Foma

Lisätty sivulle: 2013-02-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Foma
21.10.2014 Foma lähti enkelikoiraksi sateenkaarisillalle vaikeiden sairauksien vuoksi.

***

5.3.2013 Foma sai kodin Hämeenlinnasta.

Kuulumisia kodista:

30.6.2013 Foma on ollut meillä 4 kuukautta ja kovasti on reipastunut, leikkimieltäkin alkaa jo löytyä vaikka kaikkein parasta on lenkkeily ja suomalainen metsä tuoksuu Foman mielestä aivan ihanalta. Kaikkien kanssa tullaan juttuun ja nykyään jopa moikataan koirakavereita ihan innolla.

Pientä arkuuttahan Fomassa on varmaan aina ja ukkosen tapaiset kovat jytinät pelottaa hirveästi mutta hyvin on pärjätty koska Foman ei tarvitse olla yksin paljon. Puheesta meillä ei paljon piitata muttaa käsimerkit toimii parhaiten, alkuun oli eroahdistusta mutta kun huomasin näyttää kädellä että nyt täytyy jäädä kotiin niin ei ollut enää mitään ongelmaa Ulkoillessa meinaan pakahtua ylpeydestä koska Foma osasi heti ensihetkestä lähtien mennä pyörätuolin vierellä ja vaikka käytössä 8 metrin fleksi, ei pelkoakaan että koira syöksyisi ominpäin jonnekin. Oikeastaan Fomalle pitää aina antaa lupa kaikkeen ennekuin se suostuu tekemään mitään (paitsi kissan raksujen syömiseen). Hieno pikku-koira… kertakaikkiaan.

17.3.2013 Foma muutti tänne Hämeenlinnaan 8 kissan kaveriksi ja aivan on suunnattoman hieno poika, ensi hetkestä alkaen oli kaikkien kaveri ja pienen alkuepävarmuuden jälkeen jo parissa viikossa Fomasta tuli esiin se pieni, iloinen koira joka hänen kuuluu ollakin. Foma rakastaa lenkkeilyä ja ulkona touhuamista, tulee hienosti juttuun koirakavereiden kanssa. Kiitoksia teille työstä mitä teette ja siitä että Foma pääsi tänne kotiin mihin sopii kuin nenä päähän.

***

Uros, noin 8 v.

18.2.2013 Lisätty Fomalle uusia ulkoilukuvia, Foma nauttii kovasti ulkoilusta ja tykkää myös piehtaroida pehmeässä lumessa. Foma muistuttaa paljon villakoiraa ja trimmaamalla siitä saisikin upean pojan. Foma on pieni ja se painaa n. 8 kg.

6.2.2013 Foma on noin 8 vuotias vaaleaturkkinen, pienikokoinen uros Tallinnan tarhalla. Foma oli tarhalle tullessaan arka. Foman hampaat olivat huonossa kunnossa. Fomalta poistettiin muutamia hampaita ja hammaskiveä. Foma on välinpitämätön muiden koirien suhteen, kuitenkin varmin ehkä narttukaveri. Foma ei ole mikään hyper aktiivinen vaan rauhallinen ja osaa olla omissa oloissaan. Foma tulee myös kissojen kanssa toimeen. Fomaa ei luovuteta lapsiperheeseen arkuutensa vuoksi. Aikuisperhe olisi paras mahdollinen koti Fomalle. Foman turkki vaatii myös säännöllistä hoitoa, joka tulevan kodin on hyvä tiedostaa.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 200e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.