihtyikin aluksi paljon. Koira on varmasti kaikista elämänmuutoksista väsynyt ja nukkuu melkolailla. Oma peti on Fantsulle niin pyhä, että sinne havittelevat muut koirat irvitään joskus pois.

Fantsu rakastaa ulkoilua ja jaksaa kipitellä pitkiä matkoja. Poika on tosi älykäs, osaa itse selvittää jalkoihin sotkeutuneen hihnan, kiertää lyhtypylväät ja oppisi varmasti mitä temppuja vaan. Hihnassa tämä pikkutirppa vetää välillä henkihieverissä. Tulevan omistajan tuleekin opettaa pojulle rauhallisempaa hihnakäyttäytymistä ihan koiran itsensä takia.

16.10.2007 Fun-Tom oli alunperin erään naisen koira, joka piti Fun-Tomia eristettynä toisessa rakennuksessa pihallaan. Nainen kuoli ja mies joutui sairaalaan. Sivuilla kotia etsinyt Jarna oli myös tämän naisen koira, mutta Jarna sai olla samassa rakennuksessa kuin nainen, kun taas Fun-Tom ei. Löytöhetkellä Fun-Tomilla oli kaulassaan paksu kireä kuminauha, ei tietoa miksi. Kuminauhan takia Fun-Tomilla ei ollut kaulassa karvoja löydettäessä. Fantsu etsi yli kuukauden kotia löytöeläintarhalla Pärnussa. Se oli samassa häkissä pienen terrieriuroksen kanssa. Fantsu tuleekin hienosti toimeen erilaisten koirien kanssa. En ole nähnyt Fantsun haastavan kenellekään riitaa, se on ennemminkin ristiriitoja karttava luonne.

Fun-Tom on todella suloinen pikkuotus. Ikää sillä on 2 vuotta tai ehkä allekin. Luonteeltaan Fun-Tom on hiljainen ja arka, ei luota ihmiseen heti ensinäkemältä, vaan luottamus pitää rakentaa hiljalleen tutustuen. Fun-Tomin kanssa rauhallisuus on valttia. Vierasta ihmistä Fantsu menee karkuun ja saattaa esim. irvistää hihnaa kiinnitettäessä.

Fantsu elelee tällä hetkellä kerrostalossa ja pärjää mainiosti. Se on ollut tosi hiljainen sekä sisällä että ulkona. Lisäksi Fun-Tomissa on sellainen hieno piirre, että se elelee kissojen kanssa sulassa sovussa. Fantsu ei juuri kissoja edes huomioi, välillä voi niille hieman häntäänsä heilauttaa.

Arahkon luonteensa takia Fun-Tomia ei anneta pienten lasten perheeseen. Koirakaveri Fun-Tomin tulevassa kodissa voi olla – varsinkin sellainen, joka ihmisiin luottavaisesti suhtautumalla antaa esimerkkiä Fun-Tomille. Niin, ja tulevan kodin kannattaa varautua siihen, että Fantsu merkkaa aluksi uuden reviirinsä, sisälläkin. ;) Fun-Tom odottaa kotia Turussa.

Kulukorvaus 150 e.