Fredy (nyk. Atmos)

Lisätty sivulle: 2013-01-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Fredy (nyk. Atmos)
1/2018 Fredystä tuli kissaenkeli sairauden vuoksi.

***

27.3.2013 Fredy muutti uuteen kotiin Helsinkiin

***

Kuulumisia kodista:

17.4.2013 Arki on lähtenyt sujumaan todella hyvin. Fredyn uusi nimi on Atmos, se tarkoittaa kreikaksi usvaa :) Atmos on ollut alusta saakka erittäin sosiaalinen, reipas ja rohkea tapaus, ja on hurmannut minun lisäkseni kaikki jotka on tavannut. Meillä ravaa nyt harva se päivä kavereita käymässä; kaikki tuovat sille leluja ja haluavat tulla paijaamaan kissaa. Äitikin soittaa joka ikinen päivä ja kysyy vain kissan kuulumisia…

Mitään ongelmia ei ole toistaiseksi ilmennyt, eilistä kuramahaa lukuunottamatta. Epäilen, että löysä maha saattoi johtua kissanminttunameista, ja kävin hakemassa eläinlääkäristä herkkämahaisille tarkoitettua ruokaa. Toivotaan ettei ole mitään vakavampaa. Eilisen kakkaepisodin seurauksena tuli testattua myös Atmoksen suhtautuminen suihkussakäymiseen ja se sujui onneksi hienosti – ei se siitä varsinaisesti tykkää, mutta osaa olla melko nätisti paikallaan kuitenkin. Harmillista on myös toisinaan innostuessa ja leikin tiimellyksessä pureminen, mutta aion pysyä tiukkana ja opettaa sen tavoille.

Atmoksella oli mahassa ja tassujen välissä aika pahoja, kovia takkuja ihan ihossa kiinni, joita ei onnistunut mitenkään selvittää harjalla tai kammalla. Kävin viime viikolla sen kanssa eläinlääkärissä ajelemassa ne pois, ja se piti rauhoittaa, mutta toipui siitäkin ihan hyvin; vähän oksenteli aluksi ja siinä kaikki. Nyt täytyy vaan totutella se harjaamiseen, ettei jouduttaisi tämän asian tiimoilta enää lääkärin pakeille. Tällaista siis kuuluu! :)

***

Leikattu uros, noin 2v. (maaliskuussa 2013), kotihoidossa Helsingissä

21.3.2013 Fredy etsii itselleen uutta kotia. Fredy tosinaan innostuu hieman liikaa, ja silloin saattaa napata kynsillä kiinni jalkaan. Fredyä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Fredyn uudella kodilla tulee olla kissakokemusta ja malttia opettaa herralle kotikissan käytöstä. Fredy rakastaa silityksiä ja kaipaa ihmisen seuraa, ja hoitotoimenpiteet antaa tehdä kiltisti itselleen.

***

5.3.2013 Fredy ja Maimu saivat yhteisen kodin Lahdesta

***

Leikattu uros, noin 2v

30.1.2013 Fredy on uskomattoman komea oranssi pitkäkarvainen silkkiturkki. Fredyn turkkia on ihana silitellä ja Fredy taitaa itsekin komeutensa ymmärtää. Tarhalla tämä komistus käytti paljon aikaa turkkinsa sukimiseen ja pesemiseen. Fredy on melkoinen hurmuri johon ei voi olla ihastumatta! Fredy on seurallinen ja tulee kivasti toimeen muiden kissojenkin kanssa. Fredyä saa käsitellä normaalisti, eikä se muutoinkaan pistä huomiota pahakseen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen eu-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle